Academicianul Marius Andruh

Academicianul Marius Andruh conferenţiază, astăzi, în amfiteatrul Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”, în cadrul evenimentelor legate de “Săptămâna ştiinţelor”, organizată în colegiul buzoian.

Originar din Smeeni, fost elev al liceului în care astăzi este oaspete, Marius Andruh este şeful Catedrei de Chimie anorganică din cadrul Facultăţii de Chimie a Universităţii din Bucureşti. Este membru titular al Academiei Române din 2009, în cadrul căreia este preşedintele Secţiei de Ştiinţe Chimice, şi membru al Academiei Europaea din Londra, din 2004. În 1990, a primit premiul G. Spacu pentru Chimie al Academiei Române, iar în 2009, medalia G. Spacu a Societăţii Române de Chimie. Din septembrie 2010, prof. dr. Marius Andruh a fost ales membru al European Academy of Sciences (EAS), ca urmare a aprecierii pentru întreaga sa activitate de cercetare în domeniul chimiei. EAS este un prestigios for de ştiinţă european, cu sediul în Belgia, care îşi asumă misiunea de a promova excelenţa în ştiinţă şi tehnologie, precum şi de a susţine rolul esenţial pe care acestea îl deţin pentru dezvoltarea şi progresul social şi economic. (sursa: TopUB)

După marele inventator Justin Capră, care le-a vorbit hasdeenilor luni, academicianul este al doilea invitat al Colegiului „Hasdeu”, în seria întâlnirilor prilejuite de „Săptămâna ştiinţei”, organizată în colegiu de către profesoara Virginia Tănăsescu Mândruţă.

S.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.