Vă spuneam și cu altă ocazie că scriu aceste analize doar din pură pasiune, nu primesc niciun salariu, nimic material care să-mi facă mațul gros și frigiderul mai baban. Și vă mai spuneam că aud zilnic atâtea povești triste și sunt parte a atâtor drame, încât comentariile despre pariuri mi se par realmente scârboase. Compar zilnic în mintea mea această adicție cu un cancer al sufletului. Iar psihologul cu care vorbesc online de două ori pe săptămână îmi zice că discuțiile noastre au devenit un fel de gargară cu apa de gură după un spălat pe dinți. Simte și el că o frecăm degeaba, fără sorți de izbândă.

       RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 37 si NR. 38

Botosani – Gaz Metan X în oricare dintre reprize V
Botosani – Gaz Metan 2-3 goluri V
Botosani – Gaz Metan 0-1 gol în prima și 0-3 în a doua V
Midtjylland – Brondby 1X/12 X
Midtjylland – Brondby 2-3 goluri X
Midtjylland – Brondby gol în ambele reprize X
Udinese – Spal 1X și 2-4 X
Udinese – Spal GG V
Udinese – Spal 1-3 goluri în prima V
Dusseldorf – Hannover 1X și 0-4 V
Dusseldorf – Hannover 1X/12 V
Dusseldorf – Hannover 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua X
FCSB – CFR 1X și 0-4 V
FCSB – CFR X în oricare dintre reprize V
FCSB – CFR 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua V
Empoli – Torino GG V
Empoli – Torino oaspetii marchează 1-3 goluri V
Empoli – Torino X în oricare dintre reprize X
Brondby – Midtjylland 1X și 2+ V
Brondby – Midtjylland gol în ambele reprize V
Brondby – Midtjylland GG în oricare dintre reprize V
Astra – Sepsi 1X și 0-3 X
Astra – Sepsi 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua X
Astra – Sepsi X în oricare dintre reprize V
Lazio – Bologna 1X și 2+ V
Lazio – Bologna gol în ambele reprize V
Lazio – Bologna 1+ în prima și peste 1,5 în meci V
U Cluj – Snagov 1X și 3+ X
U Cluj – Snagov gazdele marchează minim 2 goluri X
U Cluj – Snagov 3-4 goluri X
Slavia Praga – Banik   V
Slavia Praga – Banik   V
Slavia Praga – Banik   V

 

Sunt tot pe drumuri și dau cu putere să termin ceea ce am început încă de dimineață și abia reușesc să scriu 3-4 rânduri fără să fiu întrerupt și dus cu mintea în altă direcție, deci iată meciurile de weekend pe care am ales să le despic în 4 și 44:

 

  1. VFB STUTTGART – UNION BERLIN este meciul tur al barajului de menținere/promovare în Bundesliga, iar oponentele sunt echipele clasate pe locurile 16 în prima divizie și 3 în a doua. Trebuie spus că ambele au pierdut rău în ultima etapă de campionat, dar și-au odihnit aproape toți titularii, soarta barajului fiind deja cunoscută. Bine, dacă berlinezii și-ar fi pus în cap să câștige la Bochum, și n-au fost deloc departe de asta!!!, atunci ar fi urcat pe poziția secundă, direct promovabila în A. Doar că cele două goluri înscrise pe final (83 și 86) n-au fost suficiente s-o depășească pe Paderborn, în opinia mea, o viitoare sora geamănă a proaspăt retrogradatei (de prin noiembrie!) Hannover. Acum vor trebui să se lupte cu balaurii sponsorizați de concernul Mercedes-Benz, șvabii de la VfB, și nu le va fi ușor deloc! Am în cap și variante curajoase, însă voi pune pe lista de azi doar ceea ce consider eu foarte, foarte sigur: :1X și 2+”- 1.57, “gazdele marchează 1-3 goluri în meci”- 1,29 și “1-3 goluri în repriza a doua”- 1,35.
  2. MARSEILLE – MONPELLIER e un derby al Coastei de Azur, pe lângă meciul cu nr. 3 pe care-l vom analiza imediat. Ambițiile sunt mari, deziluziile sezonului ce se va încheia în acest weekend privesc mai mult echipa gazdă, una dintre exclusele de la festinul european ce va începe la jumătatea lui septembrie. Ar putea schimba locurile între ele, 5 cu 6, dacă marseillezii vor câștiga acest joc, și e foarte probabil să se întâmple așa ceva, doar ambițiile și orgoliile mai pot constitui o miză. Nu cred că fanaticii din peluzele “Velodromului”, demni urmași ai suporterului suprem Depe, Patrice de Peretti, vor merge liniștiți acasă știind că echipa lor încheie sezonul sub careul de ași în care s-au strecurat neavenitele Lille ori St. Etienne! Dar, să zicem că va fi liniște, deși mi-e greu să cred, nici galeria oaspete nu-i chiar ușă de biserică, iar nebuneala din capul lor, plus ce-or fuma ei înainte de meci, plus rivalitatea orașelor situate la aprox. 100 de km distanță… Propunerile mele: “gol în ambele reprize”- 1.41, “1X și 3+”- 1,88 sau “GG3+”- 1,75.
  3. NICE – MONACO, al doilea derby al sudului de la malul Mediteranei din aceasta ultimă etapă a campionatului francez, nu are absolut nici-o miză pentru gazde. Vor încheia sezonul pe locul 8, ori pe 7 dacă ar obține un rezultat mai bun decât al lui Nîmes, deci liniște și pace. Vecinii de la 20-30 de km, în schimb, au avut un sezon de-a dreptul umilitor. Cu patronul rus în pușcărie pentru fraude fiscale, cu cei mai buni jucători într-o formă de 2 lei (sau de cozonac), cu antrenorul Jardim licențiat și apoi reangajat după falimentul numit Th. Henry, doar liniște nu cred că au avut în club monegascii! Sunt și azi cu sabia deasupra capetelor, deși eu eram sigur că se vor descurca să obțină punctul salvator încă de acum două etape, la Nîmes. N-a fost așa, iar acum casele de pariuri dau clar favorită trupa din Principat, deși, în mod normal, totul ar fi trebuit să încline în favoarea lui Nice. Se simte miros de noncombat, iar bookmaker-îi își iau măsuri de precauție. La fel și eu: “X2 și 0-3 goluri”- 1.82, “X în oricare dintre reprize”- 1,52 sau “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua”- 1,30.
  4. ASTRA – VIITORUL, finala Cupei României, meciul care reconfirmă statutul de echipa momentului pentru elevii lui Gică Hagi. Dacă nu cumva o exploda vreo bombă nucleară pe stadionul din Ploiești și nu s-o găsi Alibec să le tragă preșul de sub picioare băieților din fostul sau club de dinaintea înrolării în armata giurgiuveană! Sper, Doamne-ajută, să nu se întâmple așa ceva! Mi-am jurat mie însumi să nu mai joc la pariuri în vecii vecilor, în cazul unui uluitor eșec al viitorilor! (Aaa, bun, dac-oi găsi vreo comoară îngropată pe malul gârlei…) Vreau să gândesc logic, vreau să pariez logic și vreau să iau banii casei de pariuri pe care-o voi alege sâmbătă, la întoarcerea în țară. În primul rând cred că trofeul va fi câștigat de constănțeni, cota fiind excelentă – 1,67. Apoi mai am două variante la acoperire: “X2 și 2+”- 1,79 și “minim un gol în prima repriză și peste 1,5 goluri în meci”- 1,59.
  5. BARCELONA – VALENCIA, finala Copa del Rey, mai puțin dezechilibrată decât de obicei, în special din cauza formei bune arătate de valencieni pe finalul sezonului. Eu, cel puțin, nu credeam în vecii vecilor că ei ar putea depăși Getafe + Sevilla în bătălia pentru locul al 4-lea, ultimul direct calificant în Champions! Dar, ca în multe alte ocazii, m-am înșelat copios. Nici acum nu le dau prea multe șanse în fața mașinăriei de fotbal posesiv numită Barcelona (sau Varzelona, așa cum o numește amicul nostru Alb Albastru). Trofeul va merge în Catalunya, mi-e practic imposibil să cred că liliecii ar putea detona bomba, binențeles, doar dacă nu vor fi capabili cumva să depășească timpul regulamentar de 90 de minute, să intre în prelungiri și de aici cap-compas spre lovituri de departajare. O să am și un pariu cu ieșire de urgență (1X/12 – 1,32), dar punctele forte vor consta în bazele “1X și 2-4 goluri în meci”- 1,60 ori “oaspeții marchează 0-1 gol”-1,24.
  6. RB LEIPZIG – BAYERN MUNCHEN aste a treia finală de Cupă din oferta mea. Dacă la Viitorul și Barca sunt absolut convins că bomba nu poate exista decât într-un scenariu catastrofic, de data asta sunt convins că băieții din fosta RDG își vor pune la bătaie toate energiile pentru a duce trofeul în Augustusplatz și apoi în vitrina proprie. Se va juca la baionetă, iar bavarezii vor încerca să nu repete “isprava” de anul trecut când au fost învinși de Frankfurt cu 3-1. Iar eu cred că și golurile vor fi puține, în niciun caz mai mult de 2, poate 3… Pronosticurile sunt următoarele: “X2 și oaspeții deschid scorul”- 1.57, “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua”- 1,45 și ”X2/12” – 1,32. Iar eu mai cred tare de tot că acesta va fi ultimul meci al lui Nico Kovac pe banca lui Bayern.
  7. FIORENTINA – GENOA este una dintre finalele pentru evitarea retrogradării din Serie A. (Pe cealaltă urmează s-o discutăm imediat după.) Problema este că genovezii și-au bătut joc de unica șansă pe care au avut-o să depindă de ei înșiși în acest duel cu Empoli, deci o altă echipă toscană în afara celei pe care o înfruntă în această ultimă etapă de campionat, atunci când au remizat acasă 1-1 cu Cagliari. Și care a lăsat-o pe conjudețeana ei să câștige meciul direct de acum două săptămâni, voit sau nevoit, dreaqu mai știe ce-i și pe la ăia p-acolo! Deci celor de la Genoa le-ar trebui un rezultat mai bun decât al empolezilor, dar va fi de acord și Fiorentina? Care, deși cam panaramă în acest sezon, și-un loc 15 mizerabil pentru tot ce înseamnă mândria și ambiția locuitorilor din Firenze, s-ar putea să încerce să-și ajute conțăranii, corect? Mă gândesc că va fi un meci urât, închis, cu scântei sărind din tibii, mulți nervi și cartonașe. Iar ca variante la care mă gândesc pentru pariuri ar fi: “X în oricare dintre reprize”- 1.44, “oaspeții marchează 1-2 goluri”- 1,53 sau “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”- 1,43.
  8. INTER – EMPOLI ar fi a doua finală după cea de pe “Artemio Franchi”, doar că aici se mai interpune și interesul milanezilor cărora le trebuie toate cele 3 puncte puse în joc, pentru că altfel s-ar putea să vadă Champions League doar ca musafiri pe “San Siro” la meciurile verișorilor de la AC Milan!!! Și va fi râsul curcilor să rateze acest obiectiv chiar la ultimul joc, pe propriul teren și în fața unei echipe căreia, prin ianuarie-februarie, nimeni nu-i dădea vreo șansă de salvare. (Noroc c-a intervenit Napoli și i-au scos din foame pe cei de la Empoli, mai țineți minte?) Deci totul merge pe un drum cu sens unic în acest joc, nu mai poate fi vorba de vreun compromis, așa cum au procedat alții, Inter nu se va da la o parte, ba cred că va căștiga meciul simplu, clar și fară drept la recurs pentru adversari. Pariurile mele se învârt cam în zona asta: “1X și 2-4 goluri”-1.60, “gol în ambele reprize”- 1,45 sau “nu va fi GG în prima repriză”- 1,19.

 

 

Galeria foto este scurtă, chiar foarte scurtă. Am avut blocată mesageria privată pentru toată lumea (cu câteva mici excepții, of course!) așa că biletele pe care le voi posta acum vor fi numerotate doar cu câte o singură cifră. Să începem, simplu, cu nr. 1, postat de Emilian Popescu și câștigat fără nici-o emoție, ba chiar primele trei meciuri încă din prima repriză! Nu poți fi gelos pe un asemenea jucător, eu mă bucur enorm când văd așa bilete! Uitați-vă și la nr. 2, altă minunăție! Alexandru Luca e eroul și merită tot respectul. Să joci atâția soliști, unii considerați drept surprize de toți așa-zișii specialiști (inclusiv subsemnatul), gen Empoli, Parma sau Plzen, mi se pare ultimul nivel al inspirației!!! Cu 5 lei a pus 7 meciuri pe bilet și a plecat acasă cu aproape 2000, inimaginabil! Crysty Și Atît este autorul biletului cu nr. 3 și vă rog să mă credeți că am rămas prost văzând cum a început cu primele două meciuri! Toată ziua a circulat pe net zvonul că Botoșaniul va ceda ușor meciul de la Sibiu, cotele au scăzut de la 1.90 până spre 1.55 (eu am fost unul dintre papagalii care au înghițit gălușca și am jucat 1X la 1,19), dar Cristian al nostru joacă 2 solist și-l combină cu X și 2 la pauză! La fel și la derby-ul Bulgariei! Nu pot să cred așa ceva, a și mizat 20 de lei, deci nu doar o cafea la tonomat să zici că n-avea nici-o speranță, iar bonusul final a fost în jur de 1400. Bravo cu B mare! Acum vreau să vă arăt 4 bilete (nr. 4,5,6 și 7) jucate de Alin Ticu, în special după recomandările mele din episodul trecut, toate pierdute la câte un singur eveniment (propus de mine cum ar fi Astra sau Dinamo Zagreb, sau ales de el – Savehof din handbalul suedez). Ghinionistul săptămânii, clar, și de aceea ezit să postez bilete jucate de mine pentru ca voi să nu le copiați și să am dureri de cap și din cauza sumelor pariate și pierdute de voi! La foto nr. 8 îl găsim pe Untaru Ion Pompiliu, deja unul dintre obișnuiții rubricii noastre, cu un singur eveniment pe bilet, “psf 2” la meciul de care vă spuneam că m-a făcut și pe mine de tot râsul, Hermannstadt – Botoșani. Iar în ultima fotografie, cea cu nr. 9, sunt două bilete jucate de mine înainte să plec din țară, pierdute, normal, la câte un meci, dar ce mai pot să-mi reproșez în afara lipsei de inspirație? Doar că unii dintre voi îmi mai copiază din nebuniile pe care le joc și că pierdem împreună, așa cum s-a întâmplat și cu Austrus Wiener…

Aveți grijă la sumele pe care le jucați, mă ia durerea de cap să văd sume de 3-4 cifre lăsate în seifurile caselor de pariuri! Pe ei pe mama lor!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.