Edilii buzoieni văd cu ochi buni trecerea în subordinea municipalității a polițiștilor de la Ordine Publică și de la Rutieră, așa cum s-a decis, săptămâna aceasta, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, a declarat astăzi că măsura dictată de CSAT este una corectă în opinia sa, având în vedere că mulți cetățeni reclamă la Primărie chestiunile legate de ordinea publică din oraș și de problemele ivite în trafic.
” E decizia CSAT. Lumea reclamă tot la Primărie chestiunile de ordine publică și partea de contravenție rutieră. E corect ca sarcinile să fie reunite și la fel și drepturile. N-aș putea să vă spun că aș dori să se transfere, nu e problema mea, pentru mine e foarte important ca ordinea și liniștea să fie respectate. Și eu sunt nemulțumit de micile contravenții la trafic dar care fac ca lucrurile să blocheze, de exemplu, traficul în centrul orașului. Lumea parchează pe unde poate și unde nu poate. Însă nu noi solicităm trecerea Poliției în subordinea administrației locale . Mă interesează însă să funcționeze și drepturile să fie reunite. Un polițist local are în mână un salariu de 9 milioane de lei vechi și are aceleași sarcini ca un angajat MAI care are salariul dublu. Noi însă nu le putem mări salariile polițiștilor locali”, a spus astăzi primarul Constantin Boșcodeală.

Sindicaliștii din Poliție critică însă măsura dictată de autoritățile de la București. Liderul de sindicat al polițiștilor buzoieni, agentul șef principal Gabriel Dragomir, susține că guvernanții nu au făcut nici o analiză asupra oportunității deciziei ca polițiștii să treacă în subordinea administrației locale. Mai mult, Dragomir susține că cei care au puterea în mâini au uitat să se mai consulte și cu Sindicatul înainte de a lua o măsură care vizează, în acest caz, mii de persoane.
”Nu ne mai miră nimic. E o grabă fantastică în această reorganizare a Poliției Române, mai ales la Ordine Publica, nu știu ce se vrea. Nu s-a făcut nici o analiză. Nu ne-a întrebat nimeni nimic. Nu mai e democrație, hotărârile sunt luate unilateral. Noi nu suntem de acord, o să avem congresul sindicatului în noiembrie și vedem atunci ce hotărâri vom lua. Ne consultă doar de dragul de a ne consulta însă hotărârile le iau singuri, ca acum 25 de ani”, a declarat astăzi liderul de sindicat al polițiștilor buzoieni, Gabriel Dragomir.

Ieri, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru a anunțat că aproape 8.000 de poliţişti din Poliţia Română vor fi transferaţi în structurile poliţiilor locale, iar aceştia vor rămâne în continuare funcţionari publici cu statut special. Militaru a explicat că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a discutat, luni, ca acele competenţe privind ordinea publică şi circulaţia rutieră să fie transferate autorităţilor locale, însă modul efectiv în care se va face această trecere va fi stabilit prin acte normative, legi sau hotărâri de Guvern.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.