Nu vă mai țin la povești azi. Sunt multe partide de analizat, toate sferturile din cupele europene, așa că vă împărtășesc în totalitate nerăbdarea de a vedea cum intuiesc eu că se vor desfășura cele opt meciuri ale mijlocului de săptămână, plus cele două rămase din episodul trecut și care se vor disputa luni seară.
Recapitularea meciurilor de la finalul săptămânii începe cu ziua de vineri, iar primul dintre ele a fost DINAMO – CHIAJNA. Pe biletele jucate de mine am ales cea mai simplă, sigură și profitabilă variantă – “1 solist”. Din cele patru așa-zise ponturi discutate la mijlocul săptămânii trecute, două au fost câștigătoare, cel cu Dinamo victorioasă și “bomba” oferită gratis de una din casele de pariuri vopsită în alb și roșu: “1/1 sau 2/2” la o cotă de 2,05. M-am încurcat puțîn când am crezut că vor fi goluri „sub 3,5”, așa că “1 și 0-3 goluri în meci” și “0-2 în prima și 0-2 în a doua” s-au dovedit a fi nerealiste în contextul ploii de goluri venită în repriza secundă. Tensiune mare printre pariori la meciul din Premier League dintre SOUTHAMPTON și LIVERPOOL. Oaspeții s-au desprins destul de târziu în câștigătoare, biletele multora s-au înverzit instantaneu după golul pe contraatac al lui Salah, iar o bere rece la final a mers că elixirul vieții pe buzele lui Matusalem (nu de fostul fotbalist de la Șahtior vorbesc!). Am bifat corect trei din trei, la fel de corect am ales și ce să plasez pe biletele mele, deci mă laud, vai de lume! Reiau pronosticurile puse în episodul trecut: “X2 și 2-5 goluri în meci”, “oaspeții marchează 2-3 goluri” și “minim un gol în prima repriză și peste 1,5 goluri în meci”. Ziua de sâmbăta a fost o catastrofă pentru mine, din punctul de vedere al biletelor jucate la agențiile stradale! O să vă arat în ultima parte câte prostii am putut comite într-o singură zi care trebuia să fie super-profitabilă. Vizavi de propunerile din ziar, ar fi culmea tupeului să aud pe cineva care comentează! Verde pe linie, toate pronosticurile făcute la cele două meciuri au fost PERFECTE! Iar cele două bilete merg mai departe. Primul meci a fost REAL MADRID – EIBAR, iar ideile mele arătau cam așa:“GG3+”, “1X și GG” și “oaspeții marchează 1-3 goluri în meci”. Cote între 1,60 și 1,80. Din Germania am ales tot un meci pe care-l vedeam al golurilor multe, HERTHA BERLIN – DUSSELDORF. V-am zis că nu fumasem nimic halucinogen ca să intuiesc rezultatul final, dar că știam scenariul pe goluri, patru propuneri perfecte: GG, “X în oricare dintre reprize”, “gol în ambele reprize” și bombița “GG în oricare dintre cele două reprize”.
1. ASTRA – VIITORUL sau cum ar putea arăta finala de Cupă, dacă cele două vor reuși să răstoarne „elefanții” CFR și Craiova. Avem de-a face cu două dintre cele mai zgârcite echipe în privința golurilor marcate, de fapt cele mai slabe din play-off (Sepsi nu se pune la socoteală), iar meciul direct nu cred că va aduce prea mare spectacol și încântare pentru ochiul chibițului neutru, din păcate! Nu știu dacă acest meci se vă regăsi și pe vreunul din biletele mele, dar eu unul aș merge pe linia prezentată mai înainte: „X în oricare dintre reprize”- 1.41, „0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”- 1,36 sau „oaspeții marchează 0-1 gol în meci”- 1,32. Exact ce vă spuneam, echilibru maxim. Și, pentru că eu văd în nebunia mea un mare 0-0 la pauză, vă arunc spre una din ideile care s-ar putea regăsi în filmul jocului nostru: „X/1 sau X/2”, o combinație sau/sau, cu o cotă incredibilă de 2,92!
2. FC BRUGGE – STANDARD LIEGE este una din rarele excepții pe care le fac în articolele mele, aceea de a analiza meciuri exclusiv din primele 5 campionate europene, la notorietate mă refer, plus liga noastră de folbaliatori plini de ei, plictisiți, simulatori și trăgători de timp… Acest derby din Jupiler League s-ar putea să stabilească una dintre echipele ce vor continua lupta pentru titlu cu albaștrii din Genk, iar cea care va pleca învinsă să-și facă alte calcule. Patru din ultimele cinci meciuri directe s-au terminat GG, vreo 3 sau 4 le-am văzut și eu cât timp această competiție era transmisă de Look, doar în returul sezonului regulat, prin decembrie parcă, gazdele de azi au câștigat 3-0, după o prima jumătate de oră senzațională în care oaspeții habar n-aveau cine i-a invitat la acea nuntă!!! Spectacolul pare a fi cuvântul de ordine, n-o să vă propun să jucați GG pentru că deja 90% dintre voi o veți face, variantele pe care le văd eu viabile sunt următoarele: „gol în ambele reprize”- 1.45, „gazdele marchează 1-3 goluri în meci”- 1,28 și „1X și 2-4 goluri”- 1,68.
3. LIVERPOOL – PORTO e o reeditare a unei optimi din urmă cu doi ani. Atunci am pierdut urât la ambele meciuri. M-a păcălit un articol de ziar că va arbitra Orsato în Portugalia, iar ăla era cel mai dur dintre fluierașii italieni. Știind că Porto e o echipă care bagă materiale, am pariat pe minim două cartonașe în meci în tabăra lor. Englezii i-au bătut ca la fasole, scor 5-0, iar portughezii au fost atât de nervoși și agresivi pe teren, că nu s-a dat nici măcar o umbră de cartonaș!!! Iar la retur era simplu, după 5-0, bat gazdele și minim două goluri. Eta, na, scor final 0-0… Nu știu dacă se va mai repeta un astfel de scenariu, nu cred, cel puțin nu la această dublă de calificare în semifinale. Se va lupta crâncen pe ambele stadioane, iar eu văd echilibru maxim, chiar dacă cred că Liverpool va marca. Atacanții și mijlocașii (+ Van Dijk!) sunt capabili s-o facă, iar apărarea lusitană e permisivă, au luat gol în toate meciurile lor de Champions din deplasare! Propunerile mele: “X în oricare dintre reprize”- 1.89, “1-3 goluri în meci”-1,52 și “0-2 goluri în prima repriză și 0-2 în a doua”. Să vă zic că bat cormoranii? Asta o jucați voi fără să mai fiți impresariați de mine.
4. TOTENHAM – MAN CITY e un alt eveniment care îmi amintește de o pagubă imensă la pariuri. (Din păcate, am foarte multe asemenea povești de zis, dar s-ar speria copiii care ne citesc articolul și s-ar declanșa “red alert” pe holurile de la miliție!) Se juca toamna trecută în campionat, într-o luni seară, daca nu mă înșel, aveam ultimul meci pe bilet fară posibilitatea unei contre, și pariul meu era “peste 1,5 goluri în meci”. Dau cetățenii gol în min. 5 prin Mahrez, abia transferat de la Leicester pentru vreo 60 de bulioane, și mai aveam încă 85-90 de minute pentru al doilea. Clar, bănuiți deja, scorul final a fost 0-1 și vreo 3500 s-au dus naibii! Prietenul Laur “Balauru” știe despre ce vorbesc… Hai cu meciul ăsta acum! Atacanții ambelor echipe sunt buni, foarte buni și excelenți. Top class, fraților! Logic, din toate punctele de vedere, ăsta e un meci de GG3+. Dar aceste două cluburi și-au făcut o filozofie, în ultimii 4-5 ani, să își betoneze, înainte de toate, sistemul defensiv și să joace tiki-taka prin plimbatul mingei până dă dracii-n ea. Tot logic ar fi să bată City. Pe acest fir al narațiunii o să merg și eu, pentru că nu sunt Nostradamus să vă zic chiar scorul final. Am patru propuneri de făcut, foarte interesante și foarte aproape de realitate, voi stabiliți care se potrivește cu stilul vostru de joc: “X2/12”-1.43, “0-3 goluri în meci”- 1.52, “X2 și primul gol marcat de oaspeți”- 1,70 sau “X2 și 0-4 goluri”- 1,41. Mi-am luat măsuri și în cazul unei victorii a lui Spurs, dar mai degrabă cred în City, e prea buni, băi frate!
5. AJAX – JUVENTUS nu mai are o conotație negativă pentru mine din punct de vedere al pariorului, chiar dacă această calificare a olandezilor m-a pus pe butuci luna trecută. M-am bucurat când aceștia au luat trofeul în ’95 exact contra Bătrânei Doamne, pentru că întotdeauna am urât echipele care dirijează sistemul fotbalistic dintr-o țară (Bayern, Basel, Barca, Juventus + Milan, Anderlecht, FC Copenhaga), plus arbitrajul, of course! Acum, pentru a câta oară?, mă enervează faptul că italienii nimeresc la tragerea la sorți cel mai slab adversar posibil. De ce n-au picat cu City sau Barca? Cu doi ani în urmă se calificau în finală după ce aveau “ghinionul” să joace cu Monaco… Oricât de închis ar putea fi acest joc, din cauza filozofiei lui Allegri (calificare în dauna spectacolului), nu cred că va fi posibil din cauza stilului de joc al olandezilor. Deschis, rapid pe benzi, fundași care urcă cu mingea la picior, toate ingredientele pentru a o forța și pe Juve să iasă din carapacea mulțumitoare a unui 1-0, poate 2-0, și să încerce să profite de oportunitățile create de tinerețea/inexperiența adversarului. Eu zic așa: GG – 1.77, “gol în ambele reprize”- 1.76, “oaspeții 1-3 goluri în meci”- 1,31 sau “gazdele 1-2 goluri în meci”- 1,58. Vi se pare exagerat? E vreun avion în ce scriu aici?
6. MAN UNITED – BARCELONA, din nou avem de-a face cu o fostă finală a competiției, ba chiar de două ori în ultimii zece ani! De fiecare dată a câștigat super-trupa iberică, 3-1 și 2-0, fără să-i dea absolut nici-o speranță adversarei că ar putea-o măcar deranja în drumul spre titlul suprem. Nici de data aceasta nu pare să fie o altă poveste de spus, cred că se va repeta scenariul de mai sus. Cele două adversare nu s-au mai întâlnit într-o partidă oficială de la finala din 2011, au disputat mai multe amicaluri în turneul de intersezon al celor mai de success echipe de club europene, iar victoriile au fost împărțite. Dar acelea erau doar șprițuri de vară, cu mult sifon, jucători tineri care voiau să fie opriți în loturile mari de către antrenorii din perioadele respective, altă poveste, altă vrăjeală… Forma de moment ne-o dă, clar, favorită pe Barca! E un meci pe care-l văd în următorul mod ca și jucător la pariuri: “X2 și 0-4 goluri în meci”- 1.47, “X2/X2”- 1,40 și “oaspeții înscriu 2-3 goluri în meci”. Dacă voi simțiți altceva, jucați fraților! S-ar putea să fiți mai inspirați.
7. VILLAREAL – VALENCIA este un derby local, sunt doar vreo 30-40 de km între cele două orașe, iar orgaliile urcă până la cer atunci când “submarinul galben” se ciocnește de “lilieci”. Această dublă decisivă pentru calificarea în semifinalele competiției vine într-un moment delicat pentru amândouă echipele. Prima se zbate în mocirla subsolului, lupta pentru evitarea retrogradării putandu-se prelungi, din păcate pentru Villareal, până în ultimul minut al ultimei etape din La Liga. De cealaltă parte, Valencia spera să ajungă în extremis pe locul al patrulea al clasamentului, pentru ca și în sezonul următor să stea la masa bogaților, chiar daca vă juca numai un rol de servitoare, mai cumpără o cafea, aduce două gogoși cu ciocolată, șterge masa de firimiturile lăsate de Juventus sau United… Finul meu, Costel Lambru, fost jucător al Gloriei Buzău, care are abonament la meciurile de pe “Estadio de la Ceramica”, mi-a oferit mai multe sugestii legate de cum vede el această confruntare, iar eu le-am pliat pe ceea ce cred eu că se va întâmpla pe gazon: “X2/X2”- 1.59, “GG și 2-4goluri în meci”- 1,76 și “ minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”- 1,57. Nu uit că echipa gazda mi-a distrus un bilet de nota 10 atunci când, în turul anterior, s-a găsit să câștige pe terenul lui Zenit, deși aveau în teren nu mai puțin de 9 jucători de linia a doua!!!
8. SLAVIA PRAGA – CHELSEA pare să fie cel mai dezechilibrat meci al sferturilor de finală ale acestei săptămâni, incluzandu-le aici și pe cele patru din Champions League. Cu toate că cehii m-au făcut KO după prelungirile meciului contra Sevillei, nu m-au impresionat absolut deloc, spaniolii dominând acea dublă de calificare de la cap la coadă, doar că s-a calificat echipa care a dat mai multe goluri din devierile fundașilor… Nu văd nicicum ca englezii conduși de Sarri să se împiedice la Praga! E imposibil, din punctul meu de vedere, deși jocul lor nu are continuitatea unor rezultate pozitive. Poate c-o să-mi iau niște măsuri de precauție, gen “X2 și 2+”- 1.46, dar mai degrabă cred c-o să merg pe mâna albaștrilor. Voi juca “12/X2”- 1,88 sau “oaspeții marchează minim 2 goluri în meci”- 1,71. Care să fie argumentele cehilor pentru a mă convinge să-mi schimb optica de pariere?
9. BENFICA – EINTRACHT FRANKFURT, un duel între una dintre cele mai performante echipe din istoria acestei competiții și una din marile surprize ale sezonului, pe lista victimelor echipei germane figurând Marseille, Lazio și Inter Milano. Vorbim aici de două filozofii de joc diferite, dar care par să se completeze reciproc atunci când se vor încleșta pe teren. În centrul atacului portughez va juca elvețianul (cu părinți bosniaci) Seferovici, transferat la Benfica în urma cu două sezoane chiar de la Eintracht, acolo unde era mână moartă în atac. Un distrus, varză, folbaliator păcălitor de fotbal. Aici pare să-și fi regăsit ritmul de un gol la două-trei etape care l-a transferat în Bundesliga, deși și în tricoul Fiorentinei a fost tot un fel de călător fără bilet. Cred că se va marca mult, undeva spre 3-4 goluri, dar nu asta voi paria. Ideile mele sunt următoarele: “X în oricare dintre reprize”- 1.57, GG – 1,70 și “1-3 goluri în meci”- 1.43, aceasta din ultimă variantă pentru a avea o parașută de siguranță în caz că se închid complet culoarele spre cele două porți și scorul final se va bloca undeva în jurul lui 1-0, 0-1.
10.ARSENAL – NAPOLI este finala din sferturi a Europa League. Greu spre imposibil de anticipat echipa care se va califica în Final Four, poate doar așa, la modul speculativ al suporterului uneia sau a celeilalte dintre cele două combatante. Lupta se va duce până la fluierul final al returului. Nu cred că totul se va decide după doar un singur meci, chiar dacă, să zicem, vreuna dintre ele va câștiga prima manșă la 2,3 goluri diferență. Vorbim de două echipe inconstante, cu evoluții slabe pe terenuri străine, cu goluri încasate din toate pozițiile posibile, deci am tot dreptul să mă gândesc foarte serios la un GG de toată frumusețea(1,60). Și pentru că doar goluri am în cap vizavi de acest meci, haideți să vedeți ce-mi mai trece prin bibilică: “gol în ambele reprize”- 1,59 și “12 și peste 1,5 goluri în meci”- 1,57. Nu văd să se termine cu egal jocul de la Londra, poate doar dacă nu va fi un 1-1, 2-2, dar mai degrabă cred că una dintre ele va ieși câștigătoare. Pe o tavă din argint vă servesc și un pronostic ușor de realizat în acest meci și foarte bine premiat de casele de pariuri: “GG în oricare dintre cele două reprize” la o cotă de 1,99!

Și acum hai să vedem câteva dintre cele peste 200 de bilete care mi-au fost trimise pe contul de Facebook (Vali Pariuri Mocanu) sau ce am mai pariat eu în puținul timp liber pe care-l mai am. Biletul de la foto nr. 1 e al lui Franco Swiss, pierdut, după cum vedeți, pe numărul de goluri de la meciul de handbal al lui Dinamo. În rest, nimic de reproșat, totul ca la carte. Nr. 2 și 3 au fost trimise de Austrus Wiener, jucat aproape pe același stil ca cel de mai înainte, de data asta paguba (pariat 1000 de lei, câștig potențial de 1000 de dolari) a venit de la CFR, care a preferat să joace cu rezervele semifinala de Cupă, să sacrifice această competiție și să pună focus pe campionat. Iar sutele de bilete aruncate la coș din cauza înfrângerii lor de pe teren propriu au atras o uriașă rafală de injurii care a murdărit întreg spațial virtual. Acum urmează o nouă pereche de bilete (4 și 5) de la George Valentin din Irlanda. Primul e pierdut la meciul lui City contra Cardiff, omul a jucat peste 3,5 și scorul s-a blocat la 2-0 încă din prima repriză. Au mai fost 3 bare în meci și încă vreo5-6 ocazii rarissime irosite de ambele echipe!!! Al doilea bilet irlandez e o capodoperă! Meciuri grele, pronosticuri clare, dar la fel de greu de obținut, cu trei cote de 2,40 prinse ușor, zic eu, dar cu câte emoții la meciul de la Paris care nu se mai debloca deloc în partea a doua și cu Tătărușanu care își făcuse el un calcul să-i fure omului nostru câștigul de 1800 de euro. Până la urmă totul s-a terminat cu bine, iar bănuții s-au mutat în portofelul lui Georgică. Biletul nr. 6 e al unuia dintre obișnuiții acestei rubrici, Cucu Rareș din Newbury (Anglia). 30 de lire plasați pe 4 meciuri relativ ușoare, dar cu cei 170 încasați abia în min. 96 al meciului de la Leganes! Când e să ai noroc, nici nu mai contează că se înscrie în min. 15 sau 85, nu? Fac un dribbling printre biletele rămase și vă prezint două bucăți (nr. 7 și 9), ambele pierdute din cauza golului marcat de Chiajna în min. 93. Adi Măndoiu are inspirație și cojones să pună 100 pe scor corect 3-1 la Dinamo, iar Gomez din Dublin joacă victoria gazdelor în handicap -1 la o cotă excelentă (2,60). Vorbeam de noroc la biletul lui Rareș și uite antinoroc la cei doi păgubiți de panaramele de la marginea Bucureștiului! Sau de apărarea visătoare a dinamoviștilor. Biletul cu nr. 8 este plasat de susemnatul la cererea expresă a lui Moisei Bogdan Alexandru (cred că din Videle, Teleorman) și cuprinde toate cele 8 meciuri analizate de mine în episodul trecut, cu pronosticurile care s-au potrivit la agenția de pariuri unde voia el să plaseze un astfel de bilet. Am mai lipit acolo “X2” la meciurile CSM-ului și al Snagovului, dar am vrut să vă arat că pun și eu bani pe ceea ce scriu la ziar! La fel e și cu foto 10, sunt aceleași meciuri povestite în “Observator”, dar cu alte variante de pariuri, potrivite la o altă agenție și diferite aproape total de cele din foto 8. Dar care nu se exclud unele pe celelalte, deci pot fi ambele câștigătoare. Inshallah! Vorbeam mai sus de meciul lui Man City de la Totenham, din toamna trecută, când scorul a înghețat din min. 5 la 1-0 pentru cetățeni. Istoria se repetă, oameni buni, iar stilul mizerabil pe care Guardiola îl cară cu el prin toată Europa, doar fotbal-spectacol nu se numește. Poate sunt eu prea pretențios, poate sunt sub influența școlii germane excesiv de mult, habar n-am. Așadar, revin la City. După două rezultate de 2-0 în campionat, rezolvate din prima repriză contra codașelor Fulham și Cardiff, a venit rândul lansării unui nou model de strategie fotbalistică despre cum se trage de timp când ai 1-0 din min. 4. Cam asta a pus Mister Pep în practică în semifinala de Cupă, de sâmbăta, contra lui Brighton. Am și două bilete să vă arăt, deși am primit vreo 50-60 doar cu păguboși la acest meci, sunt cu nr. 11 al lui Laur-Balauru, amicul meu de cafea zilnică la Pizza Marina, și 12 al lui Gomez din Dublin. Pe primul dintre ele l-am copiat și eu, eram nervos din cauza așteptării unui rezultat bun al lui Marius Copil și nu aveam chef să joc nimic. Iată cum arată inspirația în stare pură! Eu habar nu am avut ce meciuri pune pe bilet, le-am văzut abia pe la ora 17 când au început să sune notificările de la golurile germane. Singura daună a fost produsă de City, restul o minunăție! Și tot la fel de bine alege și irlandezul de la foto.12, dar el nu joacă 3+, ci victorie în handicap -1. Cu tiki-taka și mingea plimbată până au intrat ghiavulii în ea, doar spre 2-0 nu mergea meciul! Doar că, în min. 90, apare un contraatac mancesterist, golul era iminent numai că Sterling trage în portar, singur în fața lui. Și vreo 600 de euroi ai omului nostru rămân în conturile casei de pariuri. Și știți câte bilete am văzut sâmbătă seara ratate la același meci? Sute. Și alte sute pe GG la Bayern – Dortmund. Biletul de la foto 13 e o altă monstruozitate. Fotbalul ales de Franco a fost minunat, dar masochismul de a-și bate joc de 900 de lei l-a făcut să adauge pe bilet un meci de handbal feminin. L-a jucat “sub 49,5” s-au dat 60! Mai e ceva de comentat?

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.