Așa cum intuiam în episodul cu nr. 55, Craiova a fost penalizată de UEFA nu numai c-o amendă consistentă, ci și cu închiderea stadionului pentru următoarele două meciuri. Judecata a fost corectă, să zică “Sărumâna” că n-au fost radiați de pe lista echipelor calificate în turul III! Adică să zică “Sărumâna” suporterilor unguri, care și ei ne-au înjurat la foc automat și ne-au țigănit până a dat draci-n ei! La nivelul ăsta se joacă fotbalul în Balcani. Valoare 2 lei, reprezentativitate 0. Pentru că noi încă avem dispute istorice de rezolvat, avea Ildiko să-mi dea o cană de zahăr de prin 1980 și ea, nenorocita, se face că plouă! Iar vecinul din Sud, Dimităr Bulgarov, mi-a rămas dator cu niște răsaduri de castraveți care mi s-au uscat și el nu mi le-a înlocuit. Hai că suntem josnici în patriotismul ăsta de trei parale! Ipocriți mi s-a părut prea puțin ca și atribut. Ne iubim țara de nu știm cum să fugim mai repede din ea! Dacă neamurile de prin Italia, Germania sau Anglia ne-ar chema să locuim acolo și ne-ar găsi și niște servicii de tăietori de frunză la câini, ne-am duce dreaqu cu toții și-am lăsa aici doar hoții. Pe cei din politică, evident, pentru că hoții care fură sunt deja la treabă în Vestul Europei de prin ’92.

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  54 si 55

FC Brugge – St. Truiden 1 și 2+ V
FC Brugge – St. Truiden gol în ambele reprize V
FC Brugge – St. Truiden gazdele câștigă în handicap asiatic -1 V
Liverpool – Man City X2 și 2+ V
Liverpool – Man City X2/12 X
Liverpool – Man City DNB 2 V
Hermannstadt – Craiova X în oricare dintre reprize X
Hermannstadt – Craiova 1-3 goluri în meci V
Hermannstadt – Craiova peste 3,5 cornere în prima repriză V
Hermannstadt – Craiova X2 și 0-3 X
Antwerp – Waasland 1X și 2-5 goluri V
Antwerp – Waasland gol în ambele reprize V
Antwerp – Waasland gazdele marchează 1-3 goluri în meci X
Astra – FCSB gazdele marchează V
Astra – FCSB X în oricare dintre reprize V
Astra – FCSB 1X/12 V
Huddersfield – Derby X în oricare dintre reprize V
Huddersfield – Derby gol în ambele reprize X
Huddersfield – Derby GG V
PAOK – Ajax X în oricare dintre reprize X
PAOK – Ajax gol în ambele reprize V
PAOK – Ajax 1-3 goluri în meci X
Brugge – Dyn. Kiev 3-6 goluri în meci X
Brugge – Dyn. Kiev GG3+ X
Brugge – Dyn. Kiev gol în ambele reprize X
Maribor – Rosenborg oaspeții vor înscrie 1-3 goluri în meci V
Maribor – Rosenborg GG3+ V
Maribor – Rosenborg gol în ambele reprize X
CFR – Celtic X în oricare dintre reprize V
CFR – Celtic 1-3 goluri în meci V
CFR – Celtic X2/X2 V
Craiova – AEK Atena X în oricare dintre reprize V
Craiova – AEK Atena oaspeții marchează V
Craiova – AEK Atena X2 și 0-3 goluri în meci V
FCSB – Mlada GG3+ X
FCSB – Mlada 3-6 goluri în meci X
FCSB – Mlada GG în oricare dintre cele două reprize X
FCSB – Mlada 12 și 2-5 goluri X

 

Pe lângă selecția de meciuri din primele două zile ale weekendului, mai am deja in lucru cateva, urmând că sâmbătă să mai vin cu o actualizare prin adăugarea a încă 6-7 meciuri de duminică și luni.

  1. CLINCENI – CHINDIA e derby-ul noilor promovate, dar și al celor mai slabe echipe de până acum din debutul sezonului. Nu știu cât fotbal vom vedea, pentru că programul de seară ne aduce uverturile din Premier League și Ligue 1, dar măcar ne vom “distra” cu tragerile de timp, crampele din min. 20 imediat după deschiderea scorului și protestele la deciziile arbitrilor. Vai de lume, ce fotbal avem și ce masochiști suntem să ne rezervăm două ore din viață pentru a urmări asemenea specimene! Sper să fiu ocupat cu vreo masă de protocol, pentru că mi-ar pune nervii pe butuci să joc 2+ și să aștept golul izbăvitor cum așteptau bunicii mei americanii prin anii ‘47-’48! Ca și statistică să spunem că ultimele cinci meciuri directe au fost câștigate toate de târgovișteni “la zero”, un 2-0 și de patru ori 1-0. Clar e pentru mine că și în acest meci de vineri vom avea un favorit și un underdog, oaspeții venind cu mai multe pretenții la a câștiga punctele puse în joc decât ar putea s-o facă neaveniții de la Clinceanca. Pariurile mele vor arăta cam așa: “X2 și 2+”- 2.06, “gol în ambele reprize”- 1,98 sau “GG3+”- 2,55. Bune cote, nu-i așa? Pentru că nu văd nicicum un 0-0 aici, apărările lor sunt prea slabe pentru a nu fi perforate chiar și de către cei mai slabi atacanți din divizie!
  2. LIVERPOOL – NORWICH e meciul de deschidere al noului sezon al Premier League, din acest an putând să le urmărim pe Eurosport și în HD, deci se schimbă jmekeria… Ambițiile sunt aceleași, gazdele vor un titlu intern pentru că au trecut anii cu zecile de la ultimul, dar se vor bate cu adversarele tradiționale, din cauza asta această competiție este cea mai urmărită de pe planetă, pentru că nimeni nu omoară campionatul precum Juventus, PSG, Barcelona sau Bayern. Aici se dau lupte crâncene chiar și cu echipe mici precum West Ham ori Newcastle, care au și distrus visele unor granzi an după an. Acum e rândul canarilor de la Norwich, nou promovată, să încerce să strice ziua băieților lui Klopp. Un antrenor care nu a cerut întăriri spectaculoase, sau poate n-am fost eu atent, dar care are o echipă formidabilă. Au pierdut Supercupa doar la penalty-uri, au mai avut și două bare contra lui City, deci sunt toate ingredientele pentru un spectacol de bună calitate. Ultimul meci direct a fost în 2016, iar gazdele de azi au învins în deplasare cu 5-4. Oaspeții au jucat și câteva amicale tari în această vară; au bătut pe Toulouse, dar au pierdut contra Atalantei și a lui Schalke. Părerea mea e aceeași cu a tuturor pariorilor, gazdele vor învinge clar: “1 și 2-5 goluri în meci”- 1.39, “gol în ambele reprize”- 1,37 și “NGG3+”- 1,49.
  3. MONACO – LYON e un derby al zonei de sud-est a Franței, ce implică două echipe care nu și-au propus altceva în ultimii câțiva ani decât să atingă poziția a doua, prima fiind concesionată pe mulți ani de concernul multimiliardarilor dinQatar. Cu doi ani în urmă chiar s-a putut realiza minunea, monegascii având un an fantastic, o generație de jucători vândută deja cu sume inimaginabile pentru multă lume (s-au încasat în jur de 550-600 de milioane de euro pe componenții promoției 2014-2016), dar e greu de repetat isprava. Toți potențialii adversari ai Parisului sunt slabi, foarte slabi. Palmaresul ultimelor cinci meciuri directe este un pic înclinat spre lyonezi care conduc cu 3-2, dar o idee și mai definită ne putem face după ceea ce au jucat în meciurile verii. Gazdele au avut cinci meciuri de “0-1 gol”, cu victorii minime la Sampdoria, Porto și Valencia, un egal cu Braga și o înfrângere contra lui Everton. E ceva de neimaginat pentru pariorii obișnuiți cu “GG3+” în meciurile gazdelor de azi din ultimii 3-4 ani! OL, în schimb, a depășit nivelul “3+” în toate amicalele disputate, în patru existând și goluri de ambele părți. Nu cred că se va juca cu autocarul parcat în propria poartă, poate s-o facă Monaco, că așa se pare că-și construiește noua filozofie de exprimare, dar forța de atac a oaspeților poate sparge acel baraj construit de Leonardo Jardim: “X2 și 2+”- 1.77, “GG3+”- 2,20 și “gol în ambele reprize”- 1,73.
  4. FARUL CONSTANȚA – DUNĂREA CĂLĂRAȘI e un meci care nu s-a jucat niciodată pe prima scenă a fotbalului românesc. Și, cine știe, dacă se va juca vreodată… Echipa la care Ciprian Marica este acționar principal pare să fi intrat pe drumul cel bun, propice marii performanțe, mai ales că a convins și autoritățile locale constănțene să sprijine acest club de mare tradiție în fotbalul nostru. Așa cum se întâmplă în multe locuri: Pitești, Buzău, Reșița, Iași, chiar Călărași… După cum am văzut meciurile lor din prima etapă, gazdele par favorite certe. Au jucat curajos în “Regie”, au avut și ocazii de gol la poarta Rapidului, mi s-a părut o echipa solida. Care va pune probleme tuturor, deși drumul până în mai anul viitor e al naibii de lung și mai e și exemplul negativ al Snagovului care conducea lejer în iarnă și apoi s-a apucat de pariuri. Despre Dunărea nimic bun. A făcut UTA militărie cu ei, puteau să le dea încă vreo 3 goluri lejer. Au scapăt de toate rebuturile transferate pe filiera măturii lui Reghe, au adus acum o echipă nou-nouță și e mult de muncă pentru a-i aduce măcar la stadiul de a-și cunoaște numele în vestiar, ce să mai vorbim de relații de joc? Pronosticurile mele: “1X și 0-3”- 1.85, “gazdele marchează 1-3 goluri”- 1,39 sau “X în oricare dintre reprize”- 1,50.
  5. WEST HAM – MAN CITY s-a mai jucat acum vreo 2-3 săptămâni prin Singapore, parcă, și au bătut cetățenii cu 4-1. Era doar un amical, acum se vor pune la bătaie și 3 puncte. Am văzut finala Supercupei cu victoria lui City la penalty-uri împotriva lui Liverpool și nu am observat nimic schimbat față de ultimii doi ani. O echipă solidă, cu 60-70 % posesie și care, într-o zi bună a oamenilor din atac, poate înscrie minim patru goluri în fiecare meci. Va fi greu pentru ciocănari să facă vreo brânză într-un astfel de context. Nu cred că energia transmisă de suporteri poate fi decisivă, mai ales că vorbim doar de etapa de debut când punctele sunt reciclabile, deci idea de bază e “2 solist”- 1,27. Gândiți-vă că în ultimii doi ani băieții lui Guardiola au bătut-o de i-a sunat apa în cap pe West Ham, patru victorii consecutive și un golaveraj de 11-2. Ca să schimb un pic registrul, cred că mai am două variante bune de joc: “X2 și 3+”- 1,56 sau “minim un gol în prima și peste 1,5 în meci”- 1,29.
  6. GENK – WAREGEM. Aici n-ar mai trebui să apară vreo surpriză neplăcută că în weekendul trecut când Ianis Hagi și colegii săi au plecat cu coada-ntre picioare de la Mechelen (1-3, revanșă după 3-0 în Supercupă). Oaspeții de azi sunt o echipă slabă, au două înfrângeri consecutive și un golaveraj de 0-6, iar întâlnirea cu campioana en-titre ar trebui să le producă deja insomnii și calcule de la 3 în sus. Palmaresul direct este zdrobitor în favoarea lui Genk, 4 victorii în ultimele cinci dispute și un golaveraj de 10-2, dar ultimul meci dintre ele a fost un super-spectaculos 3-3. Cam tot atâtea goluri câte cred că vor fi și sâmbătă seara… Ideile mele sunt clare: “1X și 3+”- 1.43, “gol în ambele reprize”- 1,32 sau “3-6 goluri în meci”- 1,55. Prima variantă e un fel de colac de salvare pentru cine știe ce bombă nucleară de 2-2, pe care însă am acoperit-o foarte bine și în celelalte două propuneri.
  7. DYNAMO KIEV – SHAHTAR DONETZK, marele derby al Ucrainei, vine chiar la inceputul campionatului, in etapa a 3-a, dupa ce ele s-au intalnit deja in finala Supercupei, iar gazdele de azi au castigat cu 2-1, dupa 0-1 la pauza. Totul s-a petrecut in trei minute, pe final, dar meciul a fost controlat aproape in totalitate de mineri. Asa ca trebuie privit cu atentie ceea ce se va intampla, mai ales ca dinamovistii se afla si in toiul calificarilor in play-off-ul Ligii Campionilor. Ei vin dupa o infrangere cu 0-1 la Brugge, iar returul bate la usa. Adevarat este ca o eventuala infrangere in derby nu le-ar inchide usa unui nou titlu pe plan intern, dar nici bine nu le-ar pica sa rateze doua obiective vitale in doar 8 zile! Avantajul este de partea oaspetilor, cred eu. Oricum privim cred ca vor fi si multe cartonase, cel putin5-6, pentru ca ambitiile puse la bataie sunt la cote maxime. Cat despre pariuri ma gandesc la “X in oricare dintre reprize”- 1.50, “oaspetii marcheaza 1-3 goluri in meci”- 1,37 sau GG – 1,85.
  8. MAN UNITED – CHELSEA e marele meci al acestui final de săptămână, două super-forțe care se vor intersecta în acest sezon, cred eu, doar în lupta pentru pozițiile de la 2 la 6. Pe niciuna dintre ele nu o văd la această oră capabilă să țină ritmul cu ambii elefanți ce au jucat finala “Community Shield”, poate pe una s-o depășească pe fondul unui an nereușit, dar cu ambele îi va fi practic imposibil. După acest meci Chelsea se va duela în Supercupa Europei la Istambul chiar cu Liverpool, adversara din campionat, așa că vor avea parte elevii lui Franck Lampard de două dueluri memorabile pe parcursul a doar cinci zile. Perioada de transferuri a fost mai profitabilă pentru United, care a adus doi fundași centrali englezi de mare calitate, Wan-Bissaka și Maguire, pe care a și plătit 150 de milioane! Dumnezeule mare! Va fi un meci echilibrat, asta e sigur, nu știu daca va curge șampanie și vreuna dintre cele două se vă dezlănțui în acțiuni spumoase la poarta adversă, ori că va fi un festival al atacanților și vom înregistră o ploaie de goluri. Poate că un GG (1,80) va ieși, orice se poate întâmpla, a venit și tehnologia VAR, iar un penalty apare din absolut nimic. Mult mai sigure însă văd “X în oricare dintre reprize”- 1,50 sau “gazdele marchează 1-3 goluri în meci”- 1,31.      e din absolut nimic. Mult mai sigure însă văd “X în oricare dintre reprize”- 1,50 sau “gazdele marchează 1-3 goluri în meci”- 1,31.

În buna tradiție creștină, am păstrat pentru final vinul cel bun. Dar nu toate biletele pe care o să le prezint acum în galeria foto înseamnă că au fost și bune, atenție! Veți vedea niște gherle de-o să vă doară capul! Hai să încep, totuși, cu cineva care a mai și făcut încasări, este Ionutz Pașca Ionutz (Ștei, Bihor) cu biletele nr. 1 și 4, în care face și un combo din patru evenimente cu 3+ (și un sau/sau la meciul lui Ludogorets terminat 1-1), dar și single pe victoria Astrei contra FCSB cu 400 pariați. Excelent, frate! În foto nr. 2 avem biletul lui Floryn Zr care mă lasă mut, joaca X solist la Sepsi-Viitorul (unde eu alesesem x în oricare dintre reprize) pe 800 de lei și închide victorios în min. 90+3 cu golul acela validat după fault clar în atac. Noroc și inspirație, zic eu, dar editorul îmi șoptește că s-ar putea să fie și o contră. Bine c-a fost verde, ce mai contează! Mergem la poza cu nr. 3 și vedem o cotă 2 de nota 10 jucată de Cosmin Socolescu. Apoi biletul 5 al lui Adrian Paraschiv (București) cu o dublă de bombe, că altfel nu pot numi înfrângerile în aceeași etapă suferite de Craiova și FCSB. Ambele au făcut o cotă de aproape 10, autorul îi și mulțumește public lui Gică Pieleanu pentru sugestii, iar suta de lei pariată se înmulțește până dincolo de 900. Am ajuns la biletul cu nr. 6 postat de Adrian Nicolae Vlad (București) care joacă un combo de 6 meciuri, dus până aproape de ora 3 dimineața ( cu mare noroc la meciul de la Apoel cu gol în prelungiri) la meciul din Mexic care cerea un psf 2, dar care se oprește la pauză, din cauza vremii (ploi abundente) când scorul era 1-1. Nu pierde biletul pentru că primește cota 1, meciul fiind abandonat și urmând a fi terminat peste ceva timp (zile, săptămâni…), astfel că cei 100 investiți cu cap se transformă într-un bon de 2800 de lei. Apoi biletul din foto 7, al lui Tamas Bill, care se ocupă exclusiv de cota 2 sau easy-money, la fel cum își dublează și acum investiția. Nici-o emoție, oameni buni, golurile la Zagreb și Salonic rezolvate până în min. 60, iar despre cornerele de la Belgrad trebuie spus că se depășeau 11,5 doar dacă se mai juca încă o repriză. Hai să vedem ce e în fotografia nr. 8, că de-acum trecem la ghinioane+gherle fenomenale. E biletul lui Deejay Dee, pierdut milimetric pentru că a lipsit un singur gol al lui Feyenoord în derby-ul local cu Sparta și terminat la egalitate. Așa că cei 1000 de lei ce-ar fi trebuit băgați în portofel de omul nostru rămân în casieria agenției din Pitești, dar-ar un avion peste ea! Și în continuare cu paguba și la nr. 9, biletul lui Cosmin Rusu, jucat doar pe varianta “gol în prima” pe 12 evenimente, dar se împiedică la ceea ce el numește “cel mai ușor meci de pe bilet”, un nenorocit de 0-0 la pauză care îl scutește de corvoada unui câștig de 390 de lei. La biletul cu nr. 10, unul de nota 10, jucat în Constanța și al cărui autor este anonim, vedem cum se câștigă 300 de mii (3 miliarde vechi) cu ajutorul magiei negre. Nu e doar un bilet, au fost 3 identice, dar omul le-a împărțit pe 40 de lei fiecare ca să nu depășească plafonul de 100 de mii al casei de pariuri respective. Și nu se poate spune că el credea că aruncă banii la gunoi, a jucat totuși 120 de lei, nu doar 2 sau 3! Vă las pe voi să vedeți ce alegeri a făcut, doar soliști și în cote imense, pe mine mă înspăimântă asemenea situații! Bine că banii sunt la unul de-al nostru, nu? Suntem la nr. 11, trei bilete ale subsemnatului în care arunc la gunoi, de fapt donez agenției, tot ce am câștigat sâmbătă la întoarcerea din Statele Unite. Totul la câte un eveniment, totul pe muchie de cuțit, dar idiotul sunt eu, nu fraierii care nu și-au băgat mingea în poartă sau mașina de safety pe pista de Formula 1! Ce ar mai fi de comentat la biletul lui Franco Swiss (nr. 12)? Era pregătit la ușă să meargă să plaseze contra de 1000 pe meciul de la Brugge când nenorociții ăia de la FC Argeș n-au putut bubui mingile din propriul careu în ultimele minute ale primei reprize cu Ripensia. Care ataca și ataca de ziceai că-i ultima lor șansă de supraviețuire, iar golul ăla fantastic de la 25m cu șut în vinclu în 45+1 îl baga în stop cardiac pe elvețian și uite cum se aruncă la gunoi 3700 de lei… Închei cu biletul lui Mihai Sârbu (nr. 13) care pierde din cauza unui penalty ratat în prelungiri de panaramele de osmanlâi de la Basaksehir. Mai e ceva de comentat, că ghinionul nu se poate controla nicicum! Hai că v-am dat dureri de cap cu pagubele de azi, pe ei pe mama lor, daca încă nu ați renunțat la sportul ăsta!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.