tudose
Un echipaj medical de la Serviciul Județean de Ambulanță Buzău a fost primul care a intervenit duminică pentru salvarea psihiatrului Florin Tudose, care a căzut secerat la pământ după ce și-a făcut niște cumpărături în piața de la Coșereni(Ialomița). Ambulanța de la Buzău trecea prin zonă în momentul în care renumitului doctor i s-a făcut rău, fiind prima care a intervenit în încercarea de a restabili starea de sănătate a psihiatrului.
„În momentul în care colegii noștri au ajuns la fața locului, pacientul era în stop cardio-respirator și resuscitat de un echipaj de ambulanță din Buzău, care a văzut bărbatul căzut în stradă și a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor”, a declarat Magdalena Ghiță, șeful Serviciului de Ambulanță Ialomița.
Din păcate însă, medicul psihiatru Florin Tudose nu a mai putu fi salvat, el fiind declarat decedat, moartea sa fiind cauzată, cel mai probabil, de un infarct. Trupul neînsufleţit al psihiatrului Florin Tudose a fost transportat la morga spitalului din Urziceni.
Florin Tudose avea 62 de ani și se afla în evidenţele medicilor de mai mulţi ani cu afecţiuni medicale, el suferind de hipertensiune arterială. Deşi nu există suspiciuni privind eventuala comitere a unor infracţiuni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa a deschis în acest caz dosar penal pentru moarte suspectă, potrivit prevederilor legale în astfel de situaţii.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Slobozia, SAJ a fost solicitat la ora 13, 20 să intervină în cazul unei persoane căzute la pământ în localitatea Coşereni, o ambulanţă ajungând la locul respectiv în aproximativ trei minute, bărbatul fiind în stop cardio-respirator. După câteva zeci de minute de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul.
Florin Tudose era şeful Clinicii de psihiatrie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), profesor universitar şi doctor în ştiinţe medicale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.