oana_ioachim

UPDATE: Oana Ioachim, fiica întemeietorului Teatrului George Ciprian din BUzău, Paul Ioachim, suferea de cancer la sân. Acrița tratase boala la momentul apariției, însă în ultima vreme și-ar fi neglijat sănătatea iar boala a reapărut și afăcut ravagii în trupul femeii. Slăbise mult în ultima vreme și abia se mai putea ține pe picioare, spun cunoscuții Oanei Ioachim, în declarații pentru presa centrală.
Ioana Ioachim a fost fata întemeitorului Teatrului George Ciprian din Buzău și a jucat inclusiv pe scena de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
În anul 2002, soarta i l-a luat pe tatăl ei, Paul Ioachim. Acesta avea 71 de ani când s-a stins în viață, lăsând în urmă o fiică cu care a împărtășit aceeași pasiune, dar și un proiect neterminat. Tristețea a copleșit-o pe îndrăgita actriță, iar tatăl ei a rămas în permanență în sufletul său. Drept dovadă stă și faptul că, în tot ceea ce a făcut, a încercat să integreze și o mică parte din ceea ce a însemnat el pentru lumea actoriei.

„Îmi pare rău că nu e și tata cu noi să ne amuze. Am jucat aici la Buzău, în perioada în care tata trăia, în spectacolul «Desculți în parc», care s-a jucat cu mult succes in București, dar care a avut premiera la Buzău. Am mai jucat și în piesa pusă în scenă de tata, «Goana», alături de Florinel Piersic și Cristi Iacob. Tata și-a dorit să facă teatru de la cinci ani, el scria, compunea și muzică… Din ceea ce știu, ideea creerii unui teatru ca acesta, de proiecte, i-a venit în urma unei discuții cu Valentin Silvestru. A ținut neapărat ca acest teatru să fie în Buzăul natal”, declara Oana Ioachim, în anul 2012.

Viața ei a fost una zbuciumată, acesta fiind și motivul pentru care boala ei a recidivat. Se ocupa tot timpul de spectacole, dar și de proiectele cinematografice pe care le-a realizat împreună cu soțul ei, Răzvan Săvescu. Actrița era mereu ocupată, iar când nu călătorea în turnee alături de Ștefan Bănică, scria de zor la scenariul pentru filmul „America, venim”.

Deși a fost iubită de fani, care au fost întotdeauna curioși în legătură cu viața ei personală, Oana Ioachim a reușit să își țină intimitatea departe de presă. Detaliile „picante” despre ea parcă lipsesc în totalitate din ziarele de scandal. Cu toate acestea, două dintre iubirile actriței au ieșit la iveală. Una dintre ele este chiar mariajul cu regizorul Răzvan Săvescu.
Faptul că era căsătorită cu regizorul, scenaristul și producătorul Răzvan Săvescu a ieșit greu la iveală. Însă atunci când numele Oanei Ioachim a fost pomenit de acesta într-un interviu, nu a mai existat nici un dubiu cu privire la iubirea dintre ei. Mai mult, colaborarea lor nu s-a concretizat numai la nivel sentimental, ci și pe plan profesional. Cei doi au scris împreună scenariul pentru filmul „America, venim”, iar, în anul 2014, Răzvan Mărturisea că Oana era cea care se ocupa cel mai mult de proiectul cinematografic.

Într-un interviu acordat site-ului cinemapro.ro, regizorul a fost întrebat cine ține evidența scenariului. Răspunsul a fost prompt și clar: „Soția mea, Oana Ioachim, care joacă în film și cu care am scris scenariul, era mereu în legătură cu noi și rescria scenele. Nu a fost ușor”.

Actriţa Oana Ioachim a murit în dimineaţa zilei de vineri, la vârsta de 48 de ani, iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi duminică, de la ora 12.30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Griviţei din Bucureşti, au transmis reprezentanţi ai Teatrului Mic. Fiica dramaturgului Paul Ioachim, Oana Ioachim a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât şi în cinematografie. Angajată a Teatrului Mic din Bucureşti timp de aproape 20 de ani, a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Dragoş Galgoţiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizând de fiecare dată roluri care au rămas cu siguranţă în memoria publicului.
Personajele cărora le-a dat viaţă în spectacole precum „Regăsire”, „Trei jobene”, „Desculţi în parc”, „Popcorn” şi „Cum iubeşte cealaltă jumătate” au fost aplaudate de-a lungul anilor de sute şi mii de spectatori.
„Plină de vervă, cu aplomb în comedie, dar şi resurse de dramatism vibrant, Oana Ioachim rămâne în sufletul partenerilor de scenă ca o prezenţă pozitivă, ca o personalitate puternică, ca o fiinţă plină de dăruire faţă de meserie”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Născută pe 17 iulie 1967, Oana Ioachim a jucat în 12 filme, printre care „America, venim!” (2014) şi „Icre Negre/ Caviar” (2010), de Răzvan Săvescu, „Cealaltă Irina” (2009), de Andrei Gruzsniczki, „Alexandra” (2007), scurtmetraj de Radu Jude, „Niciodată nu e prea târziu” (2006), de Alexandru Berceanu, şi „Amen/ Amen” (2002), de Costa-Gavras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.