Atmosferă de sărbătoare în rândul opoziției, duminică seară, după anunțarea rezultatelor estimărilor realizate de instituțiile de sondare la ieșirea de la urne. Liberalii și reprezentanții USR-PLUS care au obținut un scor nesperat cu concursul nemijlocit al conducerii centrale a PSD  sunt de părere că victoria obținută este una istorică si apreciază că românii au simțit nevoia de schimbare.

„ Vă mulțumesc tuturor că ați ieșit la vot  și ați decis să onorați cum se cuvine acest drept al nostru. Rezultatele arată nevoia de schimbare, arată dorința, speranța. Pentru noi, copii și nepoții noștri. Iată că o mobilizare exemplară la vot poate muta munții, poate schimba destine. Să demonstrăm Europei că România contează și are un cuvânt important de spus. Să câștigăm încrederea românilor din țară și străinătate pentru alegerile ce vor urma”, a spus deputatul Cristinel Romanescu la câteva minute după închiderea urnelor.

La rândul său liderul USR Buzău, Irinel Cîrstea, a declarant că este convins că după numărarea tuturor rezultatelor Alianța 2020 va fi câștigătoarea acestor alegeri.

„În această seară avem niște rezultate istorice; este pentru prima oară când un partid, două partide nou-înființate merg împreună braț la braț și sunt foarte aproape să câștige aceste alegeri europarlamentare. Este o palmă dată PSD pentru ceea ce a făcut în ultimii doi ani de zile; am suportat batjocorirea justiției, am suportat gazele în nas date de PSD, iar acum, la vot, le-am întors-o și noi așa cum trebuia. Când vor veni rezultatele din Diaspora, noi sperăm să câștigăm alegerile. Avem, în schimb, o mare responsabilitate pentru ceea ce va urma, pentru că oamenii au mare încredere în ceea ce vom face”, a spus Irinel Cîrstea președintele USR Buzău.

„Avem o mere responsabilitate și nu trebuie să înșelăm speranțele oamenilor. Avem posibilitatea să demonstrăm că suntem o alianță puternică; este primul pas, este începutul spre o lungă colaborare, sperăm noi, care să se finalizeze cu preluarea guvernării și cu punerea în practică a programului de guvernare pe care și Dacian Cioloș și Dan Barna îl au pregătit. Avem oameni pregătiți, avem oameni care sunt competenți, sunt tineri, sunt dornici să se pună în slujba oamenilor. Sperăm că vom câștiga alegerile, sunt convins că vom câștiga alegerile. Vreau să mulțumesc colegilor de la USR, partenerii noștri care au fost extraordinari pe tot parcursul celor două luni de când facem campanie, de când am strâns semnături, de când luptăm împreună; mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi, mulțumim oamenilor din Buzău care au avut încredere în noi și suntem convinși că nu le vom înșela așteptările”, a declarat Mihai Șuler reprezentantul PLUS Buzău.

În tot acest timp la sediul PSD s-a făcut simțit într-o măsură destul de mare gustul înfrângerii. Social-democrații, chiar dacă la nivelul județului Buzău este posibil să se mențină pe primul loc în preferințele electoratului, la nivelul municipiului Buzău înfrângerea suferită este categorică primul loc fiind adjudecat de USR-PLUS.

„Este posibil să avem în județul Buzău un alt rezultat, bun, și asta și pentru faptul că s-a făcut și treabă, dar consider că a fost și o comunicare bună, atât pentru presă, dar și cu oamenii, vorbesc despre municipiul Buzău. Bineînțeles că bănuiam încă de dimineață, din momentul în care am văzut o asemenea prezență, cea mai mare din ultimii 20 de ani, că rezultatul nu va fi favorabil PSD. Au ieșit foarte mulți tineri la vot, mă bucur pentru treaba aceasta, și sper ca toată clasa politică să tragă concluzii și să răspundă la întrebarea ce facem cu această țară. După 1990 ne zbatem în aceeași parte de jos a clasamentului european, în sensul în care s-a creat o distanță mare, nu numai față de țările dezvoltate, ci și față de cele din Europa de Est. Și aici trebuie făcut ceva, așteptările oamenilor sunt foarte mari, și din această cauză, indiferent cine va câștiga aceste alegeri, alegerile următoare, alegerile de la anul, trebuie să facă mult mai mult față de ceea ce s-a întâmplat până acum. Este undeva un rezultat pe măsura comunicării care s-a făcut de la București și imaginea, să nu ne ascundem după deget, proastă creată, chiar dacă rezultatele în unele zone au fost bune, și din punct de vedere economic și al măsurilor luate cu foarte mulți oameni din această țară. Din păcate avem o problemă foarte gravă, pe care o știm cu toții, cei 5-6 milioane de români care lucrează afară și care nu ne vor ierta niciodată, iar la lucrul acesta au contribuit toate partidele, căci până la urmă toate partidele, cu o singură excepție, au fost la guvernare, a spus președintele organizației municipale Constantin Toma.

Rezervat în declarații  a fost însă și singurul buzoian care a reprezentat România în Parlamentul European și care luptă pentru un nou mandat. Andi Cristea spune că la Buzău s-a făcut tot ce era posibil și până la numărătoarea finală când va ști clar dacă va mai merge sau nu pentru un nou mandat la Bruxelles preferă să nu comenteze mai mult.

„Deocamdată nu avem rezultate, avem doar o estimare exit-poll, dar este clar că rezultatele care vor apărea, care încep să apară și vor fi finale, se încadrează, practic, în această cheie. Noi, la Buzău am făcut tot ce puteam să facem, am făcut o campanie electorală susținută, am bătut județul în lung și în lat, am fost foarte activi inclusiv în municipiu, am avut întâlniri directe cu oamenii la firul ierbii, cum se spune. Așteptăm să vedem rezultatele finale și, până atunci, aș fi rezervat în declarații”, a spus europarlamentarul Andi Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.