Consiliul Județean a desemnat câștigătorul licitației și va începe reabilitarea drumului județean care leagă E 85 de județul Brăila

0
1850

Consiliul județean a semnat, luni, contractul de lucrări pentru reabilitarea drumului județean 203K, drum ce leagă județul Brăila cu localitățile Robeasca-Săgeata-Vadu Pașii-E85.

Contractul de lucrări în valoare de  peste 66 de milioane de lei fără TVA a fost adjudecat de societatea Oil Company Holding același constructor care execută și reabilitarea celuilalt sector din DJ 203K între Mărăcineni și Podul Muncii. Lucrările urmează să înceapă în perioada imediat următoare cu etapa proiectării care are termen maxim de finalizare trei luni după care există o perioadă de 21 de luni pentru finalizarea lucrărilor în teren.

Finanțarea lucrărilor va fi făcută din fonduri europene în termen de cel mult 24 de luni de la data semnării contractului.

Cu toate acestea constructorul care a câștigat licitația a declarat cu ocazia semnării contractului de lucrări că își propune să realizeze drumul în termen de un an dat fiind că zona nu ridică atât de multe probleme dat fiind că este catalogat drept un drum „simplu”

„Ne propunem să realizăm această lucrare în termen de un an de zile exceptând perioada de proiectare și perioada de iarnă fiind un drum simplu din punct de vedere tehnic. Este un proiect important pentru noi, încă un drum important în Buzău pe lângă celălalt sector din DJ 203K”, a spus reprezentantul Oil Company Holding Micșa Sorin.

Garanția lucrării este de 72 de luni de la finalizare și va cuprinde pe lângă reabilitare și construcția de piste de biciclete în intravilan și amenajarea accesului către proprietăți.

Pe lângă drumurile care vor fi reabilitate cu fonduri europene Consiliul Județean are în vedere și o serie de reabilitări de drumuri cu  fonduri proprii.

„Vom face și reabilitări de drumuri din surse proprii, nu întrețineri curente ci reabilitări ale unor drumuri precum Budă Crăciunești-limită cu județul Prahova, în comuna Florica, Vintilă Vodă- Bisoca unde suntem pe final de licitație dar unde oamenii așteaptă lucrări de peste 10-15 ani și tot în această primăvară se va termina licitația pe drumul județean ce leagă DN10 cu comuna Brăești, respectiv porțiunea de drum între Cozieni și Brăești și care sper ca până la urmă să le puteam face pe fonduri europene”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.