Mă tot întreabă diverși prieteni feisbuciști ce părere am despre cutare meci, blat, ghinion, una-alta. Eu am tot scris despre acest subiect, sunt obosit, nervos și stresat din cu totul alte motive în această perioadă, dar o să-mi dau și azi un pic cu părerea. La fotbal e ca la fotbal, mi-au trecut destule prin fața ochilor, am început jurnalismul sportiv în 1994, deci am crescut odată cu Cooperativa și mi-am dezvoltat “simțurile” după vreo 5-6 ani când au apărut și casele de pariuri. Dar acum văd cum “nasurile fine” ale pariorilor au început să simtă chestii suspecte la handbal (cu câte 3,4 meciuri egale într-o etapă de 6,7), baschet (conduci cu 29 de puncte la pauză și termini nedecis sau la turcii ăia care în primele 5 minute ale sfertului 3 nu înscriseseră nici măcar un singur punct, și vorbesc de ambele echipe!!!), hochei (prima din Rusia conduce 7-2 după două reprize, închid calculatorul liniștit, iar la final văd scorul 7-8, iar eu jucasem 1X la cota 1,14!!!) sau tenis. Aici e mult de comentat, iar eu sunt convins că 70-80% dintre jucători/jucătoare își rotunjesc veniturile din pariuri. Mă bate Dumnezeu că iau în calcul și jucători români, dar am văzut niște minunății de mi-a stat mintea în loc! E cel mai ușor de câștigat banii în sporturile individuale, iar la tenis sunt, vorba pariorilor, bani pe jos. Cu complicitatea adversarului sau nu, poți juca fară emoții sub 8,5 în primul set trimitind în aut/fileu orice minge vrei tu, nimeni nu te poate acuza că era ușoară și că ai făcut-o intenționat. Iar când pierzi (c-așa vrei tu!) 6-0, 6-1in primul, iar toți nebunii care pariază live văd un meci sub 16, 17, 18 game-uri, începi să apeși accelerația și duci setul în prelungiri, spre disperarea pariorilor, ba chiar reușești break-ul și bagi setul în contul tău. Iar numărul de jocuri e depășit, iar banii jucați de oameni intră ușor și simplu în contul caselor care au dirijat din umbra acest scenariu oribil. Dacă greșesc, puneți-mă la punct. Poate sunt prea paranoic?

În tabelul următor aveți un rezumat al predicțiilor mele, cu bune și cu rele, cu meciuri citite excelent, dar și cu altele date de gard fără nici măcar să mă apropii la un kilometru de scorul de pe tabelă!

RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 39 si NR. 40

Slavia Praga – Banik 1 solist V
Slavia Praga – Banik 1X si PGG V
Slavia Praga – Banik 1x/12 V
Stuttgart – Un. Berlin 1X si 2+ V
Stuttgart – Un. Berlin gazdele marchează 1-3 goluri V
Stuttgart – Un. Berlin 1-3 goluri în a doua repriză V
Nice – Monaco X2 si 0-3 X
Nice – Monaco X în oricare dintre reprize X
Nice – Monaco 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua V
Astra – Viitorul X2 si 2+ V
Astra – Viitorul 1+ în prima și peste 1,5 în meci V
Astra – Viitorul oaspeții câștigă trofeul V
Barcelona – Valencia 1X si 2-4 X
Barcelona – Valencia 1X/12 X
Barcelona – Valencia oaspeții marchează 0-1 gol X
Leipzig – Bayern X2 si PGO V
Leipzig – Bayern X2/12 V
Leipzig – Bayern 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua V
Fiorentina – Genoa X în oricare dintre reprize V
Fiorentina – Genoa oaspeții marchează 1-2 goluri X
Fiorentina – Genoa 0-1 gol în prima și 0-3 în a doua V
Inter – Empoli 1X si 2-4 V
Inter – Empoli NGG în prima V
Inter – Empoli gol în ambele reprize X
Voluntari – Hermannstadt 1X si 0-3 V
Voluntari – Hermannstadt X în oricare dintre reprize V
Voluntari – Hermannstadt 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua V
Derby – Aston Villa GG V
Derby – Aston Villa gol în ambele reprize V
Derby – Aston Villa oaspeții marchează 1-2 goluri V
Un. Berlin – Stuttgart GG X
Un. Berlin – Stuttgart gol în ambele reprize X
Un. Berlin – Stuttgart 1+ în prima și peste 1,5 în meci X

 

Am ales câteva meciuri începând de miercuri și până spre finalul de săptămână, urmând să mai fac ceva completări de vineri încolo. Până atunci o să stau mai mult prin Capitală, controale medicale, ședințe, briefinguri etc.

  1. CHELSEA – ARSENAL, meciul vedetă al mijlocului de săptămână, așteptat nu doar de toată suflarea suporterilor londonezi ai celor două echipe, ar trebui să fie un spectacol înaintea spectacolului celeilalte finale englezești din weekendul ce vine, cea de Champions. Destul de inconstante pe parcursul sezonului, ambele echipe vor să încheie cu trofeul Europa League deasupra capetelor. Iar pentru tunari acest eveniment are o dublă însemnătate, calificarea în grupele competiției supreme a cluburilor europene, pe care au ratat-o în campionat. Ambii antrenori se află în primul lor sezon pe băncile celor două echipe, astfel că un debut cu trofeu ar mai îndulci un pic amărăciunea fanilor. Sarri se gândește că va fi demis dacă nu aduce cupa pe “Stamford Bridge”, iar înlocuitorul lui ar putea veni dinspre zona barajului de promovare, ex-căpitanul Frank Lampard, acum la Derby. Aici am de făcut patru propuneri, sper ca voi s-o alegeți pe cea corectă, dar mai sper și ca voi să fiți mai inspirați decât mine și să gândiți un bilet verde indiferent de ceea ce scriu eu în acest articol! Încep cu GG – 1.70, “gol în ambele reprize”- 1.72, “X în oricare dintre reprize”- 1,55 sau “1-3 goluri în meci”- 1,42. Nu v-am dat niciun indiciu despre cine cred eu că va câștiga trofeul pentru că nu am nici-o idee.
  2. LENS – DIJON, baraj de menținere/promovare în Ligue 1 franceză, între o premiantă din divizia secundă și o repetentă din elită. Dar băieții din Nord, care joi seara vor juca turul pe teren propriu, au mai avut deja în program alte două finale până să atingă această… finală! Veniți de pe locul 5 al Ligue 2, ei au eliminat deja echipele clasate pe locurile 4 și 3, ambele meciuri disputându-se în deplasare și ambele necesitând prelungiri (ba chiar și 11m în meciul contra Paris FC!). A fost realmente un tur de forță pentru fostul club al lui Ladislau Boloni, înaintea celor două meciuri de care deja vorbeam, ei câștigând alte trei consecutive în campionat, serie care i-a propulsat pe locul de baraj în detrimentul celor de la Lorient, care s-au blocat în trei egaluri consecutive și n-au putut face față ritmului impus de “sang-or”(sânge și aur). Meciul decisiv contra Dijonului se va disputa în dublă manșă, iar eu văd un echilibru al naibii de strâns, măcar în acest meci de la Lens: “X în oricare dintre reprize”- 1.46, “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”- 1,33 sau “nu va fi GG3+ în acest meci”-1,44.
  3. CITADELLA – VERONA, altă finală pentru promovare, de data asta în Serie A, între două orașe vecine din Nordul Italiei. Ambele combatante s-au calificat aici după victorii spectaculoase în deplasările de la Benevento și Pescara, ba chiar padovanii au mai câștigat și în primul tur, tot afară, contra La Spezia! S-au marcat goluri multe în meciurile lor, iar acest baraj le va opune o trupă veroneză care se închide nemaipomenit și care, în cele trei meciuri de până acum, a primit un singur gol, de la Perugia, dar și acela dintr-un penalty în min. 89! Eu cred, totuși, că se va juca un fotbal frumos, că ambele echipe vor căuta porțile adverse, încercând să valorifice orice oportunitate de a-și lua un avantaj, pe cât posibil decisiv, în vederea returului de duminica viitoare. Ideile mele sunt așadar axate pe spectacol all’italiana: “X în oricare dintre reprize”- 1.49, GG – 1,85 și “2-4 goluri în meci”- 1,52.
  4. OLIMPIJA LJUBLJANA – MARIBOR, finala Cupei Sloveniei, cu echipele cele mai bune ale extraordinar de frumoasei țări din spațiul ex-iugoslav. Pariurile logice pentru acest meci sunt cele în care includem goluri, iar prin asta înțeleg măcar două, dacă nu chiar trei! Să vin eu să vă zic că gazdele de azi vor învinge (meciul se joacă pe teren neutru, la Celje, pe un stadion-mall unde am învins Slovenia cu 2-0 prin 2007, parcă…iar eu eram prezent în tribune), pentru că luna trecută i-au demontat pe mariboriști cu 3-0 chiar pe terenul lor, ar însemna să fac pe deșteptul… Chiar după acel meci mi-am furat-o urât de tot, lăsând vreo 2200 la agenția de pariuri, pariind 1X pe Olimpija – Domzale, iar rezultatul final a fost 1-4!!! Așa că… Iar aceeași Domzale, i-a administrat un sec 2-1 și lui Maribor, în chiar ultima etapă de campionat, deci mi se confirmă faptul că rezultatul final este o necunoscută totală. Hai pe goluri, atunci: “GG3+”- 2.10, “X în oricare dintre reprize”- 1,58 și “gol în ambele reprize”- 1,70.
  5. SIBENIK – ISTRA, tot un baraj pentru prima ligă, acum vorbim de Croația. Un campionat greu de pariat acesta, cu Dinamo Zagreb care învinge în 20 de meciuri din 25, dar nu știi când o comite și le trântește pe celelalte 5! Iar cu echipele de pe podium, să mergi constant pe mâna lor, e ca și cum ai juca ruleta rusească cu 5 gloanțe, deci, mai rar pariez aici. Iar când o fac, mă rezum la goluri. N-au trecut 10 zile de la finala Cupei și bomba detonată de Rijeka, vă amintiți? (Alin Ticu are și acum coșmaruri cu meciul ăla…) Acest baraj se joacă în dublă manșă, vineri și luni. Și vorbim de două echipe aflate într-o formă de 2 lei, deși gazdele au fost mult timp favorite la promovarea directă, doar că în ultimele 5 meciuri au reușit să câștige doar patru puncte (o victorie și un egal), distrugând și statistica celei mai bune apărări din liga secundă. (Tot primii sunt și acum, dar cu 9 goluri încasate în aceste 5 etape au dovedit că nu sunt chiar indestructibili.) Pentru un eventual bilet la pariuri aș da un mic avantaj gazdelor, au totuși un adversar care a primit aproape 3 goluri pe meci în prima divizie croată, deci o distrusă! Mă gândesc la:”1X și 2+”- 1.85, “gol în ambele reprize”- 1,94 sau “minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”-1,63. Cote foarte mari, atractive, dar din care voi trebuie să alegeți prudent!
  6. HERMANNSTADT – CĂLĂRAȘI, meci din ultima etapă, care va decide soarta ambelor echipe angrenate în acest duel. Și care, să nu uităm, sunt nou-promovate în sezonul în curs, ambele au defilat braț la braț anul trecut prin B, iar acum se vor duela pentru eventualul baraj contra Universității Cluj. Nu cred că vreunul dintre noi se așteaptă să vadă fotbal din acest joc, poate doar folbal. Niciuna dintre ele nu a făcut vreo mare minune, doar niste bombițe detonate când și când, în rest nimic, nimic nu au arătat, vai de lume și de lume! Indiferent de absențele motivate de accidentări sau cartonașe, eu nu văd ceva clar de aici, în afara faptului că nu cred că se vor marca prea multe goluri, mă gândesc chiar că va fi maxim unul singur, dar nu vreau să vă influențez nicicum. Oricum va fi, până sâmbătă nu cred că-mi voi schimba ideile de azi: “X în oricare dintre reprize”- 1.40, “0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”- 1,33 și “1X și 0-3 goluri”- 1,39.
  7. TOTTENHAM – LIVERPOOL, finala finalelor, bătălia pentru Tronul de Spade al Ligii Campionilor, dragonii Salah – Mane – Firmino contra strategului Pochettino care dirijează apărarea de pe zidul de gheață Vertonghen – Alderweireld. Le-am zis pe toate? E clar, cel puțin pentru mine, că băieții din Liverpool au un ușor avantaj în acest meci. Dar e o finală, iar acest meci poate fi judecat și cu alte unități de măsură față de unul în dublă manșă, iar cei doi antrenori, pe care îi văd în primii 5 din lume în acest moment, știu foarte bine cu ce se mănâncă. Mai e și așa-zisul blestem care stă pe capul lui Jurgen Klopp, perdant în celelalte 3 finale europene jucate până la acest moment de echipele lui, dar abia acum se poate spune cu adevărat că ar fi o surpriză să mai rateze trofeul, în celelalte nu prea era văzut cu șanse. Nu ar trebui să lipsească nici-o vedetă din cele doua garnituri ce se vor alinia la fluierul lui Skomina pe “Wanda Metropolitano”, iar aici aluzia era, clar, despre Harry Kane, vârful lui Spurs. Se pare că accidentarea suferită în meciul tur contra lui City a fost reparată cu clei de oase și limbă de broască de Galapagos, iar spectacolul va fi unul de neuitat. (Dacă ar fi fost să aleg între a fi pe stadion și a fi doar în Madrid la finalul săptămânii, cu siguranță aș fi ales a doua variantă! Am vreo 10-12 experiențe de neuitat cu suporterii englezi în centrul orașelor pe unde i-am întâlnit, încât meciul trece pe planul secund!) propunerile mele sunt patru: “X2 și 2+”- 1.55, “oaspeții câștigă trofeul”- 1.50, “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua”- 1,27 și GG – 1,75. Enjoy!

 

Galeria foto e un pic mai sărăcuță decât ultimele două, motivul fiind acela că am închis pur și simplu telefonul de sâmbătă încoace. Astfel că selecția pozelor/biletelor ce le voi posta acum a fost făcută în mare, mare viteză și cu o mai slabă acuratețe decât într-o zi obișnuită din viața unui om normal. Am zis că vor fi mai puține bilete, sub zece cred, dar sunt printre ele niște bombe de zile mari! De exemplu biletul nr.1, al lui Vali Hunter. Trei meciuri mari și late din trei campionate aflate la final, o sumă spectaculoasă ca miză, 2000 de lei, plus un câștig de 6500 așa cum mai rar apare în viața pariorilor de pe la noi. Bravo, băi tată! În foto nr. 2 o să vedeți biletul lui Rusu Florin și un câștig de vreo 300 de lei. Nu e de râs, opriți-vă, jmekerilor! Citiți meciurile de pe bilet, 11 la număr, și uitați-vă că le-a jucat pe toate cu “3+”! Nu pot să cred așa ceva, eu unul nu recomand stilul ăsta nici dușmanilor, dar asta nu înseamnă că, vreodată, cineva nu-i capabil să scoată profit! Florine, ești tare! Apoi biletul nr. 3, al unuia dintre Specialiștii cu “S” mare în acest domeniu, Radu Marinescu. De fapt eu îl știam super-profi pe tenis, dar tot el explica că a jucat acest bilet din cauza unei perioade de black-out la fileu, așa c-a schimbat pe fotbal. Și face 14 din 14 cu cote între 1,30 și 1,45! Meștere, mă uimești din nou… Biletul nr. 4, trimis de Gaby Gabryel din Atena grecească, îmi arată cum a pariat 100 de euro pe 4 meciuri super-sigure și cum a dat-o de gard cu meciul lui Salzburg contra St. Polten, unde a mizat pe GG, iar scorul a fost 7-0. (Pentru traducere am apelat  tot la el și astfel am aflat și celelalte trei meciuri de pe bilet: LASK Linz 1X, Sturm Graz GG și Călărași X2.) Un alt amic al rubricii noastre, Untaru Ion Pompiliu, ne prezintă tot un bilet pierdut în foto nr. 5, tot la un meci (că nu va fi GG la HJK Helsinki), dar el e omul care nu se lasă și îmi trimite săptămânal 10-20 de bilete cu meciurile așa cum le vede el, fără să se lase influențat de tipseri sau de analiști de calibru, așa cum mă văd și eu dimineața în oglindă. Glumesc, v-ați prins. Al 6-lea bilet pe mine m-a enervat la fel de rău ca pe proprietarul său, un anonim fără nume (pentru că așa a vrut să fie). 4000 de lei pe patru evenimente ce i s-au părut ușoare, ultimul fiind chiar prezența la urne la europarlamentare!!! Și a lăsat în contul agenției de pariuri 11.652 de lei pentru că mizeriile de la varzelona n-au fost în stare să scoată măcar un egal în finala Copei del Rey!!! Offff, FMM Barcelona!!! Închei cu biletul nr. 7, al lui Bogdann Bogdan, care a sperat să încaseze 300 de lei după ce a pariat pe 14 evenimente și l-a ratat tocmai pe ultimul (avea victorie Plzen, iar ei au făcut 1-1…). Ce naiba să mai zicem? Pe ei pe mama lor, atât ne-a mai rămas.

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.