FOTO: Numărarea voturilor la Buzău, un proces de durată

0
947

Procesul electoral continuă la Buzău cu partea cea mai grea. După închiderea urnelor, reprezentanții Biroului Electoral Județean și președinții secțiilor de votare au trecut la numărarea voturilor și la predarea sacilor cu buletine de vot rezultate în urma procesului electoral. Spre deosebire de ceilalți ani, în ciuda unei organizări exemplare a Prefecturii, pentru a reduce cât mai mult timpul de așteptare la B.E.J., procesul de numărare și centralizare a datelor venite din teritoriu este unul extrem de anevoios.

Primele secții ajunse la Biroul Electoral Județean și-au făcut apariția după aproape două ore de la închiderea urnelor și aici este vorba despre secții care au avut până în 150 de alegători.

Procesul a fost întârziat și de reprezentanții Judecătoriei Pogoanele al cărei reprezentant nu a binevoit să se deranjeze să ajungă la sediul Prefecturii Buzău decât aproape de miezul nopții când președinții de secții de votare din UAT-urile arondate Judecătorii Pogoanele formaseră o coadă consistentă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.