UPDATE: În jurul prânzului drumarii au reușit să umple golul format în urma alunecării de teren cu balast și astfel circulația se poate desfășura cu dificultate pe un sens de mers.

Alunecările de teren dau mari bătăi de cap autorităților. Circulația rutieră în satele Ploștina, Luncile și Terca din comuna Lopătari a fost oprită, miercuri dimineață, din cauza unei alunecări de teren care a afectat drumul comunal 159. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Lopătari a luat primele măsuri și a interzis circulația auto de orice fel astfel că acum în zonă se poate circula doar pietonal. O comisie constituită prin ordin al prefectului urmează să se deplaseze în zonă pentru a vedea proporțiile evenimentului care a impus oprirea circulației auto.

„Terenul s-a lăsat în zona Malul cu sare cam 2-4metri iar satele Terca, Ploștina și jumătate din Luncile sunt izolate. Alunecarea nu este nou, este de ani buni și se reactivează constant. Petru rezolvarea ai sunt necesare lucrări ample care costă bani mulți și necesită timp îndelungat.. AM trimis în zonă un utilaj de-al nostru am mai vorbit cu o firmă ca să vină mâine cu niște utilaje și să ne ajute să facem ceva provizoriu pentru a asigura traficul măcar 2-3 ore pe zi pentru ca oamenii să își poată face treburile și să  se poată aproviziona”, a declarat Vasile Lefter primarul comunei Lopătari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.