Marian MUSAT
Ordonanța care permite aleșilor locali să se ducă de la un partid la altul, fără a-și pierde mandatul, provoacă situații care mai de care mai inedite. După ce aproape toții colegii din județ i-au plecat la Putere, primarul din Valea Salciei, Marian Mușat, încă membru PNL, a decis să ceară ajutorul prietenilor și alegătorilor de pe Facebook care să-l îndrume pe ce drum politic să o apuce.
Mușat a postat pe contul Primăriei Valea Salciei un mesaj, ulterior distribuit și pe contul său personal, prin care îi întreabă pe cei din lista de prieteni ce să facă în timpul rămas până la expirarea ordonanței privind migrația aleșilor locali, către ce zări politice să o apuce.
”Primarii în 45 zile trebuie să opteze pentru un partid. Unde credeți că ar fi bine să mă trec? scrie primarul din Valea Salciei care oferă prietenilor și alternative: 1.INDEPENDENT 2.PNL, 3.PSD, 4. ALTUL”.
marian musat
Pe contul Primăriei, alesul local a primit zeci de răspunsuri, cele mai multe indicându-i că ar fi bine să rămână independent, în prezent Mușat fiind membru PNL. Alții îi atrag atenția că ordonanța nu are titlu imperativ, astfel că primarii ”nu trebuie” să opteze pentru un partid, în cele 45 de zile, ci ”pot” alege o altă formațiune politică decât cea pe listele căreia au fost aleși în 2012.
”Să ai inspirația să te înscrii în partidul care e la putere, însă tu să fii independent”, îi scrie o alegătoare primarului din comuna Valea Salciei. ”Fii independent până după prezidențiale și după aia vezi tu”, îl îndeamnă un alt alegător în timp ce primarul răspunde: ”Este o alegere grea și orice ajutor este binevenit. Oricum, decizia o voi lua în ultima zi”, răspunde primarul Mușat.
Printre cei care îi oferă răspunsuri primarului buzoian se numără și fostul președinte al PDL Buzău, actualmente prim vicepreședinte al PDL Buzău, Raul Florescu: ”Cred că ar fi bine să vă păstrați coloana dreaptă, așa cum eu și mulți alții vă cunoaștem”.

În timp ce răspunsurile pe Facebook curg, primarul Mușat spune că va alege în ultima zi de valabilitate a ordonanței.
” Mi-e foarte greu să aleg. Fiecare urmărește interesul comunei sale, nu al său personal, iar dacă ești în opoziție ai tentația da e pleca spre putere, deși poate n-ai pleca de la partidul pe listele căruia ai fost ales. E greu de ales de aceea am postat acest apel, pentru a mă ajuta în decizia foarte grea pe care o voi lua. Mulți spun să mă duc independent și cred că asta voi face chiar dacă nu o să mai am susținere de la nici un partid. Mă regăsesc în PNL dar la Buzău PNL e într-o situație ambiguă, au rămas foarte puțini, nu se știe ce se va întâmpla cu acest partid. O să optez în ultima zi, trebuie să văd și dacă legea e constituțională sau nu”, a declarat primarul comunei Valea Salciei, Marian Mușat.
Marian Mușat este primar al comunei Valea Salciei de 14 ani, fiind la al patrulea mandat. Alesul local a fost inițial membru PSD, iar de 7 ani este în PNL. El este și președintele filialei Buzău a Asociației Comunelor din România.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.