Buzăul va avea un nou prefect în aproximativ o lună de zile. Asta a spus, joi, președintele PLUS Buzău Mihai Razvan Moraru. Nominalizarea prefectului revine PLUS Buzău în timp ce, cei doi subprefecți, vor fi nominalizați de PNL. Numele celui care va merge la Casa Albă va fi stabilit inițial de organizația județeană a formațiunii politice în urma unui vot pe baza înscrierilor iar apoi trebuie să primească și girul conducerii centrale astfel încât, cel mai devreme, un nume va fi făcut public săptămâna viitoare.

„Procedura de desemnare a prefectului din partea PLUS este următoarea. Am început un proces prin care persoane care își doresc să aplice pentru această funcție o pot face până la finalul zilei de vineri, mai departe o comisie internă PLUS va face o selecție a acestor candidaturi urmând ca votul final să îl aibă Biroul Național în cursul săptămânii viitoare. Dacă vă întrebați cine va fi prefectul vom anunța săptămâna viitoare. Am văzut că deja o parte dintre dumneavoastră m-ați nominalizat pe mine ca viitor prefect, îmi voi depune candidatura, asta pot să spun, dar asta nu înseamnă că voi fi și prefect. Sunt două voturi care se vor face unul Biroului Național unul al Comisiei de Evaluare. Indiferent cine va merge la Prefectură va merge cu un proiect clar pe care dacă nu îl realizează va merge acasă”, a spus președintele PLUS Buzău Mihai Răzvan Moraru.

În opinia președintelui PLUS Buzău mandatul trebuie să înceapă cu un audit pentru a vedea cum a fost gestionat anul 2020 iar apoi are deja o serie de  obiective care ar trebui implementate. Totodată, Moraru a spus că nu va împărți funcțiile din deconcentrate pe criterii politice ci că toată lumea va trebui să dea concurs.

„Primul pas în preluarea mandatului de Prefectură va fi un audit al activității care a fost în 2020. De ce? Pentru că am constatat de foarte multe ori de când a început pandemia de când s a instaurat starea de urgență, am constatat de foarte multe ori că în Buzău a fost altfel. Dacă ar fi să comparăm situația vaccinării din Buzău față de alte județe putem constata că suntem în urma altor județe și auditul ar trebui să ne spună un lucru foarte important. Care a fost mecanismul de management al situației epidemiologic, care au fost persoanele, care au fost instituțiile și care au fost măsurile care s au luat? În ceea ce privește obiectivele acestea sunt următoarele: Avem o zonă de nord zonă montană care în fiecare an am avut probleme importante datorită calamităților naturale. Avem încă o zonă amenajată și nepregătită pentru inundații alunecări de teren. Vorbim în această perioadă de un buget național cu constrângeri foarte mari. Vedem că bugetele locale sunt la fel insuficiente pentru nevoile pe care le are inclusiv Buzăul. Vedem un mediu economic care se zbate și încearcă să iasă din criza economică, deci, cu alte cuvinte, fiecare ban cheltuit, fiecare ban investit va trebui să fie bine calculat și în spate cu niște obiective clare iar asta ar trebui să facă și prefectul. Un alt obiectiv pe care prefectul îl va avea este cel legat de transparență. M-am uitat de multe ori la Prefectura Buzău cum nu reușește să comunice cu buzoienii fără să ofere informații despre acest lucru despre ce a realizat, despre cheltuirea banului. Bugetele pe care le are Prefectura, salariile care sunt în Prefectură dar și obiectivele pe care prefectul le va avea către fiecare departament din instituție vor fi publice. Un alt obiectiv important al prefectului sunt deconcentratele. Pot să spun că am văzut de multe ori în politica românească în momentul în care deconcentrate erau negociate între partidele politice doar cu scopul de a împărți funcții. Noi am anunțat încă de la învestirea Guvernului că nu vom participa la acest joc. Vrem ca deconcentrate să iasă din jocul politic. Oamenii care își doresc o funcție să meargă frumos la examen, să fie pregătiți să fie în deconcentrate oameni care au rezultate, care au experiență și care reușesc să și asume un proiect de management în instituția respectivă”, a completat Mihai Răzvan Moraru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.