sfanta_filofteia_de_la_arges

În perioada 4-5 noiembrie 2013, satul Finţeşti din comuna Năeni, judeţul Buzău, va fi gazda unui eveniment deosebit: în biserica parohială, vor fi depuse moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş. Astfel, timp de două zile, credincioşii din zonă şi din împrejurimi sunt aşteptaţi să poposească în lăcaşul de cult din Finţeşti şi să se închine înaintea raclei cu moaştele Sfintei Filofteia care, întruchipează nevinovăţia şi credinţa neabătută, dincolo de greutăţile acestei lumi.

 

Luni, 4 noiembrie, Chiriarhul de la Buzău, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, va întâmpina, în localitatea amintită, alături de preoţi şi credincioşi, sfintele moaşte ale dumnezeieştii copile, muceniţa Filofteia, aduse de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

În data de 6 noiembrie, sfintele moaşte vor fi purtate spre Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, apoi, după data de 11 noiembrie, racla va fi pregătită pentru întoarcerea la Mănăstirea Curtea de Argeş din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Sfânta Muceniţă Filofteia a trăit în secolul al XIII-lea, la sud de Dunăre. Se spune că la vârsta de 22 de ani a fost omorâtă de tatăl ei, supărat că fiica sa împărţea săracilor hrana pe care ar fi trebuit să i-o aducă lui la câmp. Trupul fetei a devenit foarte greu şi nu a putut fi ridicat de pe pământ decât cu ajutorul unui sobor de preoţi. Moaştele Sfintei au fost purtate pe la mai multe mănăstiri, dar, când s-a rostit numele Mănăstirii Curtea de Argeş, trupul Muceniţei a devenit uşor, semn că acolo trebuia dusă racla.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.