O mie de buzoieni au întâmpinat sâmbătă racla cu Moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni adusă la Buzău de Prefericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Credincioșii buzoieni s-au strâns în fața Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, sâmbătă dimineață, pentru a se închina la moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni și la Icoana Maicii Domnului Hodighitria de la Mănăstirea Dălhăuţi. Alaiul condus de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sosit la Buzău în jurul orei 10.00 iar racla cu moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni a fost așezată inițial pe treptele Catedralei Arhiepiscopale de unde a fost dusă în aghiazmatarul construit în curtea catedralei.
Preafericitului Părinte Patriarh Daniel le-a vorbit buzoienilor despre însemnătatea moaștelor Sfinților Martiri Brâncoveni, despre sacrificiul făcut pentru țară de voievodul Constantin Brâncoveanu și de către familia sa și i-a îndemnat pe credincioși să meargă să se închine la racla cu Sfintele Moaște. La finalul discursului, Patriarhul a oferit Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei două icoane cu chipul lui Constantin Brâncoveanu care conțineau și câte o bucată din moaștele domnitorului. La rândul său, Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oferit Patriarhului României o icoană cu Sfântul Martir Sava, ocrotitorul Buzăului.
Pe lângă Patriarhul României și Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, IPS Ciprian, la eveniment au participat înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române, membri ai clerului din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și autorități publice din județul Buzău în frunte cu prefectul județului, Maria Buleandră, cu președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, și primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.