Consultari Cotroceni
O studentă din Buzău a fost prezentă la consultările de la Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții societății civile. Cea care a participat la dezbaterile inițiate după drama din Colectiv, urmată de demisia premierului Victor Ponta, se numește Ema Ștefania Stoica și este studentă la Jurnalism, în București. Buzoianca este absolventă a Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu.
După consultările de la Cotroceni dintre Iohannis și reprezentanții societății civile, studenta originară din Buzău a intrat în gura presei centrale. Jurnaliștii de la DC News o critică pe buzoiancă după ce aceasta a refuzat să stea de vorbă cu presa pe teama discuțiilor de la Cotroceni.

”Pentru că dialogul s-a desfășurat în spatele ușilor închise, la Palatul Cotroceni, am considerat necesar că românii au dreptul să știe ce s-a discutat acolo. Din acest motiv, am contactat-o pe Ema Ștefania Stoica, studentă la Jurnalism, pentru a o ruga să ne relateze cum au decurs consultările cu președintele Klaus Iohannis. Din păcate, nu am reușit să obținem un punct de vedere de la ea pentru că nu vrea să apară în presă. A menționat că orice om de pe stradă o va întreba îi va răspunde, dar nu va vorbi cu jurnaliștii.
Toți ceilalți tineri care au mers la consultările cu Klaus Iohannis au dat declarații, au transmis comunicate de presă sau au scris câteva rânduri pe Facebook despre ce s-a întâmplat la Palatul Cotroceni. În schimb, Ema Ștefania Stoica nu; cel puțin până la acest moment. Nu era vorba să apară în presă pentru a cânta sau pentru a face o emisiune, ci doar să transmită mesajul discuțiilor cu președintele, astfel încât toți oamenii să știe ce s-a întâmplat vineri. Este nedrept că această tânără – ajunsă nu se știe cum la consultările de la Palatul Cotroceni – refuză să le vorbească oamenilor din întreaga țară, prin intermediul presei, ci alege să le vorbească doar celor din Piața Universității”, scrie DC News despre studenta de la Jurnalism prezentă la întâlnirea cu președintele țării.

Ulterior, tânăra din Buzău a reacționat pe facebook. Iată ce a scris studenta din Buzău:
Bună! Am observat că s-a interesat multă lume despre ceea ce am făcut la Cotroceni, ce am discutat cu oamenii de acolo și pe cine am reprezentat. Am hotărât să comunic următoarele lucruri: În primul rând, răspunsul la întrebarea „Cine este Ema Stoica?”, „O studentă la Jurnalism”. Nu am reprezentat pe cineva anume, ci doar m-am regăsit într-o anumită generație despre care am presupus că mai are tineri cu o gândire măcar asemănătoare mie.
Astăzi au mai murit nouă(!) oameni, alţii sunt în stare critică în spitale, iar alţii îndură frigul în stradă pentru o schimbare. Eu pe aceste lucruri mă concentrez. Nu am considerat că sunt în măsură să adaug alte concluzii din întâlnirea cu preşedintele, deoarece oameni competenţi au spus tot ce era de spus.
La întâlnirea cu pricina am susţinut punctul de vedere al unei studente și este problema fiecăruia dacă m-a ascultat sau nu.
Cum am fost aleasă? Nici eu nu am de unde să știu, am trimis un mail la fel ca mii de oameni. Totuşi, doar Administraţia Prezidenţială poate spune de ce acei 19 oameni erau acolo, deci întrebarea adresată mie va rămâne fără răspuns, lucru pe care îl credeam logic.
Sincere condoleanţe tuturor familiilor şi prietenilor care au suferit pierderi în tragedia ‪#‎Colectiv‬. Regret situaţia din tot sufletul!
Acestea sunt singurele lucruri pe care le am de spus şi pe care le voi spune legat de participarea mea la consultări”

3 COMENTARII

  1. […] O studentă din Buzău a fost prezentă la consultările de la Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții societății civile. Cea care a participat la dezbaterile inițiate după drama din Colectiv, urmată de demisia premierului Victor Ponta, se numește Ema Ștefania Stoica și este studentă la Jurnalism, în București. Buzoianca este absolventă a Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu. După consultările de la Cotroceni dintre Iohannis și reprezentanții societății civile, studenta originară din Buzău a intrat în gura presei centrale. Jurnaliștii de la DC News o critică pe buzoiancă după ce aceasta a refuzat să stea de vorbă cu presa pe teama Sursă știre […]

  2. […] O studentă din Buzău a fost prezentă la consultările de la Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții societății civile. Cea care a participat la dezbaterile inițiate după drama din Colectiv, urmată de demisia premierului Victor Ponta, se numește Ema Ștefania Stoica și este studentă la Jurnalism, în București. Buzoianca este absolventă a Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu. După consultările de la Cotroceni dintre Iohannis și reprezentanții societății civile, studenta originară din Buzău a intrat în gura presei centrale. Jurnaliștii de la DC News o critică pe buzoiancă după ce aceasta a refuzat să stea de vorbă cu presa pe teama …mai multe stiri […]

  3. Ce sa iti spun! Nu discuta cu presa! O alta mare figuranta! Un om destept si cu responsabilitate avea curajul sa vorbeasca. Probabil ca s-a dus acolo ca sa isi faca poze . Cu astia vrem schimbare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.