Secția Rutieră a Poliției municipiului Buzău a inaugurat, miercuri, primul „Parc școală pentru bicicliști” situat în incinta Parcului Crâng în apropierea foișorului. Parcul proaspăt amenajat cu primii 400 de metri de piste pentru bicicliști se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 16 ani şi își propune să contribuie la formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie de către biciclişti, copiii fiind implicaţi, astfel, într-o situaţie de trafic reală.
Pentru că până la vârsta de 14 ani copii nu au voie cu bicicletele pe drumurile publice în spațiul recent amenajat au fost amplasate treceri de pietoni, semne de circulație, un sens giratoriu și chiar semafoare care nu vor funcționa însă decât atunci când vor fi organizate activități tematice în Parcul școală pentru bicicliști.
„Știu că pentru unii amplasarea acestor semafoare într-un parc pare chiar o glumă dar este un lucru serios, un proiect al celor de la Poliția Rutieră a Municipiului Buzău prin care încercăm să oferim posibilitatea celor mici să învețe care sunt principalele reguli de circulație când merg cu bicicleta. Foarte mulți copii participă la trafic ca bicicliști și cred că este o idee binevenită”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Sebastian Radu.
Totodată oficialul din Primăria Buzău a recunoscut că acest proiect nu este suficient pentru numărul mare de bicicliști din Buzău și a declarat că instituția pe care o reprezintă lucrează la identificare soluțiilor pentru construirea primelor piste pentru bicicliști în cursul anului viitor.
„Nu este însă suficient și ne propunem să înființăm primele piste pentru bicicliști în Buzău. Avem prevăzut în strategia de dezvoltare a municipiului, sper să identificăm soluțiile în acest an iar implementarea să o facem anul viitor”, a încheiat viceprimarul municipiului Buzău, Sebastian Radu.
În cadrul evenimentului prilejuit de lansarea Parcului școală pentru bicicliști s-a desfășurat și faza pe municipiu a concursului „Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă”, la care vor participa elevi pe biciclete de la mai multe școli din municipiu.
Toți concurenții au primit din partea organizatorilor broșura „Micul biciclist”dar si „permisul de biciclist”carele-a fost acordat de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.