Geoparcul Ținutul Buzăului tot mai aproape de a intra în Rețeaua Globală a Geoparcurilor UNESCO. La jumătatea lunii aprilie boardul UNESCO se va întruni pentru a da verdictul cu privire la admiterea Ținutului Buzăului în Rețeaua Globală a Geoparcurilor.

„Boardul UNESCO se va întruni în 15 și va decide dacă Geoparcul Ținutul Buzăului va primi acreditarea UNESCO. Atunci vor primi verdictul  noi și alte 15 geoparcuri din întreaga lume. Dacă vom primi răspuns afirmativ pe 21 aprilie va fi o întâlnire online între Ținutul Buzăului și boardul UNESCO. Directorul UNESCO pe România și-a exprimat dorința de a fi prezent pe data de 21 la Buzău dacă vom fi admiși. Dacă vom primi acreditarea vom primi și diploma virtuală pe 21 aprilie iar în septembrie o vom primi și în format fizic”, a declarat președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Neagu a mai spus că  speră ca Ținutul Buzăului să primească votul final și să fie acreditat ca Geoparc UNESCO. Ar fi o încununare a eforturilor purtate în ultimii 14 ani de către reprezentanții Asociației Ținutul Buzăului și Universitatea București.

„După o luptă de mulți ani dusă de oameni absolut admirabili prin profesionalism și devotament, au lucrat, au muncit și am ajuns să finalizăm această idee. Eu sper să fim acreditați și le mulțumesc anticipat celor de la Asociația Ținutul Buzăului, celor de la Universitatea București și celor din aparatul propriu al Consiliului Județean care s-au ocupat pentru că este strict munca lor. Știu că foarte multă lume își arogă acum anumite povești dar este strict meritul celor din aparatul propriu al CJ cei de la ONG-ul Ținutul Buzăului și cei de la Universitatea București. Restul sunt istorie și jocuri de imagine”, a mai declarat președintele CJ Buzău.

La începutul lunii decembrie 2021 Comisia UNESCO s-a întâlnit la Paris pentru a discuta pe seama raportului întocmit de cei doi evaluatori UNESCO care au vizitat

„Dacă vom fi admiși să știți că aici este ca în sport. Este ușor să ajungi să fii campion dar este mult mai greu să te menții. Vom intra într-o logică a ceea ce înseamnă UNESCO cu dezvoltarea de evenimente și trebuie să menținem anumite standarde pentru că vom fi evaluați anual. Buzăul intră pe harta asta a mapamondului de la tradiții până la oameni, frumusețile locului, poziție geografică și cu siguranță vom avea o vizibilitate mai mare, dezvoltare durabilă zonală, dezvoltarea turismului și vom fi obligați să conservăm ce avem, să dezvoltăm infrastructura și în general o mulțime de lucruri bune. După un calcul sumar într-o perioadă de 5-10 ani cam 60% din localitățile din județ vor avea de câștigat de pe urma turismului în localitățile din geoparc dar și în cele din vecinătatea acestuia”, a mai declarat Petre Emanoil Neagu.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.