Acest proiect găzduit de “Observatorul Buzoian” se bazează foarte mult pe colaborarea dintre realizator și cititorii săi. Fără biletele (câștigătoare sau nu) pe care voi mi le trimiteți, fără ideile voastre și, mai ales, fără critici, aș vorbi de unul singur și poate nici prietenii cei mai apropiați nu mi-ar mai citi articolele. Sinceritatea constă și în faptul că readucem în discuție meciurile din săptămâna anterioară, cele analizate aici, și vedem unde am nimerit-o cu predicțiile și unde am sfeclit-o.

Nu vin acum cu o statistică clară, matematică să vă spun că am 65-70% ponturi câștigătoare, pentru că nu are nici-o relevanță ce s-a întâmplat luna trecută. Voi mă judecați strict după ultimul articol apărut, unii se și inspiră din ideile propuse de mine, iar marja de câștig e una pur teoretică. Habar nu avem cum monitorizăm cine joacă anumite variante și cine nu! Gata cu vrăjeala, hai la turnat cenușă în cap după meciurile restante din episodul 14 și cele din debutul lui 15! Și încep cu disputele de miercuri seară.

Două din trei variante bune la SEPSI – CFR CLUJ: “1-3 goluri în meci” și “0-1 gol în prima și 0-3 în a două” s-au pliat perfect pe acel 0-1 din sferturile Cupei României. Eu mă gândisem foarte serios și la 1X, dar pe biletul de hârtie nu am mai jucat așa ceva. Au urmat două derby-uri în Anglia și în Copa del Rey. Primul, chiar dacă oficial au început la aceeași oră, o să-l trec pe CHELSEA – TOTTENHAM cu doar o variantă potrivită din cele trei puse la bătaie: “X în oricare dintre reprize” și 0-0 la pauză. Eram absolut convins de GG și, prin analogie, de “oaspeții marchează 1-3 goluri”, așa cum am văzut că au făcut-o mulți, foarte mulți dintre pariori. Trupa lui Pocchetino este pe tobogan, deja la a două înfrângere consecutivă, iar meciul cu Arsenal ar putea fi semnalul unei reveniri sau al începutului de sfârșit pentru domnia antrenorului argentinian.

El Clasico, REAL – BARCA, a fost meciul care a generat o cota imensă (2.75) pentru calificarea oaspeților și mulți dintre gambleri au folosit-o cu succes. Dar și mai mulți au forțat X2, PSF 2 și chiar 2 solist. Eu am fost verde doar cu un pronostic din trei (oaspeții marchează 1-3 goluri în meci), celelalte două fiind rateuri de prima clasă: “gol în ambele reprize”- cu care și câștigasem bine la meciul tur- și “minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”. Această a doua variantă am folosit-o și pe biletul jucat la o agenție stradală și l-am aruncat la gunoi exact din cauza acestui pseudo-pont (vezi foto nr.1). În singurul meci de joi seară pe care am avut curajul să-l iau în considerație pentru a fi jucat, VALENCIA – BETIS SEVILLA, am avut rată de success tot de 33%, deci am intuit bine doar o singură variantă din cele trei propuse: “1X/1X”. Scorul final a fost 1-0, deci faptul că eu mă așteptam ca și oaspeții să marcheze, iar pronosticurile “2-4 goluri în meci” și “1X și 2+”au fost doar niște aiureli de-ale mele. Vineri seara nu am avut niciun meci propus pentru a fi judecat în paginile ziarului nostru, dar nu m-am putut abține să nu fiu (a câta oară?) tăvălit de Dortmund (1-2 la Augsburg) și de Inter (1-2 la Cagliari). Plus mizeria de meci de Divizia B dintre FC Arges si Chindia, scor 0-1, în care gazdele au făcut tot posibilul să piardă acest joc, penalty ratat în min. 45, eliminare în min. 47, fază de autogol prin 70… Eu jucasem 2+, dar nu am avut niciun moment impresia că-mi pot atinge obiectivul.

Ziua de sâmbătă a început bine spre foarte bine. Două din trei la GAZ METAN – DUNĂREA CĂLĂRAȘI: “1X și 0-3” și “0-1 în prima și 0-3 în a doua” au fost ideile bune. La o ora distanță s-a jucat derby-ul londonez dintre TOTTENHAM și ARSENAL, iar aici am mers strună, trei din trei: GG, “minim un gol în prima și 2+” și “oaspeții 1-2 goluri”. Imediat a urmat Bundesliga și meciul ales de mine a fost FRANKFURT – HOFFENHEIM la care doar faptul că echipa gazdă a marcat golul victoriei (3-2) în min. 97 mi-a anulat bifarea a altor trei din trei! Dar nu mă pot supăra din cauza asta, cred că voi ați preferat să alegeți variantele câștigătoare: “1X și 2+” sau GG3+. Seara de sâmbătă a fost dedicată celor două derby-uri din Italia și Spania. Am ales sa dau ponturi în ziar doar la LAZIO – ROMA și nu au fost tocmai rele, două din trei nemerite: “gol în ambele reprize” și “minim un gol în prima și total 2+”. N-a ieșit GG, cred că multă lume l-a jucat, și nu doar pentru că aș fi adus eu ideea asta în discuție, ci pentru că pe asta se plia jocul respectiv. Din partea mea, că nu l-am jucat și pe bilet, no problem, mie-mi place Lazio cu toți ultrașii ăia nebuni! Despre El Clasico acum, meci nevorbit la ziar, dar pus pe bilet. Pe bani, adică. În foto 10 e biletul de bază cu X2 în meciul de la Madrid și toate celelalte la acoperire cu duble de siguranță (Bayern, Milan, Brighton și CSM Oradea, iar la Voluntari am pus limite de goluri 0-3 și 0-2). Au ieșit primele cinci cu mici emoții la meciul din Liga I, unde credeam că FCSB va întoarce soarta jocului, și am fost obligat să joc contră (foto 11) pentru El Clasico. Contră inutilă dealtfel, bani aruncați, dar am stat liniștit cu 1300 pe plus decât să mă trezesc, la “norocul” meu, că bate Real și îmi mușc mâinile de nervi și iar mă jur pe toate alea că m-am lăsat de pariuri!!!

Mijlocul săptămânii viitoare va fi unul dedicat meciurilor din cupele europene. Una din sugestiile primite pe Facebook este aceea de a face o analiză a tuturor meciurilor de marți, miercuri și joi, dar nu am nici timpul și nici nervii tari pentru a răspunde pozitiv cititorului nostru. Îmi văd și lungul nasului, nu cred că sunt atât de analitic și de riguros încât să vin cu predicții pentru 12 meciuri și să fac apoi mătănii să iasă bine, ca să nu fie rău! Voi să pariati bani pe ceea ce propun eu si să văd că inspirația mea e varză. Hai cu ponturile!

  1. REAL MADRID – AJAX AMSTERDAM e returul unui meci care mi-a făcut o tonă de nervi acum vreo trei săptămâni, iar halbitrul sloven Skomina a jucat rolul principal cu golul anulat lăncierilor în min. 39. Jucasem gol în ambele reprize pe un bilet și peste 3,5 cornere în prima – au fost doar 3… Am văzut tripla campioană europeană chinuindu-se/primind gol în toate ultimele lor 5 jocuri, deci nu cred sub nici-o formă că tinerii lui Ajax vor ieși de pe Bernabeu fără să celebreze minim un gol, astfel că pariul de baza va fi “1X și GG” la cota 1,67. Variantele de rezervă sunt și ele realmente interesante, pot acoperi în totalitate și surpriza unei victorii a oaspeților și arată cam așa: “1X/12”- 1,39 și “2-4 goluri în meci”- 1,49. Pentru cei mai puțin familiarizați cu “dubla de duble” vreau să explic că trebuie să fie 1X la pauză și 12 la final, deci fără rezultat egal după 90 de minute.
  2. DORTMUND – TOTTENHAM se vrea a fi o remontada a nemților, dar mie mi se pare extrem de greu de realizat, practic imposibil. Și spun asta chiar dacă vedem echipa londoneză traversând o pasă proastă în competiția internă, cu visurile la titlul de regină a Angliei năruindu-se ca un castel de nisip tamponat de valuri, cu excese de nervi, apărare slabă și un autogol de poveste (Trippier în meciul cu Chelsea). Are forță BVB să atace, să înscrie în poarta lui Hugo Lloris, dar nu-i văd făcând istorie răsturnând un 0-3. Cred că meciul se va încadra în “1-3 goluri”- 1.55, cred că englezii vor practica același semi-tikitaka pe care-l pun pe iarbă în ultimii doi ani (foarte urât și nespectaculos, dacă e să-mi dau cu părerea), astfel că văd foarte posibil să se realizeze și o dublă de duble, 1X/1X – 1.39, adică fără avantaj al oaspeților pe tabelă la pauză sau la final. În mintea mea e și un scor corect (1-0), așa că voi avea în minte să joc și varianta “1X și 0-3 goluri în meci” la cota 1,88.
  3. FC PORTO – AS ROMA e un meci de GG la prima impresie, cu două echipe spectaculoase în campionatele lor, marcatoare a foarte multor goluri, cu atacanți de clasă (Marega, Aboubakar, Dzeko) și apărări permisive, în special în confruntările europene. Dar pentru că portughezilor le este necesar doar un amărât de 1-0, pe care cred cu tărie că-l va avea la un moment dat în meci, va propun ceva de genul (alegeți voi ce credeți că e mai credibil):”X în oricare dintre reprize”- 1,61 sau “1X și 0-4 goluri”- 1,45. Ca variantă de rezervă, dar cu o cotă mai micuță și mai puțin atractivă (1,28) pun la bătaie și “gazdele 1-3 goluri în meci”.
  4. PSG – MAN UNITED e derby-ul săptămânii în Europa, iar victoria din tur a parizienilor, un 2-0 care l-a umplut de bucurie pe nepotul meu Bogdan, nu este nicicum o garanție 100% a calificării în sferturi! Diavolii roșii sunt încă periculoși, iar dacă vor deschide scorul pot spera la o răsturnare de scor care să dărâme toate calculele bookmaker-ilor. Nu va juca Pogba la United, iar acesta e un mare minus pentru Solskjaer și elevii săi, dar nici francezii nu-i vor avea recuperați pe Neymar și Cavani, cel puțin la ora când eu scriu aceste rânduri (vineri, 1 martie). Cum văd eu acest meci? Un 0-0 la pauză foarte probabil și cu goluri marcate abia în partea a doua, deci ponturile mele sunt următoarele: “1-3 goluri în meci”- 1.52, “1-3 goluri în repriza a doua”- 1,24 și “X2/12”- 2,32. Deci nu cred că se va termina egal acest meci.
  5. ZENIT – VILLAREAL este un meci între două echipe cu stări de spirit total diferite. Rușii sunt pe primul loc în campionatul lor, unde au și câștigat ultimul meci în deplasare (1-0 la Ural), iar spaniolii joacă pentru evitarea retrogradării. Plus că mai vin și după a nu știu câta înfrângere pe teren propriu, 1-2 cu Alaves! Mă gândesc că va fi un meci închis, cu goluri puține, nu cred că vor marca ambele echipe, iar pronosticul de bază este “1X și 0-4 goluri în meci” cu cota 1,38. Cu ce l-ar putea încălzi pe Calleja Revilla, antrenorul “submarinului galben” să-și stoarcă de forțe primul 11, când duminica viitoare va juca un derby al salvării pe terenul unei vecine de clasament și de județ, Levante? Alte două variante de exploatat pot fi 1X/1X (cota 1,39) și “X în oricare dintre reprize”- 1,48.
  6. NAPOLI – SALZBURG pare, la prima vedere, un meci în care vom vedea multe goluri, poate 3, poate 4… nu îi văd pe oaspeți capabili să producă surpriza pe San Paolo, să nu uităm că anul trecut au ajuns în semifinalele competiției și eliminați cu cântec de Olympique Marseille, dar o să-mi iau măsuri și prima mea opțiune va fi 1X/12 (1,31). Și pentru că vreau să scot cât mai mult posibil din faptul că eu văd goluri multe voi încerca și varianta “2-5 goluri în meci”- 1.26, dar și pe nou apăruta “gol în ambele reprize”- 1,57. Absolut logic, dacă toate aceste variante funcționează și la pauză gazdele conduc cu un 2-0 lejer (poate fi și 1-1 că nu ne deranjează…) inclusiv pontul “minim un gol în prima și 2+ în meci” se pliază perfect, iar cota de 1,40 poate fi bifată chiar de la pauză.

 

Mai am și câteva bilete de postat în încheierea acestui articol, primul (foto 2) fiind unul pe care l-am pierdut miercuri seară, altul în afara celui cu REAL – BARCA! Deci intuiesc perfect numărul de goluri din cele două meciuri de handbal din campionatul României, dar mă lovește trenul la jocul de Premier League de la Liverpool, unde jucasem 1X și 0-4. S-a terminat 5-0 și s-a dus naibii! Dar iată cum arată 7 bilete (foto 3-10) câștigătoare ale unui singur parior care a plasat 80 lei pe toate (6 de 10 lei și unul de 20), a intuit perfect și a mers la casierie să ridice o sumă de peste 11.000 lei!!! Radu Marinescu e numele lui și pare să fi fost Dumnezeul tenisului în zilele de vineri și sâmbătă.

 

Vali MOCANU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.