GALERIE FOTO: Noua Judecătorie, inaugurată miercuri în prezența unui secretar de stat din Ministerul Justiției

1
441


Noua Judecătorie Buzău, amenajată în clădirea care găzduiește centrul comercial Galleria a fost inaugurată, marți, în prezența secretarului de stat din Ministerul Justiției Alin Antochi, a invitaților de la Curtea de Apel Ploiești, Tribunalul Buzău și a oficialităților locale. Noua judecătorie amenajată de firma care a câștigat licitația pentru punerea la dispoziție a unui spațiu unde să funcționeze pe următorii cinci ani instanța buzoiană, beneficiază de 4 săli de judecată și 4 săli de consiliu climatizate și dotate cu mobilier nou, de spații generoase pentru judecători și personal auxiliar, grupuri sanitare moderne atât pentru justițiabili cât și pentru personal și cel mai important separă fluxurile de acces ale justițiabililor, personalului judecătoriei și persoanelor private de libertate.
”Acest sediu nou al Judecătoriei este radical diferit de sediul vechi. Avem 4 săli de judecată pentru public și 4 săli pentru ședințele camerei de Consiliu. Atât judecătorii cât și grefierii au birouri care asigură condiții optime de lucru adică câte doi judecători în birou și câte 3 grefieri într-un birou față de 6-9 grefieri în birou sau 4-6 judecători câți se aflau în vechiul sediu. În plus, sediul Judecătoriei este total diferit de Galleria Mall, are intrări diferite și nu comunică sub nici o formă cu centrul comercial. Chiria lunară este plătită din fonduri asigurate de Ministerul justiției și costă 13.500 de euro +TVA lunar. Din punctul meu de vedere este un sediu modern de instanță comparabil cu unul din Europa ”, a spus judecătorul Leontin Drăgulescu.
La rândul său, secretarul de stat din Ministerul justiției, Alin Antochi, venit să vadă cum arată noua Judecătorie de la Buzău s-a declarat mulțumit de lucrări și a declarat că speră ca în mai puțin de 5 ani la Buzău să fie ridicată o nouă Judecătorie pe locul pus la dispoziție de autoritățile locale.
”Suntem la un moment frumos pentru justiția buzoiană, inaugurarea acestui sediu face parte dintr-un program mai amplu pornit de Ministerul Justiției în ideea de a oferi judecătorilor, magistraților și justițiabililor spații adecvate pentru desfășurarea activității. Buzăul nu putea să rămână mai prejos și în acest plan de investiții s-a luat inițiativa de ase construi o nouă judecătorie aici la Buzău, pe un teren pus la dispoziție de autoritățile locale dar până la construirea acestui edificiu s-a luat decizia funcționării unui spațiu închiriat. Deși contractul este pe o perioadă de 5 ani eu sper ca Judecătoria să se mute mai repede în casă proprie după ce investiția se va finaliza. Până atunci sper ca toți cei ce calcă pragul acestui spațiu să se simtă ca într-o instanță de nivel european”, a spus Alin Antochi secretar de stat în Ministerul Justiției

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.