GALERIE FOTO: Noua organigramă a Primăriei Buzău, votată de majoritatea aleșilor municipali

0
493

Consilierii municipali au aprobat în ședința extraordinară de marți noua organigramă a Primăriei municipiului Buzău, document în urma căruia aproximativ 300 de polițiști locali din departamentul Pază vor rămâne fără locuri de muncă de luna viitoare. Noua organigramă a fost adoptată cu majoritatea voturilor consilierilor PSD, ALDE și PNL la care s-a alăturat și consilierul PMP, Ion Marin, în timp ce independentul Constantin Ionescu alături de consilierii PSRO și celălalt ales al PMP au votat împotrivă.

Cel mai important punct pe ordinea de zi, cel privind aprobarea noii organigrame, a fost intens discutat, fiecare parte prezentându-și argumentele pro sau contra noii organigrame.

Astfel, primarul Constantin Toma a explicat aleșilor că adoptarea noii organigrame este cel mai important lucru care s-a făcut în Primărie în ultimii 20 de ani și că va asigura premisele dezvoltării întregului oraș.

De cealaltă parte, consilierul independent Constantin Ionescu, care a anunțat că nu va vota noua organigrama propusă de primarul Constantin Toma, a explicat că angajările polițiștilor locali au fost făcute în urma unor hotărâri de consiliu local municipal, care au primit aviz de legalitate de la Instituția Prefectului .

La rândul său, consilierul local Silviu Roșioru a adus în discuție problema socială a celor 300 de polițiști locali care își vor pierde locul de muncă și a propus să se găsească o soluție pentru ca aceștia să  nu rămână pâine.

Polițiștii locali, prezenți în număr mare la ședință, și-au susținut cauza, spunând că și-au făcut treaba și că nimeni nu s-a plâns de serviciile prestate, argumentând chiar că statutul de polițist local le-a permis  să acorde sancțiuni pentru neregulile constatate, care nu au fost puține, sancțiuni concretizate prin fonduri la bugetul Primăriei, ceea ce nu va mai fi posibil în situația externalizării serviciilor către firme de pază. De asemenea, polițiștii s-au plâns de termenul de „angajat ilegal” folosit de edilul-șef buzoian în ieșirile sale publice sau în emisiunile televizate.

Nimic din toate acestea nu au contat însă în momentul votului când majoritatea aleșilor au decis să voteze noua organigramă.

La finalul ședinței, o parte dintre angajatele Poliției Locale au izbucnit în plâns la ieșirea din sala de ședință și au declarat că vor ataca în instanță deciziile de concediere.

Ulterior, primarul Constantin Toma a explicat ce va însemna pentru oraș noua organigramă și a spus că va face lobi pentru polițiștii disponibilizați să fie preluați de firmele care se vor ocupa de paza unităților școlare,  dat fiind că directorii de școli au fost mulțumiți de colaborarea cu actualii angajați ai Poliției Locale

„Aprobarea acestei noi organigrame creează premisele pentru dezvoltarea orașului nostru, de anul viitor. Va fi o infuzie de oameni noi, fiind libere 140 de locuri în acest moment. Ne vom bate să dezvoltăm și economic orașul Buzău, să dezvoltăm și educația și să asigurăm o relație deosebită cu toți cetățenii. Există și un eveniment neplăcut, acela de a scoate din sistem peste 300 de oameni, însă acest lucru se face sub efectul legii și pentru economii la bugetul local. Am pornit cu un handicap de 5,6 milioane de euro pe care sper să îl anulăm până la final de an și de la începutul anului viitor să se vadă ceva și în orașul nostru pentru că în ultimii ani nu s-a întâmplat nimic bun. Această organigramă mă va ajuta cred eu să dezvolt acest oraș”, a declarat primarul Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.