Profesorul Ionel Pororo a murit în urma unui infarct miocardic acut. Așa au stabilit medicii legiști în urma autopsiei. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bratosin, medicii de la SML Buzău au descoperit că omul de sport a suferit un infarct miocardic acut, pe fondul unei ateromatoze coronariene și aortice.
Ateromatoza reprezintă un proces complex, caracterizat prin depunere lentă și progresivă în pereții arterelor de colesterol, de grăsimi animale și de săruri de calciu. Cu timpul, arterele își pierd elasticitatea și își îngustează lumenul. Cauzele acestei afecțiuni sunt numeroase: sedentarismul, alimentația neechilibrată, bogată în grăsimi și glucide, abuzul de alcool, de cafea sau de tutun. De altfel, imediat după tragedie, cei care l-au cunoscut îndeaproape pe Ionel Pororo au declarat că acesta fuma și consuma destul de multă cafea.
Profesorul Ionel Pororo a murit miercuri seară la doar 56 de ani. El va fi înmormântat duminică, iar până atunci sicriul cu trupul neînsuflețit al celui care a fost antrenorul de atletism Ionel Pororo va fi depus la capela catedralei din centrul Buzăului, pentru ca cei care l-au cunoscut să-și poată lua adio de la el.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.