Peste 100 de persoane locatari ai unui bloc turn din cartierul Micro V au fost evacuate, marți seară, după ce unul dintre aceștia a sunat la 112 anunțând că se simte miros de gaze sau de benzină. Pompierii s-au deplasat la locul intervenției și au evacuat locatarii deși în urma măsurătorilor nu a fost identificat în aer nici o substanță periculoasă.

„În data de 2 februarie Detașamentul de Pompieri Buzău a fost solicitat pentru a interveni la un eveniment ca urmare a unor scăpări de gaze într-un bloc de locuințe. La locul intervenției s-au deplasat două echipaje cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor. Sosiți la fața locului colegii au constatat un miros de gaz. Am făcut cercetări în împrejurimi, în subsolul blocului, au evacuat personalul din bloc aproximativ 100 de persoane, au venit și colegii de la Distrigaz și au făcut măsurători dar nu au constatat scăpări de gaze. În momentul de față alimentarea cu gaze a blocului este oprită. Persoanele s-au reîntors în locuințe vor face în continuare cercetări pe fiecare etaj iar dacă se va impune blocul nu va avea în această seară alimentarea cu gaz. Nici cu aparatul nostru din dotare nici cu cele ale colegilor de la Distrigaz nu s-au identificat scăpări de anumite substanțe noi nici de gaz nici de benzină. Nu am reușit să descoperim dacă au fost ceva substanțe care să fie în atmosferă”, a declarat locotenentul Ionuț Cășaru de la ISU Buzău.

Alimentarea cu gaze a imobilului a fost oprită până la finalizarea cercetărilor echipelor de intervenție ale distribuitorului de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.