O fostă angajată a Spitalului Județean Buzău a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență, în formă continuată. Buzoianca ar fi primit, într-un an, peste 12.500 de euro pentru a facilita angajarea a 10 persoane în cadrul Spitalul Județean de Urgență Buzău, Direcției de Sănătate Publică dar și la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău. Femeia a lucrat ca bucătăreasă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău între anii 1993 și 1995. În anul 1998 s-a reangajat în aceeași instituție de unde a fost dată afară pe motive disciplinare în anul 2011.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatei DRĂGHICI IULIANA, arestată preventiv în lipsă, angajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău – departamentul administrativ, la momentul comiterii faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (10 acte materiale)”, se arată în comunicatul de presă al Direcției Naționale Anticorupție.
Inculpată este acuzată că în perioada aprilie 2010 – iunie 2011, a pretins şi primit, pentru sine sau pentru alţii, de la zece persoane denunţătoare sumele de 7.750 euro şi 21.030 lei (în total, echivalentul în lei al sumei de 12.737 euro) pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău (inclusiv Secţia de Boli Infecţioase Gîrlaşi), Direcţiei de Sănătate Publică Buzău şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, lăsând să se creadă că are influenţă asupra persoanelor cu atribuţii de decizie în acest sens.
Având în vedere că individa s-a sustras urmăririi penale, la data de 20 septembrie 2011, Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă a inculpatei Drăghici Iuliana pe o durată de 10 zile, cu începere de la data încarcerării. În prezent, aceasta este dată în urmărire generală şi internaţională, la data de 26 octombrie 2011, fiind emis Mandat European de Arestare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Buzău.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.