Încă o dezertare din rândul liberalilor și încă o demonstrație, dacă mai era nevoie, că politica nu este altceva decât o transpunere la indigo a unei femei cu moravuri ușoare. Ioan Caton Mateeșescu, căci despre el este vorba acum, a anunțat astăzi, la finalul ședinței Consiliului Județean Buzău, că pleacă din PNL, pe motiv că liderii formațiunii din teritoriu nu și-au respectat promisiunile făcute în campania electorală din 2008, atunci când el a fost suținut de PNL să candideze pentru șefia Consiliului Județean.
Dezamăgit, vezi Doamne, de atitudinea șefilor din PNL, însă uitând că el personal nu a făcut nimic pentru a mișca ceva, cu atât mai mult cu cât a fost consilier județean și chiar vicepreședinte al miniparlamentului județean, Mateeșescu a gândit că cel mai bine e să arunce cu noroi în foștii colegi de partid. Atacul lansat astăzi de Ioan Caton Mateeşescu a fost direcţionat în special la adresa vicepreşedintelui PNL, senatorul Cristi Bîgiu, însă de tirul acuzelor fostului liberal nu a scăpat nici preşedintele
liberalilor buzoieni, George Scutaru. Mateeşescu l-a numit pe acesta ”navetist de lux între Buzău şi Bucureşti” şi l-a acuzat că nu a făcut nimic pentru buzoieni, fără a spune însă ce a făcut el pentru locuitorii acestui județ. De la liberali, Ioan Caton Mateeşescu a trecut la Partidul Poporului Dan Diaconescu. Acolo a fost numit deja vicepreşedinte al
formaţiunii şi a anunțat că va candida pentru una din cele două funcţii importante ale administraţiei locale: fie pentru Primăria Buzău, fie pentru Consiliul Judeţean, în funcţie de ce vor spune sondajele comandate deja de partidul lui Dan Diaconescu.
Ioan Caton Mateeșescu s-a înscris în PNL în 2004, atunci când a părăsit PRM. El a fost consilier județean două mandate, a fost vicepreședinte al Consiliului Județean în mandatul trecut iar în 2008 a candidat, sprijinit de PNL, pentru funcția de președinte al Consiliului.
De multă vreme însă, Mateeșescu a uitat de doctrina liberală astfel că plecarea lui de astăzi nu a constituit o surpriză pentru absolut nimeni, și nici o pierdere pentru PNL, în condițiile în care partidul îl trecuse pe linie moartă, și chiar a fost propus pentru excluderea din rândul liberalilor.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.