Noua maternitate, inagurată cu mare tam-tam la începutul lunii iunie de către fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, nu se va deschide pentru public prea curând. Anunțul a fost făcut, astăzi, la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Județean de către noul președinte al instituției, Cristi Bîgiu.
Motivul pentru care tinerele mame mai au de așteptat până când vor putea naște în noua maternitate este legat de lucrările care nu au fost finalizate dar și de lipsa dotării cu aparatură medicală și mobilier.
„Am fost săptămâna trecută la noua maternitate și se lucra în continuare atât la clădire cât și la aparatură. O parte din aparatura medicală era montată iar alta era demontată. Și eu mi-aș fi dorit ca noua maternitate să nu fi fost inaugurată doar pentru un scop electoral, să fie funcțională, să se poată naște acolo și să nu fie gata doar două etaje pentru poză. Din păcate, la cum am văzut eu lucrurile acolo, nu va fi gata prea curând”, a explicat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Președintele Consiliului Județean a mai precizat că în zilele ce urmează se va întâlni cu constructorul și cu directorul tehnic pentru a vedea care este adevărata situație de la maternitatea Buzău și când actul medical se va putea desfășura în clădirea nouă de pe strada Victoriei.

Pe de altă parte, surse din cadrul deliberativului județean au confirmat că instituția nu a dotat cu aparatură medicală decât un singur bloc operator din noua clădire inaugurată la 1 iunie. Restul echipamentelor medicale cât și mobilierul au fost închiriate de la firme de profil pentru a „da bine” la inaugurarea electorală făcută de Victor Mocanu, de Ziua Copilului, în plină campanie.
O situație exactă a stadiului lucrărilor cât și a dotării cu echipamente medicale a noii maternități vă vom prezenta în zilele următoare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.