Aleșii județeni convocați joi în ședință extraordinară de către președintele Consiliului Județean, Crisi Bîgiu nu au reușit nici la cea de-a doua încercare să voteze proiectul de hotărâre care prevedea dezmembrarea lotului de teren aferent Spitalului Județean Buzău, hotărâre de adoptarea căreia depinde semnarea unui contract de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea termică a celei mai mari unități spitalicești buzoiene în valoare de 2 milioane de euro. Pentru votarea proiectului era nevoie de votul a minim 22 de aleși județeni iar la ședința de joi au luat parte doar 21 de consilieri. Principalii absenți au fost aleșii PDL, 2 consilieri ai PP-DD și, mai nou, independentul Valentin Tănase.
Valentin Tănase, consilier PNL ales pe lista USL l-a înștiințat miercuri pe secretarul județului Laurențiu Gavrilă că demisionează din PNL și dorește să devină independent păstrându-și mandatul de consilier județean în baza ordonanței care legiferează temporar migrația aleșilor locali. Cererea i-a fost acceptată iar joi, la ședința extraordinară convocată încă de marți alesul a lipsit nemotivat.
Dată fiind lipsa cvorumului proiectul nu a mi fost supus la vot, președintele Consiliului Județean Buzău anunțând că semnarea contractului de finanțare și implicit demarare licitațiilor pentru realizarea acestui proiect vor trebui să mai aștepte până când aleșii județeni care au lipsit nemotivat vor înțelege pentru ce au fost trimiși de alegători în Consiliul Județean.

După ședință, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu a transmis un comunicat prin care face un apel public către consilierii județeni care au absentat să își asume rolul pentru care au fost responsabilizați de alegători.

Cristi BIGIU

În calitate de Preşedinte ales al Consiliului Judeţean Buzău, informez opinia publică buzoiană că eforturile noastre de atragere a fondurilor europene pentru realizarea unor investiţii în interesul comunităţii judeţului Buzău au fost frânate, în aceste zile, de unii dintre consilierii judeţeni PDL, PP-DD şi independenţi.

Prin neparticiparea la şedinţele extraordinare convocate în data de 09 septembrie şi, respectiv 11 septembrie 2014 pentru discutarea şi aprobarea unicului proiect de hotărâre, esenţial pentru obţinerea finanţării proiectului „Reabilitarea/modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău”, promovat în cadrul POR 2007 – 2013, în valoare de aproximativ 2.000.000 euro, nu s-a putut asigura qvorumul necesar adoptării hotărârii.

Constat cu regret şi trebuie să recunosc, cu reală indignare, că atitudinea şi lipsa de responsabilitate a acestor consilieri judeţeni blochează efectiv semnarea, în perioada imediat următoare a contractului de finanţare cu fonduri europene pentru reabilitarea celei mai mari şi reprezentative unităţi medicale a judeţului Buzău.

ACCEPT exprimarea, în cadrul Consiliului Judeţean Buzău, a declaraţiilor politice, ACCEPT  contradictorialitatea punctelor de vedere, dar NU ACCEPT  laşitatea oamenilor politici aleşi în funcţii de demnitate publică să blocheze  – prin neparticipare –  demersuri cu adevărat de interes public.

Nu pot uita, la fel ca toţi ceilalţi locuitori ai judeţului Buzău, că în guvernarea PDL, trei unităţi medicale buzoiene au fost desfiinţate respectiv spitalele din Pătârlagele, Pîrscov, Vintilă – Vodă. Am încercat şi atunci, în calitate de senator, să stopăm aceste măsuri dar fără rezultat.

De aceea, încă de la preluarea mandatului de Preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău împreună cu toţi colegii consilierii judeţeni de bună credinţă am iniţiat şi realizat o serie de demersuri pentru îmbunătăţirea infrastructurii constructive şi materiale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

De asemenea, în următoarele zile, vor fi finalizate demersurile pentru obţinerea unui credit de 45.000.000 lei  care va fi utilizat aproape integral pentru finanţarea altor lucrări pentru Reabilitarea Structurală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, extinderea Unităţii de Primire Urgenţe şi achiziţionarea ultimelor dotări pentru Maternitatea nouă.

În acest context, formulez un Apel public către liderii politici buzoieni ai PDL şi PP-DD şi consilierii judeţeni: Raul Florescu, Rotaru Eduard, Stănciuc Aurel, Mocanu Viorel, Carpen Claudiu, Stoian Florina (PDL), Dumitraşcu Eduard, Gîdiuţă Andreea (PP-DD) şi independentul Tănase Valentin să respecte prevederile art. 52 din Legea nr. 393/2004 şi art. 10 alin. (8), art. 122 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Judeţean Buzău.

Asigur opinia publică buzoiană că toate iniţiativele deliberativului judeţean şi ale Preşedintelui nu au şi nu vor avea niciodată caracter electoral ori politic.

Ciprian  STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.