Popa Mariana

O buzoiancă plecată în Marea Britanie să își caute de lucru a fost înjunghiată la începutul săptămânii pe o stradă din Ilford, Essex. Mariana Popa, buzoianca de 24 de ani, a murit la spital la câteva ore de la producerea tragicului eveniment. Ulterior, Poliția din Marea Britanie a arestat un bărbat de 48 de ani care ar avea legătură cu moartea buzoiencei. imediat după incident, locuitorii din zona în care s-a produs sângerosul eveniment au povestit că au văzut-o pe buzoiancă mergând împleticit în interiorul localului „Pizza and Chicken 4 U” după care s-a prăbuşit la podea.
Essex 2
„Cineva zăcea pe jos în bucătăria restaurantului, dar am putut să văd doar picioarele”, a declarat o persoană care locuieşte în apropierea localului, pentru publicaţia Ilford Recorder.
„Au tras storurile, pentru că oamenii se holbau. Nu am văzut atâta poliţie în viaţa mea. Am auzit prima dată despre acest lucru pe la miezul nopţii, când poliţia mi-a bătut la uşă să mă întrebe dacă am văzut ceva”, a declarat un alt bărbat în vârstă de 40 de ani care locuieşte pe strada pe care a avut loc atacul.
Tânăra de dor 24 de ani era de fel dintr-o comună din zona de câmpie a județului Buzău. Ea plecase de mai multă vreme la muncă în străinătate. A stat un timp în Italia însă pentru că nu mai avea de lucru a decis, împreună cu concubinul său, să ia calea Angliei.  În urmă cu câteva săptămâni, femeia  și-a anunțat familia că a ajuns în Londra pentru că în Italia rămăsese fără serviciu și viața era din ce în ce mai grea. Oamenii au aflat atunci și o altă veste care i-a bucurat: Mariana era însărcinată cu al doilea său copil.

Essex1
“A plecat că a zis că nu mai poate să stea acolo(nr. In talia) că nu mai avea serviciu și după aia noi nu am știut când a plecat. Ne-a anunțat la o săptămână “mamă, să știți că sunt în Londra, a venit un văr de–al lui Adi(n.r.concubinul său) și ne-a luat cu mașina că a zis că se câștigă mai bine acolo, până la 2000 de lire pe lună”. Le-am spus să aibă mare grijă iar pe 26 mi-a trimis niște bani, pentru că a fost ziua mea. Băiatul cu care trăia ne-a spus că ar fi însărcinată și că era foarte bucuroasă. Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat pentru că era o fată bună și liniștită, era cumsecade, era miloasă de oricine. Nu știu ce criminal, că o fi confundat-o cu cineva, nu știu ce s-a întâmplat, nu ne dăm seama“, a declarat Miuța Popa, mama tinerei ucise cu sânge rece în apropierea Londrei.
Și fratele fetei povestește că aceasta  împreună cu concubinul său au plecat în Marea Britanie pentru un trai mai bun, nicidecum pentru lucruri ilegale.
“A plecat să facă bani, nu le mai mergea în Italia și s-au gândit să aibă altfel de viață. S-a dus un văr de-al concubinului pe la ei prin Italia și le-a zis să plece cu el în Anglia. Concubinul și-a găsit de lucru, ea nu și-a găsit și a rămas să se ducă la magazinul românesc ca să o angajeze și pe ea și nu a mai reușit să ajungă pentru că a fost înjunghiată pe stradă. Ea din puținul ei ne trimitea și nouă. Avea o fetiță de 7 ani de crescut aici în România din prima căsătorie și îi trimitea pachet mereu când făcea bani. Plecase să câștige un ban să își crească fetița și ne trimitea și nouă că trăim din ajutorul social și nu a mai reușit să ne ajute. Nu înțelegem ce s-a întâmplat pentru că nu era dușmănoasă, nu era rea cu nimeni. Posibil să fi fost confundată cu cineva, eu păstrez legătura cu Poliția din Marea Britanie și toți îmi spun că a fost ori confundată ori că acel om care a ucis-o e bolnav. Poate o fi fost confundată cu vreo prostituată și să fi fost unul care urăște prostituatele” a adăugat fratele tinerei ucise în Anglia.

Oamenii sunt distruși și se plâng că nu au bani să o aducă acasă pe fată pentru a o înmormânta în localitatea natală.

”NU știm cum să facem să o aducem acasă. Dacă nu ne ajută de acolo, nu avem cu ce pentru că noi alergăm cu bățul după niște vaci să trăim și noi. E greu tare să o aducem acasă, ne trebuie vreo 150 de milioane de lei vechi”, a adăugat  Costel Popa, fratele româncei ucisă în Marea Britanie.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.