Lista cu candidații pentru alegerile parlamentare votată în urmă cu două săptămâni de
Biroul Permanent Județean al PDL ar putea suferi noi modificări până la momentul depunerii candidaturilor. Anunțul a fost făcut chiar de liderul formațiunii politice buzoiene care a lăsat să se înțeleagă că anumiți candidați care au fost deja stabiliți prin vot ar putea fi înlocuiți.
„La noi lista cu candidaturi a fost deja întocmită și am început să completăm dosarele. Nu este exclus să existe modificări, mai ales în ceea ce privește colegiul 5 pentru că domnul Ciprian Botezatu nu poate candida. Acolo, vom lua o altă decizie dar în termenul stabilit se mai pot face schimbări”, a declarat președintele organizației județene a PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.
Chiar dacă liderul PDL Buzău a adus în discuție doar schimbarea candidatului de pe colegiul 5 modificări ar mai putea apărea și pe alte două colegii. Unul dintre candidații stabiliți care ar putea rămâne în funcția pe care o ocupă în prezent ar fi primarul comunei Balta Albă, Georgian Calotă, care a fost desemnat candidat al PDL pe colegiul 3 de deputați. Calotă ar putea fi înlocuit tocmai ca urmare a declarațiilor președintelui PDL Vasile Blaga de săptămâna trecută care a dat de înțeles că nu vede cu ochi buni candidaturile unor membri de partid care au fost deja învestiți cu încrederea oamenilor la alegerile locale din vara acestui an. Totodată, și fostul prefect al județului Buzău, Paul Beganu, desemnat candidat pe colegiul 2 de Senat ar putea fi înlocuit de fostul inspector general al ISJ Buzău, actualul consilier județean Florina Stoian, considerată mult mai „potrivită” pentru o bătălie cu candidatul USL pentru același colegiu, liberala Doina Tudor.
Chiar și așa, deputatul Cezar Preda este încrezător în rezultatele pe care organizația pe care o conduce le va obține la alegerile programate pe data de 9 decembrie.
„Să vedeți ce o să fie la Buzău. De bine ce se lăudau că ei (nr. USL) vor închide toate colegiile cu aproape 70%, analizele arată că nu vor închide nici două colegii cu 50 la sută plus unu. Acum, de două săptămâni, se bat pe colegiul 4 între parteneri și acest lucru este în avantajul nostru”, a încheiat liderul PDL, deputatul Cezar Preda.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.