Noul aparat RMN obținut cu sprijinul Ministerului Sănătății în baza contractului semnat în luna ianuarie a ajuns la Spitalul Județean și se lucrează pentru montarea acestuia. La finele lunii se vor face probe la noul aparat și se preconizează că primele investigații vor putea fi efectuate la jumătatea lunii iunie.

Prioritate vor avea, pentru început, pacienții aflați în îngrijirea Spitalului Județean Buzău. Pentru pacienții veniți cu trimiteri se vor face liste de așteptare iar investigațiile vor trebui plătite până când se va încheia un contract cu Casa de Asigurări. Costul unui RMN va pleca de la 450 de lei putând crește în funcție complexitatea testelor solicitate.

Pe lângă noul aparat RMN la Buzău va fi funcțional și un sistem de arhivare al imaginilor medicale care vor putea fi trimise către alți medici pentru o a două opinie medical.

Spitalul Județean Buzău nu mai are posibilitatea efectuării investigațiilor de tip RMN după ce firma care opera un astfel de echipament la Buzău a decis în urmă cu o lună și jumătate să își mute activitatea într-o altă locație după ce Ministerul Sănătății a semnat un contract cu Consiliul Județean Buzău pentru dotarea spitalului din subordine cu un aparat RMN de ultimă generație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.