Am revenit acasă pentru o scurtă perioadă și trag tare să mai scriu un material pentru mijlocul săptămânii ce ne bate la ușă, bineînțeles cu meciuri din cupele europene. Bilanțul meu personal de la începutul anului, de când ne cunoaștem și din paginile acestui ziar, nu este unul de laudă. De fapt sunt pe plus cu pronosticurile pe care le scriu aici, în urma analizelor mele, dar pe minus atunci când mă apuc să-mi joc propriile parale. Papagal, ar zice unii… Și n-aș avea argumente să-i contrazic. Citesc zilnic pe net, sute, multe sute de comentarii vizavi de meciuri, predicții, analize, bilete. Și mă minunez de ușurința cu care te judecă cei de pe margine când te hotărăști să postezi un bilet înainte ca meciurile lui să fi început. “De ce n-ai pus X, de ce n-ai jucat 1+, de ce aia sau de ce ailaltă”, dar totul cu agresivitate, cu un ton de superprofesionist cu zeci de mii de euroi băgați în portofica de pe urma pariurilor și cu o superioritate de-ai crede că sfătuitorul tău are zeci de ani de chibitz al fotbalului cu mii de meciuri văzute la activ! Da’ de unde frate? O grămadă de puștani cu mustățile încă necunoscătoare de brici, și cu un buget de pariuri de 10-15 lei pe săptămâna, ăștia-s oamenii care ne frece ridichea că jucăm cote mici, cote mari, 1X sau 2+. Of, m-am aprins cam tare, iar când pui durerea pe hârtie, fie ea și on-line, parcă simt și mai acut nevoia unei descărcări verbale demnă de Sindromul Tourette.

Haideți să vedem cam cum am judecat eu meciurile din ultimele două postări, promit să n-o lungesc prea mult și nici să mă autolaud în exces. Nici n-ar fi cazul… Încep cu meciurile de marțea trecută prin care am trecut cu mari dureri de cap: la FENER – ZENIT am nimerit o singură variantă din trei, cea cu “gazdele marchează 0-1 gol”, dar dacă rușii n-ar fi ratat penalty în min.44 îmi ieșeau și celelalte două, dar luam și banii pe biletul jucat de mine! A urmat MAN UTD – PSG, pe care l-am urmărit în compania nepotului meu Bogdan, viitor medic și suporter fanatic al trupei franceze. Aici am avut 2 din 3 nimerite, adică “0-2 goluri în prima și 0-2 în a două” și “1-3 goluri în meci”. Miercuri seară din nou nervi, nervi și iar nervi… VAR-ul, care uneori mi-a fost aliat, alteori nu, de data asta s-a gândit să mă bage în crizele dracilor cu golul anulat celor de la Ajax pentru că Dusan Tadici a avut freza cu moț dincolo de linia de ofsaid a apărării madrilene. S-a terminat 0-0 la pauză, am rupt biletele jucate cu “gol în ambele reprize” sau “X2 și minim un gol în prima”, iar pe plus am trecut doar varianta “X2 și 2+”. Dubla de GG, așa cu întrevedeam eu meciurile disputate de cele două echipe din Andaluzia a fost așa și-așa: una din trei la LAZIO – SEVILLA (doar “minim un gol în prima”) și două din trei la RENNES – BETIS (am ratat “2-5 goluri” pentru că s-a terminat 3-3). Despre cea de-a două dublă, cea cu victoria soliști ale oaspeților, nu am avut absolut nici-o neclaritate, totul bifat ca la carte în ZURICH – NAPOLI și MALMO – CHELSEA, verde pe toată linia. Aveți postările mele în arhivă și mă puteți controla cu ușurință, așa că încep să arunc o privire și peste meciurile analizate în weekend. Primele trei au fost EIBAR – GETAFE, BRIGHTON – DERBY COUNTY și STUTTGART – LEIPZIG, iar eu am continuat pe linia de joi seară, adică verde pe linie! De ce n-oi fi așa inspirat și când joc pe banii mei? Eu am ratat ziua cu GG3+ la Aston Villa-WBA. S-a terminat 0-2… Sâmbătă am încheiat-o cu SOCIEDAD – LEGANES, scor 3-0(0-0), ceea ce înseamnă că și la acest meci am anticipat perfect tot ceea ce va fi să fie pe terenul de joc, perfect intuit, prost jucat pe bilet! Ultimul meci, cel de duminică de la Voluntari mi-a adus doar o predicție bună din cele trei gândite anterior, “X în oricare dintre reprize”, deși, în ciuda faptului că cele două formații sunt două desculțe în fotbalul nostru de prima divizie, mă așteptăm să văd goluri, să văd GG și chiar mai mult de-atât. Nada, niente, nul, zero barat prieteni!

Lista meciurilor pe care vreau să le judec după mintea mea de nebun nu va fi alcătuită din cele mai așteptate partide ale mijlocului de săptămână pentru că, probabil, toată lumea se pricepe să joace GG la Chelsea-United, 2 solist la Schalke-City ori victorii scontate ale lui Inter, Napoli și aceeași Chelsea în Europa League. Hai să vedem ce și cum:

  1. CHIAJNA – FCSB, meciul care a produs o explozie nucleară în turul campionatului când oaspeții de atunci câștigau cu 1-0 (iar eu băgăm 7800 de lei în buzunar pentru inspirația de a-l juca 1X/12)! De atunci s-au schimbat multe, inclusiv cei doi antrenori de atunci, Dorinel și Du-te Dică. Gazdele sunt mai aproape de Divizia B decât de groapă de gunoi de la marginea localității, oaspeții visează cu ochii deschiși la micșorarea la un singur punct a distanței de CFR, dar diferența de valoare este net în favoarea elevilor lui Teja și doar dușmanii lor pe viață ar putea speră că aceștia să se încurce și să nu aducă toate cele trei puncte. Eu nu cred absolut deloc că surpriză din octombrie se va repetă așa că va propun trei variante simple și, sper eu, aducătoare de bani în portofele: “0-1 scor oricând în meci”- 1.45, “X2 și 2-4 goluri”- 1.54 și “oaspeții înscriu 1-3 goluri”- 1,29.
  2. LIVERPOOL – BAYERN MUNCHEN, un meci cât o finală. Două echipe cu istorii fantastice, cu milioane de suporteri în toată lumea, cu bugete cât ale unei țări medii din Africa și producătoare de fotbal cu F mare! Va fi o seară de marți pe care iubitorii fotbalului o vor aștepta cu sufletul la gură, nu pot să sper nici eu în altceva decât într-un spectacol total, cu un Klopp dornic să se revanșeze în față colosului din țară să natală pentru toate necazurile pricinuite în cei aproape opt ani cât a stat pe banca Dortmundului. Predicțiile mele sună cam așa: “gazdele 1-3 goluri”- 1.26, “1-3 goluri în meci”- 1.55 sau “1-2 goluri în repriză a două”- 1,65.
  3. OL. LYON – BARCELONA, cu toate slăbiciunile din apărările celor două echipe, dovedite atât în meciurile din faza grupelor, cât și în competițiile interne, ne duc cu gândul spre un foarte limpede GG (1,53). Dacă v-aș zice că eu nu prea cred în varianta asta, aș fi un mincinos, chiar am impresia că acest 1-1 se va împlini în prima repriză a meciului! Așa că pot propune și “gol în ambele reprize”- 1.43, dar și “2-4 goluri în meci”- 1.42, pentru că nici nu văd o ploaie de goluri. Pentru curajoși se poate încerca și o chestie de genul “Messi marchează” la o cota de 1.50, precum și varianta cu puține cornere, ceva sub 8, poate 9 în tot meciul.
  4. ATLETICO MADRID – JUVENTUS, o ciocnire între doi titani în sensul cel mai pur, un meci ce se va decide doar dacă matematicile aplicate de Simeone & Allegri vor da cu virgulă la o singură și unică faza. Poate mă înșel eu, poate se înșeală și alți comentatori din acest fenomen, dar cu greu cred că se pot vedea 3-4 goluri pe “Wanda Metropolitano”! Atacanți ar fi s-o bage-n poartă, dar apărările sunt realmente de clasa mondială! Pariurile mele susțin un meci închis cu lacătul și autocarul pe linia porții: “X în oricare dintre reprize”- 1.42, “oaspeții 1-2 goluri”- 1,60 sau “0-1 gol în prima și 0-2 în a două repriză”- 1,40.
  5. ZENIT – FENERBAHCE, meciul cu care am deschis articolul de azi, care mi-a făcut să-mi rod unghiile de ciuda marțea trecută, dar care, din punctul meu de vedere, nu poate avea alt deznodământ decât o victorie a rușilor. Deci pentru mine e foarte probabil un “1 și primul gol marcat de gazde”- 2,43. Dar, că să nu ne trezim cu cine șție ce prostie de rezultat egal, cu toate că otomanii ne-au demonstrat și sâmbătă seară (1-1 acasă cu Konya, aflată în 10 oameni timp de 60 min!!!) cât de slabă este, joc și la acoperire cu un “1X și 0-3”- 1.48 sau mult mai probabilul “1 în oricare repriză”- 1.47, tocmai pentru a evita și un 0-2,3 catastrofic la pauză care ne-ar face să ne luăm lumea în cap, cu condiția că apoi gazdele să câștige repriză secundă cu un amărât de gol de onoare!

6. DYNAMO KIEV – OLYMPIAKOS, foarte frumos la Atena, cu goluri multe, cu spectacol oferit de jocul avântat al celor două oponențe și o tribună, de fapt un stadion, a gazdelor care îți poate înmuia genunchii doar cu sută de decibeli pe care o eliberează în timpul meciurilor de acasă. S-ar putea spune că grecii au fost un pic ghinioniști, că ar fi trebuit să bată o echipa fără niciun meci oficial în 2019, dar tocmai de aceea, la adăpostul acestui 2-2 în deplasare, cred că “gazdele vor marca 1-3 goluri”- 1.33, pe contraatac sau la cornere, alte două variante la fel de probabile, pentru că eu văd calificată mai departe trupa ucraineană, sunt:”1X și 2+”- 1,73 și “1X și un gol în prima repriză”- 1,84. Acestea sunt meciurile de mijlocul săptămânii, voi puteți studia atent propunerile mele și să nu le jucați deloc. Dacă nu ar mai fi premise pariurile, la fel că în Albania (începând cu 1 ianuarie acest an), aș fi cel mai fericit! Am putea juca doar între noi pe un Cico și-o amandina, cota ar fi 2 întotdeauna, eu ți-aș da ție și egalul, tu mi-ai da un gol avans, viață e roz, drumurile e lungi… Pe ei pe mama lor!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.