Se apropie alegerile iar asta se poate observa din ce în ce mai des și în luările de poziție ale politicienilor buzoieni. De pildă, astăzi, deputatul PDL, Cezar Preda, s-a arătat extrem de preocupat de problema persoanelor cu handicap. Deputatul democrat liberal a clasificat județul Buzău ca făcând parte dintr-un top al rușinii pentru că din luna iunie, persoanele cu handicap și însoțitorii acestora nu și-au mai încasat drepturile bănești, stabilite prin lege.
”Județul Buzau este în topul rușinii pentru că nu este posibil să nu poți să îi ajuți, așa cum trebuie, pe cei pe care Dumnezeu nu i-a făcut ca pe majoritatea. Buzăul este printre puținele județe din țară unde, din luna iunie, acești oameni nu sunt plătiți. Am vorbit dimineață cu primarul Constantin Boșcodeală care mi-a zis că a făcut ultimele demersuri la Ministerul de Finanțe, am vorbit cu ministrul care mi-a spus că acum analizează problema. I-am spus că nu există rușine mai mare pentru o comunitate decât să se prezinte în fața țării cu acești oameni cu probleme care acum nu sunt ajutați”, a declarat președintele PDL Buzău, Cezar Preda.
Deputatul democrat liberal a continuat să critice sistemul de acordare al ajutoarelor sociale, spunând că, cel mai probabil, aceste lucruri vor putea fi eliminate odată cu adoptarea unei noi legi: ”Ajutăm 11 milioane și ceva de omeni prin diverse legi în domeniul social, care de care mai puțin handicapate, și nu reușim să îi ajutăm pe cei care s-au născut așa și, din această cauză, ei nu își pot primi drepturile stabilite prin lege. Ministrul mi-a spus că proiecția bugetară s-a făcut fără să se țină seama de rectificarea din noiembrie anul trecut dar cred că acest lucru se va rezolva cît de curând.”
Pe de altă parte, liderul democrat-liberal buzoian a recunoscut că, dincolo de bâlbâielile autorităților centrale și a medicilor care ar acorda prea ușor calificativul de ”persoană cu handicap”, și conducătorii administraței locale au o vină destul de mare, aceea de a nu fi prevăzut, în primul rând, bani pentru cei năpăstuiți de soartă.
” Oricum greseala noastră este impardonabilă. Noi, bugetul acestui oraș, trebuia să-l împărțim plecând, în primul rând de la acești oameni, pentru că sumele nu sunt foarte mari. Dacă un oraș în această Europă modernă nu își începe bugetul cu acești oameni, acela nu este un oraș european. Noi creăm în România handicapuri și invalidități la orice pas. Am învătat la ce doctor, unde trebuie să mergem să obținem o pensie nemeritată însă handicapul din naștere este altceva si cu ei trebuie să începi când împarți bugetul unei localități”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Și primarul Constantin Boșcodeală a luat astăzi în discuție problema persoanelor cu handicap. Edilul șef buzoian și-a exprimat speranța ca în maxim două săptămâni să poată onora salariile restante ale persoanelor cu handicap și ale însoțitorilor acestora.
”Toate primăriile din județ au această problemă pentru că așa s-a făcut bugetul, la nivelul celui din 2010, și nu s-a remediat nici acum. Sperăm ca în următoarele două saptămâni treaba să se rezolve” ,a încheiat primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Acordarea acestor ajutoare ar trebui să aibă şi girul comunităţii. De exemplu la ţară, o comunitate săracă, de unde să ia banii să dea unei handicapate care are pensie şi copii? „Ce aia e handicapată?” o să sară ţaţa Leana care nu are nici o pensie, trăieşte din lucru cu ziua…
    Crede naiba că pe Cezar P. l-a apucat acu grija de oameni! Dacă le era grijă nu ne-ar fi transforma pe toţi în persoane cu dizabilităţi! Adică nu ar fi pus pe noi ieşirea din criză, ci pe ei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.