Aleșii județeni s-au întâlnit, astăzi, în prima ședință extraordinară din acest mandat. Ședința a fost convocată ca urmare unor termene limită impuse de implementarea celor două proiecte derulate prin Programul Operaţional Sectorial MEDIU 2007–2013 respectiv „Protecţia şi promovarea biodiversităţii sitului ROSCI0190 PENTELEU” și „Protecţia şi promovarea biodiversităţii sitului ROSCI0229 SIRIU”.
Aleșii județeni au fost de acord cu cele două proiecte și așteaptă ca ele să prindă contur.
„Consiliul Județean a obținut custodia acestor arii protejate, am elaborat niște documente necesare ascestor arii protejate și ne aflăm acum în faza de amenajare a acestora. Vom construi două centre de vizitare unul la Siriu și altul la Gura Teghii pentru ca turiștii să găsească acolo cât mai multe informații despre aceste obiective. Vom reabiilita mica infrastructură, vom monta niște panouri pe traseele montane, niște indicatoare și vom încerca să protejăm cele trei specii de mamifere- lupul, râsul și ursul-care sunt specii pe cale de dispariție”, a precizat azi Dragoș Cojocea, manager de proiect.
Prin implementarea celor două proiecte, Consiliul Județean speră să atragă un număr cât mai mare de turiști printr-o promovare și mediatizare corespunzătoare. De altfel, susțin reprezentanții Consiliului Județean, acest lucru s-a întâmplat deja încă din această fază a proiectului când numărul de turiști în zonă a crescut de 10 ori.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. frumos… proiect dar si realizabil intru-un viitor apropiat?
    hai baieti faceti ceva cu turismul asta odata ca batem pasul pe loc , lumea fuge la bulgari ce ce ?
    pentru inceput ar trebuii sa marcati traseul corespunzator , iar informatiile despre zona ar trebuii sa le dea cineva care cunoaste locurile nu ?
    turistii ii atragi daca le oferi incredere in traseul ales , un loc de refugiu, o cazare buna si a.m.d.
    Va doresc sa realizati cit m-ai repede acest proiec . Ideea nu e rea deloc . bafta

  2. Fi serios Adi! Se vor păpa banii ca şi pe vremea lui Mocanu! Ce de ieri se ştie ce potenţial turistic au Munţii Buzăului? Citeşte ” Leu-Penteleu” a lui D. Sârbescu -Lopătari apărută în 1944. Cine n-a auzit de Crucea Fetii, Şaptele izvoare, Piciorul Caprei, etc. , ca să nu mai vorbim de Siriu!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.