Ministerul Sănătății trimite la Buzău un număr record de vaccinuri antigripale: 23.487 de seruri care să țină gripa departe. În total, ministerul a procurat un milion de doze de vaccin, care au fost trimise și în alte județe.
”Pentru a evita în viitor situaţiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin antigripal, Ministerul Sănătăţii a încheiat, pentru prima oară, un acord –cadru pentru achiziţia vaccinului antigripal pentru o perioadă de doi ani. De altfel, Ministerul Sănătăţii încheie acorduri- cadru pentru toate tipurile de vaccin”, anunţă MS.
Cu dozele de vaccin antigripal primite de Buzău vor fi imunizați buzoienii cu risc: personal instituționalizat, bătrâni de peste 65 de ani, bolnavi cronic, gravide și personal medical.
Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat pentru această perioadă.
La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinic, IACRS şi pneumonii) a fost de 83.563, cu 3.7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.