Orașul Buzău, dat exemplu de Federația Română de Tenis de Masă în întreaga țară

0
907

Primăria municipiului Buzău a instalat mese de tenis în parcurile din municipiu dar și în centrul orașului pentru a veni în sprijinul copiilor dornici să facă sport și nu numai. Decizia primarului Constantin Toma a venit la sugestia lui Cristinel Romanescu cel care conduce cu succes din anul 2001 Federația Română de Tenis de Masă și care din 2016 a fost ales și vicepreședinte al forului european de profil.

Romanescu, cel care a fost cu ideea ca Primăria să instaleze astfel de mese spune că totul face parte dintr-un plan pe termen lung al federației de profil care cu ajutorul autorităților locale vrea să creeze copiilor toate condițiile pentru a-i atrage spre tenisul de masă aceasta având beneficii pentru ambele părți.

„Pentru copii este un lucru excelent să facă mișcare, să mai facă și altceva în afară de tablete, console și telefoane iar faptul că se îndreaptă spre tenis de masă nu poate decât să ne bucure. Poate nu toți se vor îndrăgosti atât de tare de tenisul de masă dar dacă reușim ca din multitudinea de copii care vin să se joace la mesele amplasate de municipalitate să atragem 2-3 tineri care să facă performanță atunci scopul nostru este atins”, a declarat Cristinel Romanescu președintele FRTM.

Discuțiile cu primarul Constantin Toma au avut loc imediat după preluarea mandatului însă un rol decisiv în decizia amplasării meselor de tenis l-a avut și vizita acestuia în China unde tenisul de masă este sport național.

„După ce a vizitat China domnul Toma a fost foarte impresionat de multitudinea de mese de joc din locuri publice. Apoi s-a înființat și SCM Gloria unde s-a făcut o echipă de tenis de masă puternică unde au fost legitimați Ovidiu Ionescu, Rareș Sipoș și alții iar anul acesta s-au amplasat și mesele de tenis în parcuri, în centrul orașului și îmi doresc ca acest lucru să continue și în școli”, a mai precizat președintele FRTM.

Nu în ultimul rând Romanescu spune că își dorește ca Buzăul să fie un exemplu pentru toate celelalte orașe din țară și să popularizeze astfel tenisul de masă sport la care România excelează și se clasează la acest moment, după ani de muncă, în primele 4-5 națiuni din lume ca și rezultate obținute.

„Îmi doresc mult ca Buzăul să fie un exemplu pentru celelalte orașe din țară mai ales că noi ca si federație suntem foarte bine văzuți în toată lumea după ultimele rezultate obținute. Și eu prima dată am început tenisul de masă la mesele de beton din spatele blocului și ala a fost primul pas spre performanță și poate că și așa vom descoperii campionii de mâine”, se arată încrezător președintele FRTM Cristinel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.