statuie rond

O statuie realizată integral din inox, cu o înălţime de 10 metri, a fost amplasată, luni, în rondul aflat la intrarea în cartierul Orizont. Monumentul, este realizat în memoria unui angajat model al grupului de firme Rotec, și este comandată chiar de către patronul societății, inginerul Nicu Dinu. Realizarea statuii care întruchipează lupta omului cu obstacolele vieții,a durat mai bine de doi ani și a fost realizată de artistul plastic Bogdan Lefter cu sprijinul muncitorilor de la Rotec.
Consilierii locali au aprobat într-una din ședințele anterioare amplasarea statuii in rondul aflat la intrarea în cartierul Orizont pentru o perioadă de 50 de ani în speranța că aceasta va deveni un punct de atracție pe harta turistică a județului. Rămâne de văzut care va fi reacția buzoienilor și nu numai având în vedere că monumentul este amplasat pe una dintre cele mai circulate artere din municipiu pe unde trec zilnic mii de oameni din municipiu ori aflați în tranzit în și dinspre Moldova.
Ciprian STERIAN

5 COMENTARII

  1. Ce rusine,ce mizerie,ce nerusinare sa pui postacii sa aprecieze o aberatie culturala,o jignire la adresa noastra a locuitorilor.Ce legatura are acest monument cu buzaul,ce mesaj transmite aceasta lucrare celor ce trec prin orasul nostru ,ce semnificatie ,ce simbolizeaza un cal de inox,cu s au fara calaret,de cit lipsa crasa de educatie,de cultura si o necunoastere a valorilor buzaului,a traditiilor a obiceiurilor acestui spatiu si in acelasi timp un soi de mentalitate ,de talan evident,de grandoman ,si de o stare de sufficient nejustificata.Boscodeala ia ti calul si dul acasa.

  2. Boscodeala trebuia sa puna statuia asta, care nu reprezinta nicio valoare specifica orasului Buzau, in fata unei din cele doua case, din cartierul Orizont. Idee mai idioata de a amplasa asemenea obiectiv, intr-un sens giratoriu. va genera, cu siguranta, accidente din cauza unor „gura-casca”, curiosi sa vada „opera” marelui edil al orasului.

  3. Se pare ca acel sens giratoriu este destinat statuilor abstracte. Ca si statuia anterioara, la vederea statuiii ai un sentiment de perplexitate. Era mult mai indicata asezarea ei intr-un spatiu care sa-ti permita observarea indelungata. Cat despre intelegerea ei avem mare nevoie de ajutor din partea autorilor. Nu am gasit nimic despre simbolistica statuiii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.