imagine de arhivă

 
UPDATE 12.15
Una din cele două eleve rănite în curtea școlii din Cernătești, aflată în comă indusă la Spitalul Județean Buzău, va fi transferată de urgență, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Floreasca din Capitală. Fata are un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism toraco-abdominal iar medicii au decis ca ea să fie trimisă la Bucureşti pentru ca medicii de acolo să o poată trata mai bine, având în vedere că starea este destul de gravă. 

Doua minore de 8 ani, eleve în clasa a doua,  au fost rănite în această dimineaţă în timp ce se aflau pe terenul de sport din curtea școlii din comuna Cernătești. Fetele, se pare, s-au urcat pe o grămadă  de lemne depozitată în curtea școlii, moment în care mai mulţi buşteni s-au prăvălit peste ele.

Un echipaj de la Ambulanță le-a preluat de urgență pe cele două eleve și le-au adus de urgență la Spitalul Județean Buzău, după ce primele îngrijiri le-au primit la dispensarul din localitate.  Din primele informații, se pare că starea uneia dintre rănite este destul de gravă, ea fiind în comă la ora transmiterii acestei știri în timp ce cea de-a doua este rănită la un picior.
Acum, polițiștii se află la şcoala din Cernătești unde discută ‎cu directorul unității de învățământ și cu ceilalți profesori, pentru a afla ‎dacă fetițele erau în timpul unei ore și mai ales cine trebuia sa le ‎supravegheze.

După incident, conducerea Inspectoratului Școlar Județean a demarat o anchetă proprie, pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere ‎după ce  două copile au fost rănite în timp ce se aflau la cursuri.
”Știu că două eleve se jucau în curtea școlii pe o stivă de lemne care s-au răsturnat iar fetele au fost rănite. Una dintre ele se pare că nu are decât un traumatism la picior dar se pare că cealaltă ar fi într-o stare mai gravă. Aștept o informare de la conducerea de acolo pentru că vreau să știu dacă a fost oră, dacă a fost pauză și cine era cu copiii în curte?”, a precizat inspectorul general adjunct, Mariana Davidescu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.