Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu condamnă, într-un comunicat de presă declarațiile făcute, marți de liberalul Ioan Caton Mateeșescu, desemnat de forurile interne ale PNL drept viitor candidat pentru președinția Consiliului Județean legate de costurile de funcționare ale noii Maternități de pe strada Victoriei.

”PNL preferă să stea pe margine și să comenteze în legătură cu subiectul deschiderii maternității, fără să facă nimic concret. Timp de patru ani, PNL a avut reprezentanți în Consiliul Județean. A deținut unul dintre portofoliile de vicepreședinte. Acum, că în sfârșit maternitatea se va deschide, iarăși nu este bine. Ar trebui să le spună acest lucru și familiilor care așteaptă un copil. Îl invit pe domnul Mateeșescu să viziteze noua maternitate, să vadă ritmul în care se lucrează, ca pe viitor să vorbească în cunoștință de cauză.

Așa cum am mai declarat, licitația pentru achiziționarea de aparatură și mobilier s-a finalizat, produsele au început să sosească și deja sunt în curs de montare și instalare”, a declarat Petre Emanoil Neagu

Ioan Caton MATEESESCU-1

Candidatul desemnat de PNL pentru șefia Consiliului Județean, Ioan Caton Mateeșescu a spus, marți, într-o conferință de presa că, odată deschisă, noua Maternitate va genera costuri de întreținere mult prea mari dat fiind că a fost proiectată să funcționeze doar la capacitate maximă iar Buzăul nu poate asigura, singur, un flux de gravide care să ducă la ocuparea tuturor locurilor disponibile. În opinia liberalului, pentru a se justifica costurile de funcționare ar trebui ca la Maternitatea din Buzău să nască gravidele din întreaga regiune și că nimic nu garantează că acest lucru se va întâmpla. De asemenea, Mateeșescu spune că ar avea soluțiile necesare pentru atragerea de noi paciente la Buzău menționând aici aducerea de medici noi și creșterea calității actului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.