Organigrama Poliţiei Locale aruncă în aer PSD Buzău. Primarul Constantin Toma cere excluderea din partid a propriului coleg, Fănică Bîrlă, consilier municipal, social democrat cu state vechi. Asta după ce Bîrlă s-a abţinut la vot atunci când a venit rândul proiectului privind noua organigramă a Poliţiei Locale.

Deşi social democrat, coleg de partid cu primarul Toma care luptă pentru concedierea a circa 300 de poliţişti locali, Bîrlă a decis să se abţină, ceea ce a provocat un val de revoltă şi mânie din partea edilului şef.

Toma a cerut astfel public conducerii PSD retragerea sprijinului politic pentru Bîrlă, ceea ce echivalează cu excluderea din partid şi implicit cu pierderea mandatului de consilier municipal.

În replică, Fănică Bîrlă a declarat că a votat o dată împotriva unor oameni şi că s-a jurat atunci că nu va mai repeta gestul. Social democratul a adăugat că votul său este propria sa opţiune, nicidecum nu-i poate impune cineva cum să-şi exprime opţiunea pe proiectele aflate pe ordinea de zi.

Pe de altă parte, Bîrlă a declarat că dacă partidul îi va cere să plece, o va face fără probleme.

La proiectul privind organigrama Poliţiei Locale, s-au abţinut în afara lui Bîrlă, şi independentul Constantin Ionescu, un consilier de la ALDE dar şi aleşii de la PSRO şi PMP. La final, votul a fost surprinzător, pentru prima dată în istoria CLM Buzău înregistrîndu-se egalitate pe un proiect, 11 la 11.

Asta înseamnă că votul privind organigrama Poliţiei Locale va fi reluat într-o şedinţă următoare a CLM Buzău.

Proiectul privind noua organigramă a Poliţiei Locale prevede ca instituţia, transformată într-o structură de sine stătătoare cu personalitate juridică, să funcţioneze cu doar 138 de angajaţi, ceilalţi peste 300 de poliţişti locali urmând să-şi piardă posturile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.