cazier1

În ultima săptămână, doi imigranți au dat bătăi de cap polițiștilor de la Biroul pentru Imigrări Buzău. Este vorba despre o moldoveancă de 31 de ani și de un egiptean de 40 de ani, ambii părinții ai unor copii născuți în România și care locuiau fără forme legale în Buzău. În primul caz, cel al moldovencei de 31 de ani s-a constatat că aceasta se afla în şedere ilegală din luna octombrie 2008când ar fi venit în România ca turist și nu s-ar mai fi întors niciodată peste Prut. Mai mult, femeia și-a găsit la Buzău un partener de viață cu care a făcut doi copii motiv pentru care ea nu a putut fi trimisă acasă. Prin urmare, moldoveanca a fost sancţionată contravenţional cu avertisment, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată şi a fost îndrumată pentru a depune documentele necesare obţinerii permisului de şedere.
Celălalt caz de ședere ilegală aparține unui egiptean de 40 de ani ajuns în România în luna februarie a anului trecut și care s-a căsătorit la Buzău și a făcut un copil cu o buzoiancă. A uitat însă să treacă pe la Biroul pentru Imigrări pentru a-și prelungi dreptul de ședere iar acum, polițiștii l-au amendat cu 800 de lei și l-au îndrumat să depună la sediul Biroului pentru Imigrări Buzău documentele necesare prelungirii dreptului de şedere în România şi obţinerii unui nou permis de şedere în calitate de membru de familie al unui cetăţean român.
Cetăţenii străini sunt obligaţi ca pe durata şederii în România să declare la formaţiunea teritorială a Inspectoratului General pentru Imigrãri care le-a acordat dreptul de şedere, orice modificare intervenită în situaţia personală, schimbarea cetăţeniei, încheierea, desfacerea sau anularea căsătoriei, naşterea unui copil, decesul unui membru de familie aflat pe teritoriul României. De asemenea, sunt obligaţi să declare orice modificare intervenită în legătură cu angajarea în muncă, prelungirea valabilităţii sau schimbarea documentului de trecere a frontierei de stat şi schimbarea reşedinţei.
La Buzău, în anul recent încheiat au fost constatate și aplicate nu mai puțin de 81 de sancţiuni contravenţionale din care 55 au fost amenzi totalizând 13,500.00 lei și 26 au fost avertismente scrise.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.