Acum haideți să vă reamintesc cum am analizat super-meciul Simonei de la Wimbledon. Spuneam că am în cap trei variante de pariat din care voi alege ceva sâmbătă dimineață, după afișarea cotelor oficiale: ”că Simona nu va avea mai mult de 66,5% puncte câștigate cu primul serviciu”, “ că numărul total al asilor va fi sub 10,5. Dar cred că și 9,5 este o limită rezonabilă” și că “Serena nu vă depăși 12,5 game-uri câștigate în meci”. Până la urmă am jucat doar varianta a doua cu limita de 9.5, că Simona va câștiga minim un set, dar și faptul că “Simona va avea peste 62,5% procentaj al punctelor câștigate la fileu”. Pe ambele le-am făcut verzi, iar pozele îmi sunt martori muți ai inspirației mele. Sper că, în cele din urmă, ambele bilete să fie și câștigătoare! (De fapt le-am pierdut, dar n-am mai corectat, am lăsat scrise emoțiile de după extraordinara victorie a Simonei…) Și am mai văzut bilete câștigătoare în urma acelui incredibil 6-2, 6-2, să nu credeți că rămân cu laudele la adresa celui pe care-l văd zilnic în oglindă! O enumerare sumară ar fi Vasile Vali Mușat, Laur Balaurul, Robert Gabriel, Bogdan Pop, Sinel Lăutaru sau Neluță Modrojan, deci nu toți suntem hateri pe internetul ce ne ține anonimi și ne permite aproape orice! Aici vom avea prima galerie foto, fără să mai numerotăm biletele, le lăsăm așa, pentru a ne bucura de ele pur și simplu.

 

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  46 si 47

Astana – CFR X în oricare dintre reprize V
Astana – CFR oaspeții marchează 1-3 goluri în meci X
Astana – CFR minim un gol în repriza a II-a V
BATE – Piast 1X și 0-3 goluri V
BATE – Piast 2-4 goluri în meci V
BATE – Piast gazdele marchează 1-3 goluri V
Sabayil – Craiova GG3+ V
Sabayil – Craiova psf X V
Sabayil – Craiova gol în ambele reprize V
FCSB – Milsami GG3+ (cota bombă – 4,30!!!) X
FCSB – Milsami gol în ambele reprize V
FCSB – Milsami 1X și 3+ X
Voluntari – Sepsi X în oricare dintre reprize V
Voluntari – Sepsi GG sau 3+ X
Voluntari – Sepsi gazdele marchează 1-3 goluri X
Jablonec – Bohemians X în oricare dintre reprize X
Jablonec – Bohemians gazdele marchează 1-2 goluri X
Jablonec – Bohemians GG V
Midtjylland – Esbjerg 1X și 2-5 goluri X
Midtjylland – Esbjerg 1X/12 V
Midtjylland – Esbjerg 1-2 goluri în prima repriză X
Spartak – Sochi 1 și 2+ X
Spartak – Sochi gol în ambele reprize X
Spartak – Sochi minim un gol în prima și peste 1,5 total X
Piast – Lechia X în oricare dintre reprize V
Piast – Lechia 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua X
Piast – Lechia oaspeții marchează minim un gol V

 

Va fi o ofertă doar pentru două zile, duminică și luni, pentru că meciurile alor noștri din cupele europene, returul din primei manșe preliminare, vor fi miercuri și joi. Hai la treabă, că imediat se-ntunecă și-ncepe meciul Simonei!

  1. NOVAK DJOKOVIC – ROGER FEDERER una dintre cele două finale de vis (a doua ar fi fost varianta cu Nadal câștigător al thriller-ului din semifinale contra lui FedEx). Câte chestii n-ar fi de comentat înainte și după un asemenea meci? Statistica e publică pe toate site-urile posibile și imposibile, declarațiile celor doi, pline de respect reciproc au tot fost reluate de vineri seara încoace, meciurile au fost pe Eurosport în ultimele două săptămâni, iar fanii acestui sport nu cred că au ratat vreun as, smash ori cross cu backhand-ul al vreunuia dintre eroii moderni mai sus amintiți. Să vă spun ce aș juca eu, ce faceți voi cu niște cote identice cu cele de azi (sârbul e favorit și are 1.55, iar elvețianul merge mân-a doua cu 2.55) e doar problema voastră. Mie mi se pare clar mai în formă Federer, mult mai în formă, așa că minim un set al lui pare o joacă de copii (1,30). Apoi mă gândesc că dacă se va merge spre patru seturi (peste 3,5 are 1,50) se vor face cel puțin 33 de game-uri, deci și varianta “peste 33,5” mi se pare OK la 1,35 cota. Iar ca pariuri speciale eu am deja două puncte fixe: “Federer să câștige peste 67,5% dintre punctele jucate la fileu”- 1,85 și “Djokovic să înscrie sub 10,5 ași”- 1,65. Tot în zona așilor cred și în varianta “sub 23,5 ași în meci”-1,60.

 

  1. CRAIOVA – CLINCENI pare un meci al naibii de dezechilibrat la prima vedere, oaspeții fiind o nou promovată, iar gazdele cu o nouă dorință de revanșă față de sezoanele anterioare în care s-au oprit la poarta marii performanțe. Rezulatele din amicale nu se pun, pentru mine n-au nici-o relevanță, indiferent că te-au bătut niște spanioli cu 5-0 sau că i-ai bătut pe ospătarii maltezi cu 8-1. Primul meci oficial al Craiovei a fost OK, poate că s-ar mai putea regla câte ceva prin sistemul defensiv, dar n-are cum fi mai rău decât anul trecut cu Donkor, Popa și Dimitrov printre protagoniști! FRF a amendat “frăția inelului de la Palat” doar cu bani, deși au spus clar că regulile jocului sunt încălcate flagrant și sunt suspiciuni clare de noncombat, acum noi oricum suntem niște chibiți, oamenii cu cravate din federație dictează playlistul… O victorie a oltenilor, pe care eu o văd foarte ușor de atins, e cotată cu 1,60. Dar vreau să propun și altfel de variante, în care să acopăr eventualele explozii de bombe și petarde: “1X/12”- 1.34, “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”- 1,37 sau “minim un gol în prima și peste 1,5 goluri în meci”- 1,56.
  2. SENEGAL – TUNISIA, prima semifinală de la Cupa Africii, nu poate veni cu nimic nou în afara celor deja văzute până acum. Cam puține chestii interesante oricum: goluri cu țârâita, fotbal cu pipeta, nervi cât cuprinde și proteste ca la ușa cortului. Cele două adversare și-au văzut de treabă la acest turneu final, nu au oferit surprize neplăcute pariorilor, tunisienii au două victorii și trei egaluri până acum (din care trei meciuri cu GG), iar senegaliștii au patru victorii și o înfrângere contra Algeriei (toate cele cinci meciuri fiind fară GG!). Ultimul meci direct dintre ele s-a disputat în Nord, în 2017, și a fost câștigat de oaspeți cu 2-0. Se va juca închis, asta am văzut-o deja, mare lucru să nu avem din nou acel “sub 2,5” care a dominat competiția până acum! Voi alege și eu ceva pronosticuri care să nu mă expună prea mult, indiferent care va fi echipa ce se vă califica în finală: “X în oricare dintre reprize”- 1.44, “1X și 0-3 goluri”- 1,38 și “gazdele marchează 1-2 goluri în meci”- 1,55.
  3. ALGERIA – NIGERIA, în semifinala africană cu nr. 2, ar putea să ne arate și ceva goluri, adversarele de azi au fost ceva mai generoase cu spectatorii din tribunele egiptene. Să nu ne bucurăm anticipat, însă! Am mai avut eu premoniții zilele trecute cu 3,4,5+ (FCSB, Midtjylland) și mă doare capul și azi… Pentru ambele combatante turneul a fost bun, nici n-am putea zice altceva odată ce au ajuns să se bată pentru calificarea în marea finală: maghrebienii au patru victorii și un egal (calificare apoi la 11m contra Coastei de Fildeș), iar vulturii verzi au tot patru victorii și o înfrângere (0-2 contra Madagascarului, când au și răsturnat toate biletele de pariuri de pe planetă!). Ultima partidă directă s-a disputat acum doi ani, iar scorul a fost egal, 1-1. Ideile mele țin tot de tehnica mersului pe sârmă, nu cred că vreunul dintre cei doi antrenori, Djamel Belmadi și Gernot Rohr, va da indicații de atac cu orice preț, se va aștepta eroarea adversarului: “X în oricare dintre reprize”- 1.41, “1-3 goluri în meci”- 1,30 și “X2/12”- 1,78.
  4. GAZ METAN – CHINDIA, primul meci al zilei de luni, pare să fie ușor înclinat în favoarea echipei antrenată de Edi Iordănescu. (Care, fie vorba-ntre noi, a cam dat cu mucii-n fasole când s-a plâns că noua regulă U21 îi pune bețe în roate în exercitarea meseriei. Păi trebuie să-ți faci meseria, exact despre asta e vorba, ai materialul, pune mâna și lucrează cu el, dacă ești bun ai și rezultate, dacă nu, asta e, la anul o iei de la capăt cu Chiajna sau Voluntarii!) Despre trupa antrenorului Viorel Moldovan nu am așa multe de zis, au promovat ușor, la pas, și-au permis să facă și bani cu 2/1 la pariuri în vreo 5-6 „jocuri” de B, acum încep cu adevărat meciurile! Dar la ce fotbal de 2 lei se prestează în prima noastră divizie… Cotă mare pe victoria medieșenilor (1,8-1,9), dar poate e doar o capcană și toată lumea se va bloca atunci când pe tabelă va fi 1-0, 1-1. Sau nu? Propunerile mele sunt următoarele: “1X și 2+”- 1.65, “gazdele deschid scorul”- 1,60 și un pariu special de genul “sub 5,5 cornere în prima repriză”- 1,40.
  5. VIITORUL – DINAMO e derby-ul rundei de deschidere al noului sezon. S-a jucat deschis și direct pe poartă și în ultimele două sezoane, golurile au curs din toate direcțiile, așa că toți suporterii așteaptă meciul de luni seara ca pe americani în anii ’48-’50. Băieții lui Gh. Hagi vor trebui să confirme așteptările și speranțele, dar vor avea în teren cu trei jucători de bază mai puțin decât anul trecut, toată linia de mijloc, mai exact: Ianis Hagi – Tudor Băluță – Ionut Vână. Dacă cel mai celebru fotbalist român din toate timpurile va reuși să pună pe picioare o nouă morișcă de pase la centrul terenului, chiar că-mi schimb total impresia despre calitățile sale de antrenor! (Nu știu de ce încă nu m-a convins pe deplin până acum, parcă mai lipsește ceva, nu știu ce. Sau poate-s eu tâmpit…) Vedem luni seară dacă succesul din Supercupă contra CFR-ului se confirmă cu obținerea primelor puncte și în campionat, mai ales că noul antrenor dinamovist, Eugen Neagoe, a trebuit s-o ia de la zero cu construirea unui lot, a unei echipe și a unei filozofii de joc. Mă voi gândi la următoatele variante de pariat: “1X și 0-3 goluri în meci”- 1.56, “gazdele marchează 1-2 goluri”- 1,55 sau “X în oricare dintre reprize”- 1,43.

Altă galerie foto nu avem azi. Am strâns deja vreo zece bilete, dar vi le voi prezenta luni seara, atunci când voi scoate pe piață numărul cu analizele pentru retururile din cupele europene. Până atunci însă, eu sunt cu voi: PE EI PE MAMA LOR!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.