Victoria handbaliștilor buzoieni în fața echipei CSU Suceava cu un scor categoric dă naștere unui nou scandal în Liga Națională.
Antrenorul echipei oaspete, Adrian Chiruț a lansat o serie de acuzații atât la adresa arbitrilor Robert Harabagiu și Silviu Stănescu cât și la adresa președintelui HC Buzău 2012 Georgian Băducu și a managerului Răzvan Voicu.

Razvan Voicu team-manager

Practic, Adrian Chiruț a acceptat cu greu înfrângerea suferită de echipa sa care după un meci relativ echilibrat în prima repriză reușit să piardă partida la o diferență de 8 goluri.

Adrian Chirut mustrat de Robert Harabagiu

„Voi face o sesizare la federaţie şi voi cere o comisie video pentru acest meci de la Buzău. Este incredibil ce se întâmplă! Jucătorii mi-au tot spus în această săptămână, că au prieteni în Liga Naţională cu care au vorbit, sunt zvonuri că suntem echipa care trebuie băgată acolo jos de Buzău şi Bacău. Noi am fi cei care ar trebui să retrogradăm. Mă aşteptam la un arbitraj defavorabil, dar nici chiar la nivelul acesta, cum a fost azi. Pe lângă faptul că Buzău a făcut un antihandbal, dacă punem pe cântar, atacurile lor se făceau mult peste limita pasivului, iar de partea cealaltă nici nu aveam voie să stăm 30 de secunde. Sunt diferenţe şi la eliminări, aruncări de la 7 metri, forţări. Noi am avut un meci întreg doar un 7 metri. Repriza a doua a fost incredibilă, arbitrii au dus meciul acolo unde trebuia. La un moment dat şi echipa a cedat, puteam să luptăm două zile, nu aveam nicio şansă să câştigăm” a declarat Adrian Chiruț, antrenorul C.S.U. Suceava pentru ProSport.

Adrian Chiruț avertizat de Silviu Stanescu

Nici oficialii HC Buzău 2012 Georgian Băducu și Răzvan Voicu nu au scăpat de acuzele aduse de antrenorul sucevean care sunt acuzați că ar fi influențat arbitrajul de la partida desfășurată duminică seară la Buzău.

„Nu e posibil ca doi arbitri în activitate să conducă o echipă (n.r. Băducu – Voicu). Şi s-au dat şi în spectacol în această seară. Unul pe banca tehnică şi altul în tribună. Au făcut un show de neexplicat. Nu ştiu dacă este posibil aşa ceva într-o altă ligă din Europa, arbitri în activitate să fie oficiali la un club în acelaşi timp”, a mai spus antrenorul Adrian Chiruț.

De cealaltă parte, președintele HC Buzău 2012, Georgian Băducu, cel care alături de Răzvan Voicu (team-managerul echipei reprezentative de handbal masculine a județului) formează unul din cele mai bune cupluri de arbitri de handbal din România a ținut să răspundă atacurilor aduse de antrenorul sucevean.

Georgian Baducu

„De când am început treaba la HC Buzău și am promovat în Liga Națională atât eu cât și Răzvan am făcut o hârtie la federație prin care am anunțat că nu mai dorim să arbitrăm în Liga Națională Masculină tocmai pentru faptul că suntem implicați aici și tocmai pentru a nu da naștere la astfel de interpretări, Așa se face că acum nu mai arbitrăm decât în ligile inferioare sau în Liga Națională de Handbal Feminin întrucât clubul nostru nu are secție de handbal feminine. Cu toate acestea în acest sezon competițional nu am arbitrat decât trei meciuri la feminin în Liga Națională pentru că nici programul nu ne mai permite. Am ales să facem o treaba aici la club și asta vrem să facem”, a declarant Georgian Băducu pentru Observatorul Buzoian.

În ceea ce privește arbitrajul meciului de duminică Georgian Băducu consideră că a fost unul corect și consideră total nepotrivită reacția lui Adrian Chiruț.

„Arbitrajul în seara asta a fost cât se poate de corect, jocul a fost condus de doi arbitri cu experiență. Ei sunt internaţionali şi fiind un meci cu implicaţii la retrogradare, probabil de aceea au fost delegaţi.Curios este că antrenorul oaspeților a fost și el mulțumit de arbitraj în prima repriză atunci când echipa sa a intrat la vestiare la egalitate cu noi. Atunci nu a mai fost o problem arbitrajul. La 10 goluri diferenţă eu cred că nu are rost să mai comentez arbitrajul. Este treaba lor că vorbesc de arbitraj, ar trebui să se uite la cele 10-15 ratări singur cu portarul pe care le-au avut” a mai spus Băducu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.