Obișnuit deja cu jocurile murdare care se poartă în campania electorală pe sume grele, pentru atingerea intereselor unora care se văd veșnic în funcții de pe care să împartă banii publici după bunul lor plac, senatorul PNL Cristi Bîgiu spune că nimic nu-l mai miră, referindu-se la demisia de astăzi din partid a lui Ioan Caton Mateeșescu. Bîgiu spune că nu e nici o pierdere plecarea lui Mateeșescu în condițiile în care acesta nu a mai trecut pe la partid de mai bine de doi ani. Pe de altă parte, senatorul liberal spune că Mateeșescu nu a avut nici o tragere de inimă să facă ceva din ce a promis în campania electorală din 2008, reacția venind după ce demisionarul a acuzat astăzi conducerea PNL că nu și-a respectat promisiunile din 2008, vorbind de lipsa de interes și de neimplicarea șefilor liberali.
”M-am obișnuit în ultima vreme să fiu acuzat de tot ce se întâmplă rău în Buzău. Demisia domnului Mateeșescu nu o înțeleg. Nu mai activa în partid de mai bine de 2 ani jumătate de când nu a mai fost vicepreședinte al Consiliului Județean. S-a supărat și în acea perioadă mi-au fost aduse niște acuze în presă. La un moment dat s-a propus excluderea sa din partid dar eu m-am opus. Și a fost lăsat să rămână consilier. Intrebați-l de când nu a mai intrat în sediul PNL, pentru că sunt mai bine de 2 ani. Demisia dumnealui mi se pare pur teatrală și consider că el este doar iepurele domnului Mocanu”, a spus astăzi senatorul PNL Cristi Bîgiu.
Candidatul USL la Consiliul Județean a comentat și acuzațiile lansate de Mateeșescu, acuzații conform cărora liderii PNL nu și-au respectat angajamentele luate în campania electorală din 2008: ” Legat de faptul ca nu i-am susținut proiectele, este o mare diferență între partea legislativă și cea executivă, dar a fost vicepreședinte al Consiliului Județean și nu știu să existe vreun proiect de hotărâre făcut de el pentru sprijinirea proiectelor pe care le-a avut. Este greu să acuzi pe cineva că nu a făcut ceva pentru tine cât timp nu ai făcut nici măcar tu. Legat de majoritățile făcute în Consiliul Județean în interesul meu să spunem că dânsul a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean în urma unei astfel de majorități și știe foarte bine dacă aceasta a fost făcută sau nu în interesul meu”.
Astăzi, Ioan Caton Mateeșescu, consilier județean ales pe listele PNL, a anunțat că pleacă din partid și renunță la postul din miniparlamentul județean, pe motiv că ar fi dezamăgit de liderii liberali care ar da dovadă de dezinteres în a face ceva pentru buzoieni. Mateeșescu a omis însă să spună ce a făcut el din postura de consilier județen, în care s-a aflat două mandate, dar și ca vicepreședinte al Consiliului Județean, funcție pe care a ajuns grație liderilor în care acum aruncă cu noroi.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Caton(nume predestinat compilaţiei) trebuia exclus atunci când a fost scos de la vicepreşidenţie! Incercarea lui de a face tam,tam acum este un bluf! Nu cumva se duce la PPDD? Acolo au apărut demisionarii… Vedeţi mâine pe http://e-didu.ro articolul „Cine vorbeşte de ciocoi?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.