Organizația Județeană a Partidului Democrat Liberal a cerut astăzi dimineață Biroului Electoral Central și Biroului Electoral Județean de Circumscripție Buzău suspendare alegerilor în județ. Motivul invocat de democrat-liberalii buzoieni ar fi acela că organele statului nu au acționat așa cum ar fi trebuit în cursul serii trecute când mai mulți președinți de secții de votare au plecat cu ștampila de constrol acasă.
Lidrul democrat liberal buzoian, Cezra Preda a declarat astăzi că alegerile de la Buzău pot fi fraudate cu concursul șefilor de secții de votare ce au plecat acasă cu stampilele de control iar organele statului nu au un răspuns clar pentru ceea ce au făcut acești președinți.
„Am cerut Biroului Electoral Central suspendarea alegerilor în Buzău pentru că ceea ce s-a întâmplat cu președinții secțiilor de votare care au plecat cu ștampilele de control acasă anunța o fraudă de proporții. Poliția a reacționat rapid și Ministrul de Interne a schimbat comanda Poliției pentru că fraudele, deși erau evidente, Poliția nu a făcut nimic să prevină. Există o rețea mafiotă care a cuprins Poliția, Procuratura și autoritățile locale, reprezentanții prefecturii și care trebuie împiedicate să fraudeze masiv alegerile pentru candidatul independent la șefia CJ și pentru primarul în funcție. Noi considerăm că frauda se va produce pentru că nici Poliția, nici Procuratura nu au dat un răspuns clar de ce au plecat președinții de secții cu ștampila acasă”, declarat astăzi liderul democrat-liberal buzoian, Cezar Preda.
Totodată, Preda a dat exemplul unui președinte de secție de votare care deși a fost găsit după câteva ore de căutări și i s-a cerut să aducă ștampila la secție și acesta a refuzat.
„La secția 33, caz unic, la ora 1.00 noaptea a fost descoperit președintele secției de votare și chiar și atunci a refuzat să se ducă să ducă ștampila de control la secție. Noi ne dăm seama că nu o avea la el și abia dimineața i-a fost adusă. Este vorba despre o secție de votare din Mihai Viteazu unde nici primarul în funcție nici președintele CJ nu iau nici cinci la sută din voturi și s-au concentrat pe aceste secții unde au mari probleme”, a adăugat liderul PDL Buzău, Cezara Preda.
În replică la acuzațiile aduse de liderul PDL Buzău, Cezar Preda, primarul municipiului Buzău Constantin Boșcodeală a declarat că nu dorește să comenteze afirmațiile democrat-liberalului
„Nu comentez ce spune domnul Preda și nu am comentat nici o dată. În plus secțiile de votare pot fi urmărite și de dumneavoastră foarte bine și după părerea mea cetățenii municipiului Buzău nu pot face niciodată vreo fraudă”, a conchis primarul Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. Ce spui maestre? Crezi că nu vine şi vremea unei judecăţi!? Vine stai liniştit! Aţi umplut lumea cu voma minciunilor, hoţiilor şi nedreptăţilor!!! Cred că va fi mai devreme decât crezi dumneata! „cetăţenii Buzăului nu pot face niciodată vreo fraudă”. Ce propoziţie celebră! devine noul slogan???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.