Se cam termină campionatele prin Europa, se lustruiesc cupele și medaliile, se apropie vacanța de vară. Sper să ne putem reîncărca și noi bateriile, să ne calmăm un pic vizavi de pariuri și să ne concentrăm oarecum pe evitatul surprizelor și nu pe a juca pronosticuri SF în speranța că le vom prinde. Nu știu, așa cred eu că e corect. Plus disciplina în joc, în sensul că dacă ne-am fixat un buget de 100 de lei, să zicem, pe săptămână, atunci să ne ținem de el fraților! Disperarea, jocul la recuperare, dublu sau nimic înseamnă daună totală în portoficile noastre.

              RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 33

Juventus – Torino 1X și 0-3 V
Juventus – Torino NGG sau 0-2 V
Juventus – Torino 0-1 gol în prima și 0-3 în a doua V
Strasbourg – Marseille GG V
Strasbourg – Marseille X în oricare dintre reprize V
Strasbourg – Marseille 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua V
Viitorul – Sepsi 1X și 2+ V
Viitorul – Sepsi gazdele câștigă minim o repriză V
Viitorul – Sepsi 1X/12 V
West Ham – Southampton GG X
West Ham – Southampton gol în ambele reprize V
West Ham – Southampton 2-4 goluri V
Bremen – Dortmund GG3+ V
Bremen – Dortmund gol în ambele reprize V
Bremen – Dortmund 3-4 goluri V
Craiova – FCSB GG X
Craiova – FCSB gol în ambele reprize V
Craiova – FCSB gazdele marchează 1-2 goluri X
Nantes – Dijon 1X și 2-4 goluri V
Nantes – Dijon gazdele marchează 2-3 goluri V
Nantes – Dijon gazdele câștigă minim o repriză V
Schalke – Augsburg GG X
Schalke – Augsburg gol în ambele reprize X
Schalke – Augsburg oaspetii marchează 1-2 goluri X

           

               RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 34

Astra – CFR X2 și 2+ V
Astra – CFR GG sau 3+ V
Astra – CFR cart. galben în primele 20 min – DA X
Man City – Leicester gol în ambele reprize X
Man City – Leicester 12/1X X
Man City – Leicester 1X și 2-4 goluri X
Liverpool – Barcelona GG X
Liverpool – Barcelona gol în ambele reprize V
Liverpool – Barcelona 1-3 goluri în repriza a doua V
Ajax – Tottenham 1X și 0-3 goluri X
Ajax – Tottenham X în oricare dintre reprize X
Ajax – Tottenham 1X/12 V
Chelsea – Frankfurt GG3+ X
Chelsea – Frankfurt 12/1X V
Chelsea – Frankfurt 2-4 goluri V
Valencia – Arsenal 1X/12 V
Valencia – Arsenal 2-3 goluri X
Valencia – Arsenal 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua X

 

               RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 35

St. Etienne – Montpellier 1X și 0-3 X
St. Etienne – Montpellier X în oricare dintre reprize V
St. Etienne – Montpellier 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua V
Dinamo – Gaz Metan 1-3 goluri V
Dinamo – Gaz Metan X2/1X V
Dinamo – Gaz Metan 0-1 gol în prima V
Atalanta – Genoa 1X/12 V
Atalanta – Genoa gazdele marchează 1-3 goluri V
Atalanta – Genoa 1-3 goluri în repriza a doua V
Nimes – Monaco GG X
Nimes – Monaco 2-4 goluri X
Nimes – Monaco gol în ambele reprize X
Leverkusen – Schalke GG V
Leverkusen – Schalke gol în ambele reprize V
Leverkusen – Schalke GG în oricare dintre reprize X
Hoffenheim – Bremen GG X
Hoffenheim – Bremen gol în ambele reprize X
Hoffenheim – Bremen GG în oricare dintre reprize X

 

Nu sunt foarte multe evenimente în acest mijloc de săptămână, de luni și până miercuri, dar vom analiza tot ce este oarecum mai “de firmă”, că n-am luat-o încă razna să m-apuc de studiat brazilienii și paraguayștii din ligile 2 și 3!

  1. VIITORUL – ASTRA e un fel de preludiu al finalei de Cupă (ce va avea loc peste două săptămâni), doar că la acest meci vom “admira” jucătorii de mâna a doua ai celor două cluburi, titularii obișnuiți vor fi trași pe dreapta, la odihnă. Numai că tot constănțenii sunt favoriți indiscutabil, indiferent de ce garnituri vor fi aliniate de antrenorii Hagi și Enache, giurgiuvenii, săracii (la propriu!) sunt în vacanță de vreo 8-10 săptămâni, de când s-au calificat în play-off și apoi în ultimul act al Cupei României. Deci nu pot avea alte propuneri să vă fac decât clasicele: “1X și 2+”- 1.57, “1X/12”- 1,45 sau gazdele câștigă oricare dintre reprize”- 1,47.
  2. BOLOGNA – PARMA e un joc relativ liniștit, ambele echipe au plecat la drum cu gândul să nu retrogradeze în Serie B, obiectivul s-a îndeplinit, așa că nu am putea aștepta altceva decât să vedem fotbal. Dacă gazdele nu vor juca la foc mic, atunci e foarte posibil să vedem și goluri, au atacanți buni care să deschidă apărarea adversă (Pulgar + Palacio), nici ea una foarte betonată, i-am văzut de multe ori pe “parmezani” făcând meciuri frumoase cu goluri de ambele părți, ba chiar au tras și câteva bombe în acest sezon al revenirii pe prima scenă, la Juventus și la Inter, deci gândurile mele merg în direcția spectacolului: “gol în ambele reprize”- 1.69, “1X/12”- 1,51 sau “GG sau 3+”- 1,44.
  3. INTER – CHIEVO nu mai poate oferi prea multe iubitorilor fotbalului, cel puțin eu nu cred că milanezii, una din echipele pe care o simpatizez cu jale și portocale din fotbalul european, mai aleargă după golaveraj după victorii senzaționale sau cine știe ce alte ambiții/țeluri/obiective și-ar mai putea fixa. Cred că se vor schimba liniile pe “Meazza” din sezonul viitor, vor pleca mai mult ca sigur Icardi, Perisic, Brozovic, Vrsaljko și Candreva, dar și antrenorul Spalleti are bagajul la ușa garsonierei. Deci Inter va juca aceast meci undeva între vitezele I-a și a II-a, cu gândul la a-și pune bine cele trei puncte, dar fără să-și scuipe plămânii pentru a o obține, calificarea pentru grupele Champions League e acontată deja. Ce-aș putea spune despre echipa din Verona? Hai să fim serioși! Pronosticul meu e simplu: “1 cu handicap 1,5”- 1.45, “total goluri 3-5”- 1,70 sau “2-3 goluri în prima repriză”- 2,10. Am ales cote mai mari, mai atractive, pentru că dacă jucam la siguranță vă spuneam că bat gazdele sau că vor marca minim un gol în meci…
  4. BRONDBY – NORDSJELLAND e unul dintre meciurile cele mai spectaculoase oferite de danezi în ultimii 3-4 ani! Goluri de ambele părți, goluri pe bandă rulantă, fotbal de-adevăratelea. Să vii tu, analist, și să faci pe deșteptul că acum presimți că se va juca închis, că va fi un echilibru de forțe și că toată lumea se va mulțumi cu un egal, ar însemnă să te faci de râs în fața cititorilor tăi! Și dacă ai avea dreptate, iar scorul final va fi undeva spre 1-0,2-0, tot nu și-ar aminti nimeni de tine, toată planeta va juca aici pe goluri. La fel și eu: GG – 1.32, “gol în ambele reprize”- 1,29 și “gazdele câștigă una dintre reprize”- 1,56.
  5. ARSENAL TULA – URAL, returul primei semifinale din Cupa Rusiei, ar fi trebuit să ne ofere unul dintre cei mai clari “1 solist” ai zilei. Toată statistica ne duce spre acest pronostic, nimic împotrivă! Gazdele au o singură înfrângere în ultimele 13 meciuri oficiale, chiar în turul de pe stadionul adversarei de azi, scor 1-0, în rest au un sezon de-a dreptul fantastic, cu o clasare pe loc de Europa League (al 5-lea) și victorii împotriva oricui s-a nimerit să le fie oaspete. La Ural s-a hotărât să îmbătrânească și Eric Lincar, om de bază în angrenajul acestei echipe, care încă nu poate spune cu certitudine că a scăpat de grijile retrogradării, deși sunt 6 puncte distanță până la primul loc de sub linia roșie. Le trebuie un punct în două etape. O calificare, însă, în finala Cupei, ar fi un vis frumos pentru ambele combatante din meciul nostru. Propunerile mele: “1X și gazdele deschid scorul”- 2.06, “1X/12”- 1,54 și “DNB1, adică se plătește doar victoria gazdelor, iar egalul are cota 1”- 1,37. O cotă cu adevărat fantastică este acel 2,95 pentru calificarea echipei gazdă!!!
  6. ROSTOV – LOKOMOTIV, a doua semifinală din Cupa Rusiei, începe de la scorul de 2-2 consemnat la Moscova, pe terenul verzilor. Logic ar fi să vedem și acum goluri, că doar e vorba de echipe serioase, cu atacanți buni, cu participări în Champions League, cu pretenții la ridicarea trofeului, în special din cauza că adversara care vine din cealaltă semifinală e văzută drept outsider. Mai sunt doar două etape de campionat, iar oaspeților de azi le mai trebuie o singură victorie pentru a repeta performanța din sezonul trecut, calificare direct în grupele competiției supreme, pentru că titlul l-au ratat, a intrat în vitrina celor de la Zenit. Băieții din Rostov au a doua apărare a campionatului și vor să demonstreze asta și în acest mec,i în care, pentru a se califica, ar fi bun și-un egal scurt, 0-0 sau 1-1. În direcția asta mă îndrept și eu cu pariurile acestui joc: “X în oricare dintre reprize”- 1.43, “minim un gol în prima repriză și peste 1,5 goluri în meci”- 1,69 și “total goluri 2-3”- 1,95.
  7. AKHISAR – GALATASARAY, finala de cupă a otomanilor, pare să fie la îndemâna elevilor lui Fatih Terim. Gazdele de azi tocmai ce vor merge în divizia secundă, abia au fost învinși de Fenerbahce, iar întregul lor sezon, inclusiv Europa League, a fost un dezastru. Pentru isprăvile din Cupă de anul trecut, cred că Cim Bom Bom se va răzbuna cu această ocazie cu vârf și îndesat. Vă mai aduceți aminte vreunul că Akhisar a eliminat în ultimele două meciuri tocmai Fener și Galata cu victorii pe terenurile adversarelor? Cred că aici s-a terminat cu ei, sunt prea slabi să mai poată visa măcar la păstrarea trofeului de anul trecut! Cred că oaspeții vor câștiga, dar că meciul va fi totuși unul echilibrat, nu mă gândesc nicicum la o ploaie de goluri: “2 solist”- 1.42, “2-3 goluri în meci”- 2,10 și “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua”- 1,33.
  8. LAZIO – ATALANTA sau lupta pentru un trofeu real continuă. În campionat, pe “Olimpico”, au câștigat atalantinii cu 3-1 acum vreo câteva zile și toți pariorii s-au bucurat de un GG care se vedea din avion. Eu încă nu pot uita cum am ratat o grămadă de bani în seara semifinalei câștigate de laziali pe terenul lui Milan, vai de capul meu de papagal! Și miercuri seara scenariul se va scrie cu același pix, e imposibil să creadă cineva că aceste două echipe vor sta la cutie așteptând greșelile comise de adversar, eu unul nu pot concepe așa ceva, filozafia de joc arătată în ultimii ani de cei doi antrenori e închinată atacului și golului! Greu de pronosticat cine va ridica trofeul sau măcar un scor aproximativ, așa că merg pe variantele obișnuite unei astfel de partide: “gol în ambele reprize”- 1.61, “gazdele marchează 1-2 goluri”- 1,53 și GG – 1,60.

Haideți să vedem și câteva dintre biletele frumoase ale ultimei săptămâni. Primul este al lui Vasile Agache care joacă parcă influențat de îngeri: calificările-bombă realizate de Liverpool și Tottenham, plus golurile multe de la Valencia și X-ul final de la Londra (deși probabil că viza mai degrabă pauza…). Nu există alt superlativ peste PERFECT! În foto nr. 2 apare biletul incredibil jucat de Ioan Bodog și postat de Dănuț Olaru. Nu pariul în sine este spectaculos (2 și 4+) cât suma pe care a jucat-o (50 lei), ceea ce înseamnă că a avut o încredere maximă în victoria 3-1,3-2 etc. a oaspeților. Biletul din foto 3 este al unei fete/doamne (habar n-am și sorry!), Irina Gavrilă, iar eu a trebuit să deschid atlasul geografic să aflu de unde Dumnezeu și-a ales evenimentele! Dublu 10! O altă nebunie ne aduce cu biletul nr. 4 Lucian Neculai, pe care nu cred că vreun înger curat l-a influențat să joace așa ceva! Poate ghiavulu cu coada cârlionțată… Pauză/final la ambele semifinale de Europa League e prea mult pentru mine! Chiar dacă sunt convins că el a făcut mai multe variante de bilete de câte 2 lei, chiar că stilul ăsta de joc m-a lăsat mască. Următoarele patru bilete (foto 5-8) sunt trimise de Eugen Alexandru, cu bune și cu rele, cu norocul și ghinionul de care ne lovim zilnic. Dar pe mine m-a frapat biletul de loto și seria de numere ghicite, toate în multiplu de 5!!! Băi nene, ce naiba visați noaptea? Un alt amic al nostru, George Șopîrlă, îmi trimite biletul cu nr. 9 de vreo 3-4 zile, de pe la începutul săptămânii trecute. Și-l duce, și-l duce până vineri seara când se blochează în surpriza de la St. Etienne, că în rest nu ai ce să-i reproșezi. De fapt aș fi chiar nebun să zic tocmai eu ceva! Următoarele două bilete (foto 10 și 11) sunt ale mele, ambele câștigate. Au mai fost vreo câteva în timpul săptămânii, dar nu pe toate le-am postat nici măcar pe contul de Facebook, uneori uit, alteori nu dau importanță sau nu mi se pare atât de musai să vă arăt și vouă toate tâmpeniile pe care le fac! Închei cu biletul nr. 12, postat de Valentino Altobello, alt amic de-al nostru, care îmi împrumută idea cu meciul de goluri multe al Chindiei, pentru că era în agenție când am pus eu biletul nr. 10, dar îl mai îmbrobodește cu meciul de loc 1 al lui Ried și o specială pe ofsaiduri în campionatul românesc. Și a fost verde.  Închei aici, nu înainte de a vă reaminti să fiți atenți la banii pe care îi plasați pe biletele voastre, iar din peluză vă mai zic PE EI PE MAMA LOR!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.