E ultima mea zi de vacanță așa că nu am nici timp și nici spațiu să scriu foarte mult. Voi face doar o analiză a meciurilor mai importante ale zilelor de luni și până vineri, nu vom avea nici galerie foto pentru că mi-era practic imposibil să scot din messengerul privat cele mai mult de 100 de bilete pe care mi le-ați trimis de miercuri încoace, așa că totul va fi scurt de aceasta dată. Pe placul multora dintre voi care mi-ați zic că mă aberez prea tare în probleme generale ale fotbalului și nu mă axez strict doar pe meciuri, ponturi, pariuri.

 

  1. ASTRA – CFR CLUJ va fi doar un nou pas al ardelenilor spre câștigarea, în premieră, a unui nou titlu în ani consecutivi. Ce-a fost în Cupă, cu calificarea giurgiuvenilor, nu se pune de data asta. S-a jucat atunci doar pentru a bifa minute și în contul unor jucători de linia a doua, iar valoarea lor n-a fost chiar atât de evidentă pentru a trece de trupa lui Enache. Mai sunt trei etape de disputat, iar Clujului îi mai trebuiesc 4 puncte pentru a-și monta pe cap coronița de campioană. Dar poate că-i vă da o mână de ajutor chiar FCSB-ul cu un nou rezultat prost la Craiova, eu scriu aceste rânduri duminică de dimineață… Oricum ar fi nu văd cum ar putea câștiga Astra, chiar dacă ambiția e mare, dracii dintre ele au ghearele ascuțite, iar bonusurile de la Palatul Marelui Cămătar pot ridica moralul și nivelul de adrenalină. Am în plan următoarele pariuri: “X2 și 2+”- 1.71, “GG sau 3+”- 1,86 și unul mai special de genul “va fi acordat un cartonaș galben în primele 20 de minute”- 2,25.
  2. MAN. CITY – LEICESTER este, probabil, ultima ocazie a gazdelor să mai comită vreo greșeală înainte de a deveni campioană în Premier League. Ocazie pentru Liverpool, of course! E adevărat că Leicester e un adversar incomod, că îl au antrenor pe Brendan Rogers care a pierdut un titlu contra aceleiași City pe când antrena la “cormorani”, dar e mult de muncit și de alergat ca să reziste 90 de minute pe “Ettihad Arena”! Ar fi prea frumos pentru sezonul excelent făcut de trupa lui Klopp… Ca să îmi iau măsuri de siguranță și să nu cad în capcana unei eventuale bombe nucleare, voi folosi niște pariuri la acoperire, cu cote mici, dar cu mai puține bătăi de cap: “gol în ambele reprize”- 1.28, “12/1X”- 1.30 și “2-4 goluri în meci”- 1,52.
  3. LIVERPOOL – BARCELONA putea fi meciul sezonului, anului, deceniului, dacă măcar una dintre ocaziile irosite de Mane, Milner și Salah ar fi fost transformate în goluri… Cu un 0-3 de recuperat contra unei Barcelone mai în formă decât oricând în ultimii 4-5 ani, va fi însă greu, foarte greu, poate chiar imposibil! Au fost însă și momente de black-out pentru catalani în sezoanele trecute (0-3 la Juventus, 0-4 la PSG și 0-3 la Roma), dar acum și-au luat măsuri de siguranță odihnindu-și toată echipa în etapa de campionat pierdută la Vigo, dar care n-a contat nici măcar cât o pișcătură de țânțar în economia sezonului de La Liga. Sincer, mi-ar plăcea să-i văd pe englezi calificati, dar tot sincer, nu cred că această misiune poate fi dusă cu success la îndeplinire de tripleta Mane – Salah – Firmino! Am în cap câteva variante de joc care s-ar putea potrivi în cazul oricărui rezultat ori scenariu: “gol în ambele reprize”- 1.47, “se vor marca 1-3 goluri în repriza a doua”- 1,24 și GG – 1,50.
  4. AJAX – TOTTENHAM va fi confirmarea oficială a minunii făcute de olandezi într-un sezon de vis, indiferent de deznodământul meciului de la Amsterdam. Ar trebui doar să nu piardă, nimic mai mult, să joace “all’ italiana”, să nu riște, să nu lase spații, să nu se deschidă scorul la poarta lor. Ne punem însă și în pielea celor de la Spurs, mai experimentați, mai versați, mai în priză decât adversarii lor pentru care federația olandeză a amânat două etape complete de campionat pentru a le da spațiu și timp de pregătire a semifinalei. Pochettino are cu siguranță un plan de a răsturna acel 0-1 de la Londra, chiar dacă ultimele evoluții nu dau speranțe suporterilor săi, trei înfrângeri consecutive și un joc gri spre cenușiu cu accente de de nervi și stress. Voi paria echilibrat, cotele sunt mari, pe gustul multora dintre jucători, dar nu vreau să vă influențez cu ceva din ideile mele: “1X și 0-3 goluri în meci”- 1.83, “X în oricare dintre reprize”- 1,65 sau “1X/12”- 1,58.
  5. CHELSEA – EINTR. FRANKFURT nu ar trebui să pună probleme pariorilor. Sunt absolut sigur că se va juca “1 solist” sau “calificare a gazdelor” pe 90% dintre bilete și nu pot aduce contraargumente că nu va fi așa. Și eu cred că englezii și-au îndeplinit cu bine misiunea chiar pe terenul nemților, s-au întors de acolo cu un egal cu goluri care să le dea inclusiv opțiunea unui 0-0 de toată jena, dar calificant. Contraatacurile germane cu accente sârbo-croate (Jovic – Kostic – Rebic – Gacinovic) trebuie însă luate foarte în serios, iar eu văd chiar o finalizare cu gol în poarta trupei lui Abramovich. Am încercat un voodoo cu drob de miel, dar nu mi s-a arătat nimic clar. Merg pe inspirație și voi paria astfel: “12/1X”- 1.59, “2-4 goluri în meci”- 1,44 sau “GG3+”- 2,10.
  6. VALENCIA – ARSENAL va pune față în față două echipe care sunt în afara locurilor de Champions League pentru toamna viitoare în competițiile interne. Nu cred că vreuna din ele ar mai putea atinge careul de ași la ele acasă, dar sunt sigur că vor da totul pentru calificarea în finala Europa League și apoi pentru cucerirea trofeului! Nu le este interzis liliecilor să viseze o remontada în fața tunarilor, le-ar trebui un 2-0 simplu, cu o deschidere de scor încă din prima repriză și apoi, cu o presiune constantă pe careul lui Cech, poate veni și golul izbăvirii. E un scenariu posibil, nu-i așa? Cu excepția meciului de la Napoli, trupa din Londra a avut un sezon de deplasare de-a dreptul mizerabil, iar dacă nu va fi atentă pe “Mestalla” s-ar putea să-i vezi mușcându-și mâinile pe băieții lui Emery, un recordmen al antrenorilor participanți la această competiție de-a lungul anilor. Știu că și vouă vă va fi greu să vă decideți ce să jucați, mai sunt destule zile până la ora meciului. Eu sunt însă presat de timp și de tipografie, deci trebuie să hotărăsc de acum propunerile pe care să le fac în privința pariurilor: “1X/12”- 1.50, “2-3 goluri în meci”- 2,10 sau “0-2 goluri în prima repriză și 0-2 în a doua”- 1,41.

Pe ei pe mama lor!!!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.