Eseul de deschidere mi-a venit spontan, urmărind mersul evenimentelor de la meciul Craiovei contra lui Honved. Trebuie să fii bolnav mintal să poți face prostia aia, cu aruncatul de pocnitori și brichete în teren la un meci de Cupa UEFA! Iar eu nu trebuie să fiu medic specialist să dau un astfel de verdict. De fapt, ce zic eu de aruncat obiecte în teren la o partidă europeană, că asta n-ar trebui să se-ntâmple nici măcar când joci un blat la Turnu Măgurele în Cupa României, las-o naibii de treabă! Tot au impresia băieții ăia cu tricouri negre că sunt și ei parte din lumea bună a huliganilor englezi, ruși, olandezi sau Dumnezeu mai știe care. Ei bine, nu, ai noștri sunt niște pârliți cu ifose, cu tatuaje și cagule, care au impresia că rebeliunea în fața legii sau a organelor menite să mențină ordinea pe stadioane, le dă o aură de semizei. Marș mă de-aici! Dacă Hunter ar fi avut puterea să încheie, ar fi făcut-o, iar craiovenii ar mai fi văzut Europa League doar la televizor. Bine, încă nu sunt scăpați. A fost timpul prea scurt pentru meciul ăsta cu AEK, dar să nu vă gândiți că totul se va rezolva doar c-o amendă de câteva zeci de mii de franci și o bătaie prietenească pe umăr. Uite grecii, vor juca împotriva aceleiași Craiove tot cu tribunele goale, iar un eventual pas mai departe spre play-off al oltenilor, după părerea mea, tot în astfel de condiții se va produce. Și va fi o pedeapsă binemeritată pentru panaramele care ascund pocnitorile între buci!

 

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  53 si 54

AIK Sockholm – Maribor 2-3 goluri V
AIK Sockholm – Maribor X în oricare dintre reprize V
AIK Sockholm – Maribor minim un gol în prima și 2+ în meci V
Rosenborg – BATE 1X și gazdele deschid scorul V
Rosenborg – BATE 2-4 goluri in meci V
Rosenborg – BATE gazdele se califică V
Viitorul – Gent GG3+ V
Viitorul – Gent gol în ambele reprize V
Viitorul – Gent GG în oricare dintre cele doua reprize X
Craiova – Honved gazdele vor deschide scorul X
Craiova – Honved 1-3 goluri în repriza secundă X
Craiova – Honved 1X/12 X
FCSB – Alashkert 1/1 X
FCSB – Alashkert 2-4 goluri în meci X
FCSB – Alashkert handicap 1 X
Dinamo – Clinceni 1X și 0-3 V
Dinamo – Clinceni 1X/12 V
Dinamo – Clinceni peste 3,5 cornere în prima repriză X
FC Brugge – St. Truiden 1 și 2+ V
FC Brugge – St. Truiden gol în ambele reprize V
FC Brugge – St. Truiden gazdele câștigă în handicap asiatic -1 V
Rapid – Farul 1 solist X
Rapid – Farul peste 2,5 goluri în meci X
Rapid – Farul gol în ambele reprize X
Dortmund – Bayern GG3+ X
Dortmund – Bayern gol în ambele reprize X
Dortmund – Bayern 12/12 X
Mechelen – Genk X2 și 2+ X
Mechelen – Genk oaspeții câștigă oricare dintre reprize X
Mechelen – Genk gol în ambele reprize V
Liverpool – Man City X2 și 2+ V
Liverpool – Man City X2/12 X
Liverpool – Man City DNB 2 V
Hermannstadt – Craiova X în oricare dintre reprize X
Hermannstadt – Craiova 1-3 goluri în meci V
Hermannstadt – Craiova peste 3,5 cornere în prima repriză V
Hermannstadt – Craiova X2 și 0-3 X
Antwerp – Waasland 1X și 2-5 goluri V
Antwerp – Waasland gol în ambele reprize V
Antwerp – Waasland gazdele marchează 1-3 goluri în meci X
Astra – FCSB gazdele marchează V
Astra – FCSB X în oricare dintre reprize V
Astra – FCSB 1X/12 V
Huddersfield – Derby X în oricare dintre reprize V
Huddersfield – Derby gol în ambele reprize X
Huddersfield – Derby GG V

 

Am ales meciuri de marți și până joi, incluse și cele trei europene ale noastre, dacă am făcut-o bine, vor fi multe bilete verzi, dacă nu, cum s-a întâmplat sâmbătă seară, va fi jale!

  1. PAOK SALONIC – AJAX AMSTERDAM pare a fi șocul acestui tur preliminar al Champions. Grecii chiar au mârâit prin presa lor că e un complot al UEFA să scape de ei încă din primele faze ale competiției, dar noi suntem prea mici să putem veni cu argumente în acest sens. Meciurile directe au fost patru până acum (3 egaluri și o victorie a olandezilor, chiar la ultimul meci, un 2-1 într-un amical în 2016), dar ne putem orienta oarecum și după ultimele cinci meciuri jucate de ele în aceasta vară. PAOK a avut doar meciuri amicale (4 victorii și un egal), iar Ajax a debutat deja în noul sezon cu o victorie în Supercupă (2-0 contra lui PSV) și un 2-2 în campionat la Arnhem. După ce a fost condusă de două ori de Vitesse! Logic, ghidându-ne după forța de atac a oaspeților și după ce gazdele și-au vândut toată linia de mijloc ce câștiga campionatul trecut sub bagheta lui Răzvan Lucescu, ar trebui să vedem minim două goluri în meci. Nu știu dacă și grecii vor marca, dar am văzut destule nesincronizări în apărarea lăncierilor în cele două meciuri deja pomenite mai sus, rămâne ca atacanții lui PAOK să fie și concentrați în fata porții adverse. Mă gândesc la următoarele variante de pariat: “X în oricare dintre reprize”- 1.52, “gol în ambele reprize”- 1,80 sau “1-3 goluri în meci”- 1,39.
  2. FC BRUGGE – DYNAMO KIEV, derby-ul cu numărul doi al zilei, ar trebui să ne facă să ne orientăm mai mult spre un 1 solist însoțit de minim două goluri, nu credeți? Cel puțin așa ne indică forma de moment a gazdelor care au și debutat în sezonul intern cu două victorii concludente, dar cam aceleași rezultate le-au avut și ucrainenii până acum, două victorii la zero în campionat și una în Supercupă contra lui Sahtior Donetzk, după ce au revenit de la 0-1 la pauză. Nu s-au mai întâlnit până acum în ultimii 15 ani, de când există statistica pe Flashscore, deci e greu de anticipat rezultatul final. Voi paria doar pe goluri, pare mult mai simplu în această fază a competiției: “3-6 goluri în meci”-2.15, “GG3+”- 2,35 sau “gol în ambele reprize”- 1,80.
  3. MARIBOR – ROSENBORG le găsește pe ambele combatante epuizate după ultimele jocuri din turul II, dar și după câte un 1-1 în deplasările din campionatele interne de sâmbătă seară. Foarte echilibrat acest joc, enervant de echilibrat, la fel cum au fost și meciurile lor anterioare contra lui AIK Stockholm sau BATE Borisov. Slovenii primesc goluri acasă, cel puțin asta e impresia mea de moment, că “oaspeții vor înscrie 1-3 goluri în meci”- 1.54, dar la fel de bine văd că stau și în atac, au marcat nouă goluri contra a două echipe nordice, cu jucători de talie grea (Valur și AIK), deci au deja lecția învățată pentru partida contra norvegienilor. Și ar fi culmea ca, în eventualitatea unei calificări, să pice în play-off împotriva lui FC Copenhaga! Celelalte două pronosticuri ale mele sunt tot pe goluri: “GG3+”- 2,80 și “gol în ambele reprize”- 2,05. Mi se par niște cote imense, cred că merită profitat de ele. Sau nu văd eu bine filozofia acestui meci și totul se vă nărui într-un amărât de 1-0,0-1?
  4. CFR CLUJ – CELTIC GLASGOW nu ne dă indicii foarte clare, deși trupa cu zeci de trofee în fotbalul scoțian pare să fie favorită la calificare (cota de 1,50) în play-off-ul Ligii. Ambele combatante sunt într-o formă excelentă, cu calificări fără mari emoții până acum, dar și cu evoluții excelente în competițiile interne. S-au mai întâlnit într-un singur meci până acum, era un amical în vara lui 2013 câștigat de CFR cu 2-1 (Fl. Costea, Kapetanos/Samaras), dar Dan Petrescu i-a mai dovedit pe alb-verzi și când era la cârma Urzicenilor, în grupele Champions, cu o victorie incredibilă chiar la Glasgow, 3-1. Faptul că ai noștri au putut să își odihnească mare parte din jucătorii de bază în campionat, unde au folosit multe rezerve și au câștigat totul (exceptând acel 1-1 din debut contra Iașiului, când i-au sărit 3000 din buzunar amicului Alb Albastru), s-ar putea să fie un avantaj la meciul din tur. Variantele la care mă gândesc pentru a le pune pe bilete de pariuri sunt: “X în oricare dintre reprize”- 1.43, “1-3 goluri în meci”- 1,31 sau dubla de duble “X2/X2”- 1,52.
  5. CRAIOVA – AEK ATENA e un meci care se va disputa între o echipă ce își așteaptă pedeapsa de la UEFA și una deja penalizată cu închiderea porților pentru comportamentul huliganic al suporterilor. Promovarea în play-off e țelul primordial pentru ambele grupări, ceea ce se va întâmpla în campionatele interne se mai poate repara până în mai anul viitor. Nu s-au întâlnit niciodată în vreun meci, fie el oficial sau amical, iar grecii nici măcar nu au debutat în Superliga lor, deci avantajul ar trebui să fie de partea oltenilor. Însă eu nu sunt de aceeași părere, văd Craiova din ce în ce mai obosită, ritmul de un meci la trei zile i-a secat realmente de puteri. Dacă până la meciul contra lui Dinamo ne îngrijora faptul că încasa câte două goluri pe meci (deși marca trei), acum ,când nu mai scoate mingea din poartă de patru meciuri consecutive, ne gândim că atacanții sunt în pană de idei. Nici apărarea nu-i încă la standarde ridicate, doar minunile lui Pigliacelli și barele porții sale sunt responsabili cu asta. Ce cred eu că merită pariat: “X în oricare dintre reprize”- 1.46, “oaspeții marchează”- 1,31 sau “X2 și 0-3 goluri în meci”- 1,56.
  6. FCSB – MLADA BOLESLAV ne va certifica locul în care se află de fapt echipa ciobanului din Pipera. Acolo unde se distra cu niște moldoveni morți de foame și la un pas de faliment sau acolo, în fundul gropii, unde i-au aruncat cei din Botoșani și i-au călcat pe cap armenii lui Alashkert? Nu se știe nici ce antrenor vor avea până atunci, toată lumea fuge ca de dracu de iluzia cu 10 mii pe lună și umilințe maxime, greu de găsit cineva care să înghită toate astea, poate doar Pedrazzini, că e în club, ceva pe la juniori, academie, habar n-am… Am văzut Mlada în meciul din Kazahstan, unde au bătut 3-2 și unde au mai ratat vreo 5,6 ocazii imense. Au un nr. 10 bosniac, Mesanovic, excelent și care marchează la foc automat. Greu de ținut de fundașii bucureșteni, o să vedeți dacă am avut ochi bun sau nu. Habar nu am cum se va termina meciul, voi juca pe goluri, voi faceți așa cum credeți, steliștii pe victoria gazdelor, ceilalți invers: “GG3+”- 2.35, “3-6 goluri în meci”- 2.03, “GG în oricare dintre cele două reprize”- 2,36 sau “12 și 2-5 goluri”- 1,61.

 

Avem și azi o galerie foto minunată pentru biletele câștigătoare și amețitoare prin ghinionul/neinspirația cu care au fost plasate celelalte, pentru că, din păcate, azi am destule pierdute să vă arăt. Primul bilet vine de la Drobeta Turnu-Severin, postat de Nache Laurențiu, omul care mi-a umplut Messengerul privat de clipuri și memeuri comice. E un combo de 11 meciuri de miercurea trecută pe care-l duce minunat la bun sfârșit și transformă o monedă de …3lei într-o bancnotă de …aproape 1000:)))) Apoi biletele nr. 2 și 3 sunt ale lui Austrus Wiener, care se dovedește incredibil de neinspirat să piardă 2000 din cauză că nu se înscrie în prima la Copenhaga – TNS (două ratări singur cu portarul ale gazdelor în min. 12 și 31!!!) sau că la Astana – Santa Coloma a fost GG; iar panaramele din Andorra deschid scorul în min. 6! Apoi un alt ghinionist, poate unul care s-a obișnuit enervant de tare cu acest titlu în rubrica noastră, este Alin Ticu din Bolintin și biletul nr. 4. O minunăție dusă de marți până joi cu meciuri din Europa, dar trântită de pământ de mizeria de meci a Craiovei contra lui Honved și acel scârbos de 0-0! Apoi pozele nr. 5 și 6 ne arată biletele lui Valentino Altobello, primul pierdut pentru că Frankfurt are o apărare mizerabilă și primește gol în fiecare meci contra estonienilor, iar cu al doilea recuperează paguba cu o excelentă cotă de aproape 2 din trei evenimente clare ca lumina zilei! Tot vineri a lovit în plin și Valentin “Hunter” Valentin, cu o cotă 2 decisă pe final la meciul lui Dinamo (foto nr. 7), cu un bilet minunat în cotă 12 (foto nr. 15, câștigat fără nici-o emoție!) și cu o “șansă” pe un bilet în cotă 300+ (foto nr. 16) unde a avut neinspirația să aleagă un meci de divizie secundă belgiană care i-a luat din brațe un premiu de aproape 30 de mii de lei!Dar el oricum joacă în altă ligă, cea a profesioniștilor, iar noi nu putem decât să ne bucurăm că putem alege zilnic din ideile pe care le propune în biletele sale. Și-acum hai să ne apucăm să numărăm goluri! Spre exemplu, iată biletul cu nr. 8 al lui Sory Moldoveanu, 2 lei jucați cu 15 evenimente, dar unul singur a avut încrederea să ia la rezultat pe tabelă, pentru celelalte 14 au fost alese variante pe goluri, majoritatea GG. Și le duce, oameni buni la bun sfârșit, și bagă la portofel 2900, bravo băi frate! Apare acum Roberto Rico din Satu-Mare și al său combo (foto nr. 9) de 7 meciuri, doar variante pe goluri, toate verzi ca pepenii din piețe. Minunat, pe mine nu mă duce capul, mă chinui juma de oră să găsesc și să mă decid pentru un 2+ sau “minim un gol în prima”… Iar Grecu Mircea rupe norii cu inspirația din biletul nr. 10: scor exact la Dinamo – Clinceni! Sarsailă cred că vă îndeamnă să jucați așa, n-am altă explicație. O cotă 2 de când n-ați mai văzut? Iat-o la Tamas Bill (foto nr. 11) ce simplă e, pune 300, ia 600 și nu cred că a stat cu sufletul la gură pentru un gol în min. 90+4. Și încă unul simplu (foto nr. 12) la constănțeanul Laurențiu Ștefan. Cinci soliști pe cotă 5, cu nici-o emoție, absolut niciuna, iar lecția de inspirație în a slaloma printre surprizele din cupele europene continua să mi-o predea fiecare parior în parte. Dacă v-ați fi așteptat să pun la nr. 13 un ghinionist v-ați înșelat, e un suporter (l-am citit și nu cred că mă înșel) al bănățenilor de la Reșița și al “câinilor roșii”, altfel nu ai cum să pariezi “1 solist” împotriva lui U Cluj în prima etapă de Liga II, părerea mea. Doar două meciuri pe bilet, încredere maximă, emoții la Dinamo, dar banii sunt la Brebanu Si Oana, și uitasem să-i pomenesc numele… Mă pregătesc să închei lista cu două bilete jucate de mine la întoarcerea din Lumea Nouă, ambele în foto nr. 14, unul încasat, al doilea ratat la meciul Rapidului și al celor două poloneze. Iar ultima poză, cea cu nr. 17, conține două bilete incredibile pe tenis ale specialistului nr.1 din punctul meu de vedere, Radu Marinescu. Unul câștigat întreg, iar celălalt la șansă. Nota 10 din toate punctele de vedere pentru cum le citește omul ăsta!Cam asta a fost. Interesant, nu? Ca întotdeauna, o să-mi primesc răspunsul. Și atunci de ce ne scremem atît să găsim două-trei meciuri ușoare și să punem 1-200 doar pe ele? Pe ei pe mama lor, dar atenție la ce sume jucați să nu vă depășească puterile!

Vali Mocanu

Avem și azi o galerie foto minunată pentru biletele câștigătoare și amețitoare prin ghinionul/neinspirația cu care au fost plasate celelalte, pentru că, din păcate, azi am destule pierdute să vă arăt. Primul bilet vine de la Drobeta Turnu-Severin, postat de Nache Laurențiu, omul care mi-a umplut Messengerul privat de clipuri și memeuri comice. E un combo de 11 meciuri de miercurea trecută pe care-l duce minunat la bun sfârșit și transformă o monedă de …3lei într-o bancnotă de …aproape 1000:)))) Apoi biletele nr. 2 și 3 sunt ale lui Austrus Wiener, care se dovedește incredibil de neinspirat să piardă 2000 din cauză că nu se înscrie în prima la Copenhaga – TNS (două ratări singur cu portarul ale gazdelor în min. 12 și 31!!!) sau că la Astana – Santa Coloma a fost GG; iar panaramele din Andorra deschid scorul în min. 6! Apoi un alt ghinionist, poate unul care s-a obișnuit enervant de tare cu acest titlu în rubrica noastră, este Alin Ticu din Bolintin și biletul nr. 4. O minunăție dusă de marți până joi cu meciuri din Europa, dar trântită de pământ de mizeria de meci a Craiovei contra lui Honved și acel scârbos de 0-0! Apoi pozele nr. 5 și 6 ne arată biletele lui Valentino Altobello, primul pierdut pentru că Frankfurt are o apărare mizerabilă și primește gol în fiecare meci contra estonienilor, iar cu al doilea recuperează paguba cu o excelentă cotă de aproape 2 din trei evenimente clare ca lumina zilei! Tot vineri a lovit în plin și Valentin “Hunter” Valentin, cu o cotă 2 decisă pe final la meciul lui Dinamo (foto nr. 7), cu un bilet minunat în cotă 12 (foto nr. 15, câștigat fără nici-o emoție!) și cu o “șansă” pe un bilet în cotă 300+ (foto nr. 16) unde a avut neinspirația să aleagă un meci de divizie secundă belgiană care i-a luat din brațe un premiu de aproape 30 de mii de lei!Dar el oricum joacă în altă ligă, cea a profesioniștilor, iar noi nu putem decât să ne bucurăm că putem alege zilnic din ideile pe care le propune în biletele sale. Și-acum hai să ne apucăm să numărăm goluri! Spre exemplu, iată biletul cu nr. 8 al lui Sory Moldoveanu, 2 lei jucați cu 15 evenimente, dar unul singur a avut încrederea să ia la rezultat pe tabelă, pentru celelalte 14 au fost alese variante pe goluri, majoritatea GG. Și le duce, oameni buni la bun sfârșit, și bagă la portofel 2900, bravo băi frate! Apare acum Roberto Rico din Satu-Mare și al său combo (foto nr. 9) de 7 meciuri, doar variante pe goluri, toate verzi ca pepenii din piețe. Minunat, pe mine nu mă duce capul, mă chinui juma de oră să găsesc și să mă decid pentru un 2+ sau “minim un gol în prima”… Iar Grecu Mircea rupe norii cu inspirația din biletul nr. 10: scor exact la Dinamo – Clinceni! Sarsailă cred că vă îndeamnă să jucați așa, n-am altă explicație. O cotă 2 de când n-ați mai văzut? Iat-o la Tamas Bill (foto nr. 11) ce simplă e, pune 300, ia 600 și nu cred că a stat cu sufletul la gură pentru un gol în min. 90+4. Și încă unul simplu (foto nr. 12) la constănțeanul Laurențiu Ștefan. Cinci soliști pe cotă 5, cu nici-o emoție, absolut niciuna, iar lecția de inspirație în a slaloma printre surprizele din cupele europene continua să mi-o predea fiecare parior în parte. Dacă v-ați fi așteptat să pun la nr. 13 un ghinionist v-ați înșelat, e un suporter (l-am citit și nu cred că mă înșel) al bănățenilor de la Reșița și al “câinilor roșii”, altfel nu ai cum să pariezi “1 solist” împotriva lui U Cluj în prima etapă de Liga II, părerea mea. Doar două meciuri pe bilet, încredere maximă, emoții la Dinamo, dar banii sunt la Brebanu Si Oana, și uitasem să-i pomenesc numele… Mă pregătesc să închei lista cu două bilete jucate de mine la întoarcerea din Lumea Nouă, ambele în foto nr. 14, unul încasat, al doilea ratat la meciul Rapidului și al celor două poloneze. Iar ultima poză, cea cu nr. 17, conține două bilete incredibile pe tenis ale specialistului nr.1 din punctul meu de vedere, Radu Marinescu. Unul câștigat întreg, iar celălalt la șansă. Nota 10 din toate punctele de vedere pentru cum le citește omul ăsta!Cam asta a fost. Interesant, nu? Ca întotdeauna, o să-mi primesc răspunsul. Și atunci de ce ne scremem atît să găsim două-trei meciuri ușoare și să punem 1-200 doar pe ele? Pe ei pe mama lor, dar atenție la ce sume jucați să nu vă depășească puterile!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.