Mai mulţi parlamentari buzoieni şi-ar putea lua adio de la mandatele de aleşi dacă cele două camere ale legislativului vor vota o propunere de modificare a statutului, propusă de senatorii liberali și democrat liberali. Printre iniţiatori se numără şi senatorul de Buzău, Viorel Constantinescu, care ar putea fi afectat direct de urmările propunerii, odată adoptate. Modificarea propusă de Constantinescu alături de alți colegi de Parlament din PDL și PNL vizează întinerirea clasei politice. Concret, senatorii, iniţiatori ai proiectului, vor limitarea numărului de mandate pe care le poate avea un parlamentar la maxim două, fie că sunt sau nu consecutive.
În motivaţia propunerii de modificare a statutului parlamentarilor, iniţiatorii precizează că sunt mulţi parlamentari care în ultimii 20 de ani au deţinut mandate consecutive de deputaţi şi senatori şi că este necesară întinerirea clasei politice, prin promovarea de tineri bine pregătiţi. Dacă statutul parlamentarilor va fi modificat, decizia va afecta şi câţiva dintre deputaţii şi senatorii buzoieni. De pildă, la Buzău, din 10 parlamentari, jumătate sunt la primul mandat, în timp ce restul sunt mai vechi în Parlament. Asta înseamnă că deputaţi precum Cezar Preda de la PDL ori Viorel Constantinescu de la acelaşi partid, liberalul George Scutaru dar şi senatorul Ion Vasile nu ar mai putea candida pentru un nou mandat. Iar parlamentari ca Adrian Mocanu ori Marian Ghiveciu de la PSD ar avea mână liberă la alegeri, sa candideze pentru un nou mandat, pentru că sunt la primul lor mandat. Propunerea de modificare a statutului deputaţilor şi senatorilor urmează să ajungă în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

  1. Frecţie la picior de lemn! Trei sferturi dintre actualii parlamentari n-au ce căuta acolo! Altele ar trebui să fie criteriile de selecţie, nu numai banii!
    Noua burghezie proletară care s-a creat la noi ţine cu dinţii de scaunele ce le conferă „dreptul” de a suge sângele poporului!!! Atâţia comunişti reşapaţi în oameni de afaceri fără scrupule, fără nici un fel de respect , tronează în fotoliile Parlamentului ignorând populaţia şi urmărindu-şi interesele. Lăcomia nu are culoare politică.!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.