În patru comune din Buzău a crescut, în ultimele 14 zile, numărul de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV2 ceea ce adus implicit la creșterea ratei de incidență cumulată care a depășiîn în aceste cazuri 1,5 cazuri la  mia de locutori. Astfel, pentru comunele Cănești, Odăile, Unguriu și Podgoria unde rata de incidență are valori cuprinse între 2,85 și 1,62 cazuri/1000 de locutori au fost stabilite măsuri specifice:

–  organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurării în aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00-23:00;

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului  în intervalul orar 6:00-23:00;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

– măsurile stabilite vor fi aplicate pentru o perioadă de 14 zile de la data adoptării prezentei hotărâri, cu evaluare la finalul acestei perioade.

De asemenea, restricții au fost impuse și în cadrul a 4 școli gimnaziale din județ după cum urmează:

  • se suspendă desfășurarea cursurilor din scenariul 2 la clasa a VII-a B de la Școala Gimnazială ”Dr. Ilie Pavel” Râmnicu Sărat, până la data de 09.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
  • se suspendă desfășurarea cursurilor ”față în față” la clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a și clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială comuna Amaru, până la data de 09.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
  • se suspendă desfășurarea cursurilor ”față în față” la clasele a V-a, a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială ”Ion Roșca”, comuna Cochirleanca, până la data de 13.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
  • se suspendă desfășurarea cursurilor ”față în față” la clasele a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială Boboc, comuna Cochirleanca până la data de 13.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).

Numărul persoanelor infectate cu SARS-Cov2 este în creștere atât la nivel național cât și la Buzău. La niveluș înytregii țări în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8651 de cazuri iar la nivelul județului Buzău au fost depistate 77 de cezuri. De asemenea, 4 buzoieni cu vârste între 66-77 de ani cu diverse comorbidități care au contractat și Covid-19 au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.